Cum mai comenteaza acum deontologii basisti cand procurorul care a facut rechizitoriul rusinos si mizerabil in cazul Voiculescu – Telepatia a fost incatusat chiar de DNA?! O sleahta de vagabonzi cu apucaturi infractionale au executat comenzile lui Basescu pentru infundarea adversarilor politici ai tatucului stalinist !

 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2015, ora 16.55, până la data de 10 iulie 2015, ora 16.55, a inculpatului EVA EMILIAN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită,
– spălare de bani,
– efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite,
– fals în declarații.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunilor mai – iunie 2014, perioadă în care o rudă a sa se afla internată în spital, inculpatul Eva Emilian i-a solicitat unui medic, să depună toate diligențele profesionale „ca să fie bine pentru toată lumea”, în sensul de a-i acorda tratamentul de specialitate persoanei internate.
Ulterior acestei solicitări, în data de 16 iunie 2014, inculpatul Eva Emilian a dispus printr-o ordonanță clasarea unei cauze penale, respectiv renunțarea la urmărirea penală, față de medicul respectiv, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual, uz de fals. Soluția a fost dispusă la un interval de patru zile de la data repartizării dosarului respectiv procurorului Eva Emilian.
După soluționarea favorabilă a acestei cauze, în intervalul august 2014 – martie 2015, inculpatul Eva Emilian a pretins și primit de la medicul respectiv diverse bunuri și foloase necuvenite drept contraprestație pentru soluția favorabilă adoptată.
Astfel, în perioada august 2014-martie 2015, medicul i-a furnizat inculpatului Eva Emilian un număr de 57 de tablouri, ulterior acesta din urmă intermediind tranzacționarea lor către o persoană, în schimbul unui comision de 16.000 de euro.
În același context, în luna februarie 2015, pretextând că trebuie să restituie suma de 20.000 de euro luată cu împrumut de la un om de afaceri, pentru a achiziționa tablouri și a le revinde, inculpatul Eva Emilian a pretins și primit de la același medic 5 tablouri ale unor pictori cunoscuți pe care a susținut că urma să le remită omului de afaceri. În fapt, inculpatul a revândut aceste tablouri sau le-a păstrat, fără a restitui suma de 20.000 de euro omului de afaceri.
În același interval, inculpatul Eva Emilian a pretins și primit de la medicul respectiv un tablou, la un preț subevaluat, pentru care a plătit suma de 1.000 de lei, în loc de 2.000 de lei, cât era valoarea de piață.
Ulterior, în intervalul susmenționat, inculpatul Eva Emilian a pretins și primit de la de la aceeași persoană, cu titlu gratuit, încă două tablouri.
La data de 12 ianuarie 2015, printr-un intermediar inculpatul a obținut de la Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Iași, un certificat de export definitiv și a trimis în Regatul Unit al Marii Britanii un număr de 3 tablouri, spre a fi valorificate prin intermediul unei case de licitații aflate pe teritoriul statului mai sus menționat, una dintre aceste picturi fiind pretinsă și primită cu titlu de mită.
În intervalul august 2014-iunie 2015, inculpatul Eva Emilian a tranzacționat sau a intermediat tranzacționarea unui număr de peste 200 de picturi, cu o valoare de piață de aproximativ 300.000 de euro, deși calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerț.
Concret, în intervalul noiembrie 2014 – aprilie 2015, inculpatul Eva Emilian a achiziționat, de la diverse persoane fizice, un număr de 94 de tablouri, unele semnate de pictori români sau străini bine cotați pe piața de artă din România, pe care, în mod direct sau prin intermediari, le-a lăsat în custodie spre evaluare la o casă de licitație din București, dintre acestea un număr de 16 tablouri fiind evaluate la suma totală de 81.600 de euro.
În perioada ianuarie – februarie 2015, inculpatul Eva Emilian a postat prin intermediari, spre vânzare, pe un site de anunțuri un număr de 34 de tablouri presupus a fi semnate sau executate de către pictori renumiți, solicitând suma totală de 51.800 de euro.
În intervalul august 2014 – iunie 2015, inculpatul a achiziționat sau a dus tratative în vederea achiziționării de la diverse persoane fizice sau galerii de artă, a cerut evaluări de la persoane cu expertiză în domeniu, a restaurat, apelând la diverși pictori/restauratori, și a valorificat sau a încercat să valorifice un număr de aproximativ 97 de tablouri. Dintre acestea, 12 tablouri au fost evaluate de către inculpatul Eva Emilian și alți intermediari, la sumele de 84.500 de euro, 95.000 de lire sterline și 7.500 de lei.
Din analiza declarației de avere pe anul 2015, dată pe propria răspundere, a rezultat faptul că, inculpatul Eva Emilian a făcut în cuprinsul ei mențiuni necorespunzătoare adevărului care sunt în totală contradicție cu situația de fapt descrisă mai sus.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpatului Eva Emilian i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 10 iulie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

5 COMMENTS

  1. Zilele trecute mergeam la cumpărături şi ce am văzut în cîteva locuri: cutii dreptunghiulare cum erau înainte de 89 pentru telefonie şi ascultare! Pentru interesele lor mizerabile au fonduroi dar pentru ceea ce vrea poporul: spitale-medici şi cadre didactice bine pregătite pentru a nu mai avea elevi analfabeţi nu vor să aibă!

  2. Adrian Ursu a zis bine (citat relativ): “când a fost vorba ca procurorul Eva să-l distrugă pe Voiculescu, el a fost bun și util DNA-ului și lui Kovesi; acum că a plecat de la DNA, și-au amintit cât de penal era de fapt în tot acest timp”…
    .
    Pe când cătușe și pentru stăpânii lui Eva – Băsescu și Kovesi? Aha. Exact.

  3. Apropo: dacă acest procuror este dovedit infractor cu vechime la locul de muncă, cum rămîne cu dosarul telepatia? Cumva se anulează tot ce a hotărît acest procuror(actele intocmite pentru dosar)? Încrecaţi şi soluţia asta, nu cred că în lumea civilizată poate fi valabilă o hotărîre judecătorească avînd în componenţa activităţii pentru întocmirea dosarului un ”infractor” fie el şi procuror! Ce-ar fi să fie ok!

  4. buna seara ,domnule tudor …medicul e dan tesloianu ,cel care zilele trecute a organizat o expozitie la piatra-neamt ,sub psedonimul dantes …medicul e in aceiasi oala cu procurorul …problema e alta …cine a evaluat tablourile ? cine a organizat expozitia la piatra ? nu cumva sunt si alte dedesubturi ala afacerii ? pare bizar ca sunte de tablouri autentice au trecut prin mana procurorului ?

Leave a Reply