Declaratia presedintelui Klaus Iohannis dupa sedinta CSAT de azi :

“Bună ziua! Tocmai s-a terminat ședința CSAT. Am avut astăzi pe ordinea de zi un singur punct, care s-a referit la avizarea proiectelor de buget pentru ordonatorii din domeniul securității naționale.

Este important de știut că acest aviz este obligatoriu și, ca atare, discuția a fost una aplicată și cu concluzii destul de clare, pe care o să vi le prezint imediat.

Până ajungem acolo, câteva considerații mai generale. Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care dorește să îl trimită în Parlament și, pentru acest lucru, este nevoie de avizul CSAT. Acest buget, pe care Guvernul l-a pregătit și este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor și, după părerea specialiștilor și după părerea mea, acest buget este prea optimist.

Este un buget supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare – vorbim de o creștere de în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va crește, lucru pe care ni-l dorim cu toții, o creștere atât de mare este greu de realizat.

În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele din domeniul securității naționale, în unele zone, au fost scăzute. Proiectul care ne-a fost prezentat prevede o alocare de 2% pentru bugetul Ministerul Apărării Naționale, ceea ce corespunde cu angajamentele în vigoare și este important de subliniat că acest buget trebuie și executat. Și trebuie executat cu folos pentru România și pentru securitatea națională a României.

Mai simplu spus, este extrem de important ca acești bani alocați Ministerului Apărării Naționale să fie folosiți pentru programe de dotare pe termen lung, care realmente duc la o modernizare a dotării în România.

Bugetul pentru Ministerul de Interne este într-o zonă foarte apropiată cu cel de anul trecut, iar toate celelalte bugete sunt scăzute cu aproximativ 10% față de alocarea de anul trecut.

Am analizat toate aceste bugete și, în final, CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate națională. Important de reținut este că Guvernul, prin Prim-ministrul și Ministrul Finanțelor, s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului.

Cu această remarcă, a fost avizat proiectul de buget. Vă mulțumesc!”

 

17 COMMENTS

  • Eu cred ca isi face o autodescriere.
   Tovarasul este problematic si mult supraevaluat.
   La ce logica are, am ceva indoieli la cum a devenit el profesor.
   Apropo, mai primeste ciocolata si cafea din germanica?

  • Iohanis lobistul industriilor de armament din alte tari. Se bate pentru 2% din PIB ca sa avem ce sa dam la americani, olandezi, nemti, portughezi care ne vand noua gioarsele lor cu care nu mai au ce face. Intre timp industria noastra e pe butuci. Am zis si mai zic: Iohanis nu serveste interesele noastre ca tara ci ale altora.

 1. Cum bre Iohanis ””problematic, supraevaluat, prea optimist””’?
  Poate prea incărcat la sec(d/f)uritate! Nu ţi se pare? Nu se vede?

 2. Lasati domnule presedinte! Eu am votat PSD pentru ca au promis salarii mari si pensii mari. Sa le dea. DAR NU I-AM VOTAT SA AMNISTIEZE SI SA GRATIEZE ABSOLUT NIMIC! Daca fac asta va rog sa dizolvati parlamentul! Ar fi un exemplu pe viitor ca de favorizarea infractorilor sa nu se mai ocupe nimeni!

 3. Bă nemernicule, i-ai prins în capcană pe cei 2 premierul şi ministrul finanţelor ca să semneze o hârtie privind alocarea a mai mulţi bani celor de la sri la momentul rectificării bugetare(mai taie de la sănătate şi educaţie că vreu tu), când de fapt nu se dă cât trebuie spitalelor!Uite bre aici şi poate cade nesimţirea din tine!
  ””’Fotografiile care ȘOCHEAZĂ România. Bolnavi internați PE HOLURI și femei dormind pe scaun în timp ce își păzesc copiii bolnavi!””
  http://a1.ro/news/social/fotografiile-care-socheaza-romania-bolnavi-internati-pe-holuri-si-femei-dormind-pe-scaun-in-timp-ce-isi-pazesc-copiii-bolnavi-id629977.html
  🙂 🙂 nesimţirea şi lăcomia e la cote alarmante!
  🙂 🙂 un apel de urgenţă pentru rezolvare?
  Unde putem cere demnitatea şi respectul călcat definitiv în picioare de scăunarii pe picior mare?

 4. Mamutul este total paralel cu legile statului.avizul csat este consultativ nu obligatoriu.incepe Sa DEA inapoi, inseamna ca madam Merkel Il cam lasa din brate.asta ori NE crede PE toti prosti, ori el bubuie de prostie.inclin spre a doua varianta.

 5. După modelul ”pupă-l la dos pe băse” încât au schimbat peste noapte codurile penal şi civil fără analiză, cât şi schimbarea numirilor de neicanimeni făcută de sfânta icoană macovei, acum trageţi-vă unii altora şuturi ca proştii şi înduraţi ce aţi acceptat!
  Meritaţi din plin dacă nu schimbaţi legislaţia!
  http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/marturia-care-a-cutremurat-inalta-curte-fostul-deputat-mihai-banu-a-recunoscut-ca-a-facut-denunt-impotriva-ex-ministrului-gabriel-berca-la-presiunile-dna-mi-s-a-sugerat-de-catre-anchetatori-ca-voi-plati-daca-nu-dau-declaratii-adecvate-eram-bolnav-de-diabet
  ””’MARTURIA CARE A CUTREMURAT INALTA CURTE – Fostul deputat Mihai Banu a recunoscut ca a facut denunt impotriva ex-ministrului Gabriel Berca la presiunile DNA: “Mi s-a sugerat de catre anchetatori ca voi plati daca nu dau declaratii adecvate… Eram bolnav de diabet si nu primisem medicamentatia recomandata, am dat o declaratie in care am afirmat ca am primit suma de 80 mii euro, pe care i-am inmanat-o lui Berca… Am inventat-o cu speranta ca voi obtine o punere in libertate”.”””
  V-aţi făcut-o cu mâna voastră şi sper să nu aveţi parte de despăgubiri sau daune!
  Mai rău vă trebuie!

 6. Iohannis despre buget : “problematic, supraevaluat, prea optimist”. Pai daca si l-au asumat, ce il freaca pe el?!

  Se baga si “melcul” asta singur in seama…

 7. Surprinzatoare decizia CSAT. Sa fi realizat Iohannis ca ar fi prea lata daca s-ar da un aviz negativ?! Greu de spus. Vom vedea in continuare.

 8. E, iata si compromisul:
  – taiati acum intreg bugetul, ca sa aveti si voi, PSD, impresie artistica de mari smecheri, da mariti salariile securistilor la vara.
  – eu incetez cu mitingurile, voi nu o dati pe aia cu gratierea, o bagati in parlament si o inmormintam impreuna acolo.
  – voi stati la guvernare 4 ani da eu il bag la puscarie pe Dragnea ca sa ma aleg presedinte inca 5 ani.

  O coabitare gen Ponta-Basescu, nu degeaba mamitica lu Grindeanu e sora cu mamitica lu sotia lu Ponta…

  sa anuntam solemn: securitatea a cistigat. Votul a fost furat si in 2016….

 9. presedintia e zona de securitate nationala? ..sau pisicile si ratustele din havuz ? …iar sri nu are suficienti bani pentru nevestele batute ale proiectului european ? sa-si vada de adevaratele probleme ale romaniei si acelea pentru care sunt angajati !…

Leave a Reply