România a reușit în ultimii ani să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini, dar mai are de rezolvat câteva deficiențe ‘economice și instituționale’, cum ar fi dificultățile în plata taxelor, evaziunea fiscală și corupția, aceasta putând submina dezvoltarea economică, a declarat președintele Klaus Iohhanis, într-un interviu pentru agenția media The European Times.

“România a reușit în ultimii ani să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini. Avem argumente dintre cele mai puternice să spunem că România trece printr-o perioadă bună din punct de vedere economic”, a afirmat șeful statului, care a invocat ca argumente creșterea economică de peste 4% din primul trimestru din 2015, precum și ‘previziunile economice extrem de promițătoare pentru anii următori’.

“Investițiile străine în România au început să crească în prima parte a acestui an. Prin urmare, vedem că mediul de afaceri din România începe să întrunească așteptările investitorilor străini cu tot mai mult succes”, a declarat Iohannis în interviul apărut miercuri pe site-ul The European Times.

El a subliniat de asemenea că România oferă și alte beneficii pentru investitori, “în afara stabilității macroeconomice și a nivelului relativ scăzut de impozitare”. “Avem o forță de muncă extrem de pregătită și un potențial remarcabil în privința resurselor naturale. Fiind o economie în dezvoltare, numeroase sectoare economice locale le oferă investitorilor oportunități de afaceri: de la energie la infrastructură și de la agricultură la turism. Există peste tot oportunități de investiții și de afaceri”, a precizat președintele Iohannis, care a oferit ca exemplu domeniul energetic, care “poate și trebuie să devină un vector constant al competitivității noastre economice”. “Prin investiții consistente și într-un mediu competitiv, România are potențialul de a deveni un important jucător regional”, a adăugat el.

Iohannis a afirmat totodată că exporturile României au crescut în ultimii ani, “în special pe piața din Uniunea Europeană, spre care se îndreaptă aproape trei sferturi dintre exporturile românești”. “Acest lucru reprezintă un indice de apreciere în privința produselor românești pe piața europeană”, a spus șeful statului.

Președintele a atras în același timp atenția că România mai are încă de rezolvat câteva deficiențe ‘economice și instituționale’. “Mă refer la existența dificultăților în plata taxelor, la evaziunea fiscală, precum și la corupție, care, dacă nu este combătută, poate — în mod subtil, dar eficient — să submineze dezvoltarea economică”, a declarat el.

“Să nu uităm că realizările companiilor și investitorilor depind în mod direct de calitatea regulilor care le guvernează activitatea. Asigurarea transparenței și a stabilității, precum și a predictibilității fiscale și legislative, continuă să fie unul dintre obiectivele noastre principale”, a mai spus Klaus Iohannis.

PS : Revin deci cu intrebarea : de ce vreti sa darimati guvernul Ponta, dle presedinte Klaus Iohannis daca laudati performantele sale economice?

7 COMMENTS

  1. OOOOO! Că i-au mărit salariu? De asta laudă Iohanis? Cred că ceva ascunde în spatele acestei laude.
    PS. Am o rugăminte: reglaţi emisia pe site de ştiri live să coincidă vorbele cu imaginea ecranului. Una se vorbeşte la ştiri şi imginea e cea a ştirii anterioare. De cîteva zile a fost canicula vinovată dar acum bate vîntul şi s-a răcorit prin căderea picăturilor de ploaie.
    Mulţumesc cu anticipaţie.

  2. Individului astuia ii lipseste o doaga. I-a mai ramas functional un singur neuron si cu asta recunoaste ca tara este bine guvernata. Atunci de ce mai vrea guvernul lui? Sau este efectul maririi salariului? Sau de data asta ghinionul este la el.

  3. intors recent din grecia insulara in vanzoleala tampita de pe meleagurile noastre constat ca se vehicuileaza aceleasi lucruri. 2 saptamani pe meleguri grecesti nu au adus nou nimic pe scena politica romaneasca. aceeasi penelisti trimisi la televiziuni parca sa se faca de ras atat ei cat is pseudopartidul pe care il reprezinta, aceleasi ineptii spuse fara macar sa arate ca au ceva in creieras, acelasi presedinte al “diasporei” care tine sa se faca de ras cu fiercare iesire publica, aceeasi cerere cel puti cretina pleaca tu ponta ca sa venim noi astia infometati si ahtiati dupa putere dar prosti si hoti cum s-a dovedeit in timpul domniei basesciene a celor de “dreapta”. subiecte ratate de catre jurnalisti gen ordonanta de marire a salariului data de oprea prin care lui johannis 6 case i s-a facut vreo 5 000 de euro de la 1500 de euro etcetcetc. pai ce conteaza ca in putinul timp de cand e prezident si-a luat masina noua, si-a modernizat noua locuinta spurcata nu de baselu pe bani frumosi, se plimba prin europa aproape saptamanl dar fara rezultate, isi ia concedii peste concedii vrea sa-si impuna nevasta a batrana ,care se poarta si se imbraca de parca ar fi inca la liceu, ca “prima doamna” a tarii(????!!!). bani peste bani dar ce sa vezi mass media vigilenta tace malc, unii continua sa se lupte cu baselu iar restul pupu-n cur putere ca de obicei sarind din barca lui baselu in barca sasului. nimic nou. poate doar incercarea disperata a televiziunilor de a prezenta un dezastru in grecia pe care bastinasii inca nu il stiu, cel putin aia insulari si pana la data de azi. dar daca vrei neaparat sa le bagi morcovul in fund celor care vor sa plece in concediu in grecia te faci de ras cu astfel de stiri. distractiv e ca acolo unde se mai prin posturile romanesti te distrezi sa vezi cum prezentatorii din studioul romaesc vor sa le impuna reporterilor de pe teren, din grecia, ce nasol e acolo, ce greutati intampina turistii etc iar reporterii nu sunt de acord. nu spun ce televiziune dar e cea mai tare pe stiri. cat despre johannis ce pti sa spui? asta au vrut romanii asta vor, majoritatea decide. asa ca dupa alt idiot de presedinte care ne-a condus 10 ani cu sprijinul votantilor dar si al mass mediei acum ne =am pricopsit cu urmasul care vrea sa-l intreaca in tampenii sprijinit si el de o mare parte a mass mediei. asa cand te descalifici tu ca ziarist luptand impotrica unuia care se pricepe doar ca nu-ti place tie ca e “arogant” si ca nu vine seara sa bea si el un whisky cu tine sa arate cat de popular este.

  4. Oare a dat ordin “nenea” ca astia sa coabiteze pana-n 2016 ca altfel nu-mi explic atitudinea Presedintelui Republicii fata de dl. Ponta care asa sontac, sontac, misca economia si incearca sa se tina de cuvant. Cinste amandurora.

Leave a Reply