Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori.

Potrivit unor surse judiciare, este posibil ca anchetatorii să extindă cercetările față de acesta, după ce marți au făcut același lucru în cazul lui Sergiu Lucinschi.

Radu Pricop este cercetat de procurorii anticorupție, sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la șantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

Potrivit DNA, Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi “consultanță juridică”, conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relația cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

De asemenea, Radu Pricop este anchetat de DNA și într-o altă cauză după ce a preluat de la DIICOT dosarul “Moșia Brătienilor”, în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș.

DIICOT și-a declinat, pe 16 martie, în favoarea DNA competența în acest dosar, în care Radu Pricop are calitatea de suspect.

Inițial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la 26 mai 2014 începerea urmăririi penale pentru mai mulți făptuitori, printre care se afla și Radu Pricop, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Presa a relatat că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmașii familiei Brătienilor drepturi de moștenire asupra unui teren.

După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, a mai relatat presa.

In familia Basescu, penalul este la el acasa. Traian e suspect si urmarit penal, Mircea e in arest la domiciliu si judecat, Ioana are terenul sub sechestru la cererea procurorilor, cuscrul Bebe e cappo dei tutti cappi in mafia credintelor bancare.

 

5 COMMENTS

  1. In legatura cu acele chemari pe internet a basistilor de al da jos pe Ponta:
    Basisti nemaiavand bani de carne, la gratarele de 1 MAI, si-au prajit singurul neuron care-l aveau, si ala cu imprumut de la unul la altul ..

  2. Să vedem profesionalismul celor care au anchetat, au întocmit dosarele şi finalitatea reală a infracţiunilor cum şi dacă vor fi pedepsite.

Leave a Reply