Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook : “Chestiunea defrișărilor ilegale este o problemă de securitate națională, motiv pentru care am introdus acest subiect pe ordinea de zi a CSAT. Consider necesară o discuție aprofundată cu toate instituțiile statului implicate pentru a analiza și a lua măsurile ce se impun pentru stoparea despăduririlor abuzive.”

 

 

9 COMMENTS

 1. Singura solutie, nationalizarea fondului forestier.
  Acum poa’ sa faca ce vor ei, comisii comitete, CSAT dupa sute de mii de ha de padure au fost taiate. Trebuie luat in calcul si timpul de refacere a acestora.

 2. asteptam cel putin niste pedepse mult mai mari cu executare pentru hoti, controale cu jandarmeria pe teren , reimpaduriri si 10 avize sa tai un copac. orice mai putin de atat e inutil si gargara.

 3. Ce ghinion pe acest individ! Mă gîndeam că tot presa este cea care vulnerabilizează statul şi trebuie discutat în CSAT. În sfîrşit, poate începe şi acest preşedinte munca reală în ţară, despre el am auzit doar că face vizite, soţia face selfie şi pune pozele pe facebook, că-i vrea pe ai lui(pnl-pdl-pmp) la guvernare, l-am văzut cum certa guvernul tocmai din străinătate, pe unde se plimba, de parcă avea interdicţie să vorbească de la biroul preşedintelui!!!
  Apropo de legea votului din diaspora: acest om nu vrea să gîndească realitatea, cei din străinătate mulţi dintre ei habar nu au ce se întîmplă în ţară din cauza programului de lucru sau dacă nivelul lor de trai este bun în comparaţie cu ai noştrii din ţară, ei votează pentru nivelul lor şi speră că se va schimba în bine ţara, dar ei nu ştiu despre harababura făcută intenţionat de politicienii care au fost la guvernare pînă la schimbarea guvernului şi tot noi din interiorul ţării am îndurat relele. Acum sunt curaţi ca lacrima şi se cer din nou la guvernare, cred că este singura ocazie prin care pot fi minţiţi diasporenii pentru a-i vota şi de a ni-i băga pe gît tot pe anteriorii care şi-au bătut joc de absolut totul! este părerea mea.

  • Doar romanii din strainatate care-si platesc impozitul in Romania trebuie sa aiba drept de vot la alegerile prezidentiale si parlamentare din tara noastra.

   • Ai dreptate doar partial. Dar stai linistit ca au rezolvat cei de la ANAF si problema platii darilor in tara de romanii care lucreaza in strainatate. Cei care au trimis sau depus bani in bancile din Romania platesc acum CAS de 468lei pentru dobanda obtinuta adica cei 10 euro pe luna ceruti de Ponta acum 3 luni chiar daca ei platesc asigurari medicale si in tarile in care lucreaza si au rezidenta si nu beneficiaza de servicii medicale in tara. Dar nu asta e problema. Treaba lui Ponta daca forteaza romaniid e afara sa o rupa definitive cu tara si sa nu mai trimita niciun ban in bancile din Romania. Ai dreptate partial caci nici eu nu sunt de acord ca romanii plecati sa lucreze in afara sa participe la vot pentru alegerile parlamentare sau europarlamentare. Si asta pentru ca, cel putin cei ce lucreaza in tari din Uniunea Europeana cu acte in regula au drept de vot in tarile respective atat la alegerile locale cat si la cele parlamentare si europarlamentare din tarile respective. Asa ca nu este normal sa ai drept de vot in doua tari in primul rand iar ei sunt interesati si afectati mai mult de legile din tarile respective cat si de reprezentarea lor in PE de catre europarlamentarii de acolo nu de la noi. In schimb presedintele fiind un presedinte al tuturor romanilor cu acte in regula indiferent de tara in care se afla trebuie ales de toti romanii indiferent unde se afla. Sunt foarte multe tari care nu permit votul in afara decat pentru cei ce sunt plecati din tara in interesul statului adica trimisi im misiuni diplomatice, militare sau umanitare de catre stat nu plecati pe cont propriu sa lucreze pe salarii mai bune sau in turism. Deci de acord cu tine cu NU la parlamentare si europarlamentare in diaspora dar DA pentru alegerile prezidentiale. Si stai linistit ca romanii din diaspora cam inteleg asta. Dovada este prezenta fpoarte redusa la alegerile parlamentare si europarlamentare la sectiile de afara dar mai crescuta la prezidentiale.

 4. Ce-am găsit aici? şi unde? tocmai în fieful lui oprişan! http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588817253-toporatorii-au-camioane-militare-fara-numere-de-inmatriculare.html
  **În Vrancea, cei care exploatează pădurile circulă fără numere de înmatriculare pentru a nu putea fi identificaţi de “Radarul Pădurilor”. Un camion încărcat cu zeci buşteni de brad a fost filmat ieri după amiază (19 mai 2015), în comuna Gura Caliţei, pe DJ 204 P, fără numere de înmatriculare.*
  articolul e destul de consistent.

  • Ca sa vezi ce si cum cu minunatul radar al padurii nu trebuie sa te duci pana in Vrancea sau sa cauti articole pe net. Fa un drum cu masina de la Bucuresti la Ploiesti dupa ora 15:00 si vezi cum functiuoneaza minunea de radar al padurii. De la Saftica la Balotesti vei avea surpriza sa te feresti de convoaie de carute ce transporta busteni, cate 4-5 carute in fiecare convoi. Vei avea si surpriza sa treci de ei in fata echipajului de politie ce vegheaza la linistea dumneavoastra la intrarea in Balotesti. Dar ai grija la viteza ca pe tine e posibil sa te opreasca politia. Carutele cu busteni trec linistite ca nu ii prinde radarul. Nu ii intreaba nimeni nici macar ce cauta cu carutele pe DN1 cat despre bustenii din carute nici atat. Si vei intalni aceste convoaie zilnic. Politia vegheaza transporturile de busteni cu carutele pe DN1 asa ca nu te mira de camioanele fara numar! Dar de dat din gura la TV sunt foarte buni!

Leave a Reply