Declaratii facute de Klaus Iohannis :

17 COMMENTS

 1. Un discurs gaunos al sasului sau filosofiile lui Giga

  Primul ministru a fost instalat legal și constituțional, dar sasul crede contrariul, desi el a semnat numirea!

  N-a avut timp sa invete ,in ani de zile, aspecte simple ale funcționării legale a relației între instituții, asa cum este cel bazat pe documente oficiale, pe care îl numește ”a schimba hârtii” și îl consideră că nu este conform atribuțiilor!

  Atacul politic la un partid, inseamna incalcarea grava a statutului de neutralitate al președintelui statului, definit prin Constituție.

  Transformarea unui partid politic în țintă unică a unui demers oficial prezidențial, printr-o declarație de presă, de la tribuna prezidențială, este neconstituțional

  Politica PSD nu este atributul președintelui neutru al statului, iar Guvernul și parlamentul nu sunt PSD! Guvernul e de coaliție, existând chiar și un independent, la Justiție. PSD nu legiferează, ci Parlamentul.

  ”PSD nu mai e capabil să negocieze politic”, reprezinta o afirmație neconstituțională, susținând că negocierea unui partid cu președintele ar fi o obligație, in lipsa careia, președintele ar fi indreptatit sa blocheze procedura numirii de miniștri!

  Transformă acțiunea premierului la CCR într-un motiv declarat de a întrerupe procedura de numire a miniștrilor, ceea ce este neconstituțional.

  ”Deocamdată nu mai fac nimic până nu se pronunță CCR”, a spus sasul, desi cadrul legal și constituțional nu ofera această posibilitate a întreruperii procedurii.

  Inventează obligații ale premierului – ”era obligată să spună public motivele pentru car au fost revocați miniștrii”. Nu exista a asemenea obligatie stabilita de vreo lege ”să spună public” si nu exista o forula stabilita in acest sens. Acum avem de-a face cu demisii, care au fost și explicate chiar de miniștri, dar incapabilul presedinte n-a priceput.

  Lansează un atac la puterea executivă, declarând, fără perdea, ”Este evident că acest guvern este condus de infractorul Dragnea prin interpuși”. Este un atac care nu se referă la performanța guvernamentală, ci unul menit sa submineaze autoritatea și imaginea uneia dintre puterile statului, ceea ce este grav și neconstituțional.

  Este cel mai grav atac la adresa constitutiei din istoria Romaniei!!

  Ar trebui ca toate aceste afrimatii sa fie inaintate CCR, ca sa se opreasca in viitor asemenea derapaje ale unor indivizi certati cu legea.

  • Dar daca guvernul este condus de Dragnea prin interpusi, care-i problema? Inseamna ca Dragnea se pricepe sa conduca mai bine ca multi altii si rezultatele guvernarii vorbestE.Nu a facut peste noapte marea cu sarea si nici ce au distrus altii in zeci de ani,ca nu-i neam cu ala din OZ,dar viata ceva mai buna pentru romani a cam facut si se vede dupa cum se golesc zilnic de marfa magazinele,tot anul asa precum in ajun de Craciun,iar la munte si la mare e full de asi cu popi in coada de nu-i loc nici sa-ti pupi nevasta, dar sa mai invarti si mititeii.Normal ca oamenii consuma pentru ca au bani din munca lor,nu le da Dragnea de la mosie,dar mersul optim al organismului economic, care a facut,printre multe altele, ca sa se caute si mana de lucru cu arcanu’ si astfel sa creasca si oferta de salarizare mai mare in toate sectoarele,a fost creat de buna guvernare,si asta in ciuda vagabontelilor si betzelor varate in roti de catre caraghioslacu’ de presedinte si de toti ciracii sai.

   • Iohanis a venit cu niste baliverne si lozinci, chestii personale. Zero argumente ca la toti sorosistii. Dupa care se arata interesat de inculparea lui Tariceanu, ce surpriza! Votul pt Tariceanu nu blocheaza activitatea guvernului sau a Parlamentului, in schimb el BLOCHEAZA GUVERNUL SI SABOTEAZA Romania la UE.

    Iar daca Iohanis nu da doi bani pe Constitutie si nu repecta deciziile Curtii Constitutionale atunci exista si suspendarea. Si suspendat sa mearga el sa Sibiu sa faca campanie 30 de zile stiind ca e la 20% in sondaje si ca sekuristii il vor pe Ciolos in locul lui…i s-a urat cu binele.Mai bine se potoleste cu greva lui cu semnatura. Tara asta are nevoie de presedinti care se ocupa de lucruri importante nu de nimicuri ca el.

 2. O balmajeala,pretentii si obligatii inventate, incoerenta repetitiv-obsesiva in care psd e de rau si el e bun, atat de bun incat face sesizare la CCR privind desecretizarea protocoalelor!Cat de idiot sa fii,politic vorbind acum ca a descoperit cuvantul,sa crezi ca CCR ii va da dreptate,cand ele sunt nelegale de put!Atacul asupra unei doamne,nu mai conteaza ca e premier,fara o urma de educatie primara in ale bunelor maniere ma duce cu gandul la misoginism,cred ca-i da un wurst georgetei de nu se vede daca nu se supune!O vaicareala lamentabila presarata cu ranjete!Dancila a actionat legal institutional,mai ales cu inscrisuri!Ce negocieri voia?Voia o tevatura ca sa-si dea importanta si nu i-a iesit decat ca sta ca magarul in drum!Data fiind situatia cred ca CCR trebuie sa dea o solutie rapida!

 3. Incerc sa inteleg ce caracter are un om promovat de PSD(USL) care apoi loveste PSD…sau oricum s ar numi…

 4. Nimic mai adevarat ! Bravo Iohanis ,ce am inteles eu din emisiunea in care a fost invitat min. transporturilor ,acesta chiar este implicat in dezvoltarea infrastructuri si mi-a dat impresia ca chiar doreste ,chiar daca a fost remaniat( si cu o demisie la aciv )cred impusa de PSD ( regatire pentru PPP evident ) deci capitolul transporturi devine parte esentiala de sifonat bani intr-o versiune update-tata versiunea Valcov 1.0 ,cat despre al 2-lea ministru astept sa fie invitat la punctul de intalnire !

  • Mai de graba se pare ca acolo la Transporturi are Palton voda niste capuse preluate de pe la Basescu, care,dupa toate aspectele vechi,cu junghiuri si dubioase, sifoneaza parale de multa vreme si care ar fi fost in pericol daca venea Olguta sa le dea flit cu Analcid.Si pe la Dezvoltare se pare ca tot cam asa e,pe la cele doua ministere care lucreaza in tandem fiind marea circulatie de baneti si pe acolo uite cum patruleaza Geaca Rosie pe la porti, bagand vrajeli pentru fraieri,dar,in fapt, pazindu-si omizile si interesul de clan incat sa nu vina vreun Terminator cu maturoiul sa faca CURATENIE si astfel sa acentueze foamea in iohanime. Ca nu degeaba se rupe Groful in figuri si arunca cu “explicatii” de rasul curcilor despre tampeniile pe care le produce acum jucand rolul vacarului suparat pe sat.

 5. Daca maine vin trupe rusesti la frontiera si sunt pe punctul de a trece granita iar guvernul si parlamentul ia decizia de a trimite trupe la frontiera… Iohannis va cere cateva zile de gandire?

  Asa proceda si la Sibiu cand era primar? Era lent in decizii?

  • Da. Multa lume a zis ca mai nasol ca Basescu nu se poate. Viata ne-a demonstrat contrariul: se poate. Basescu era ticalos dar nu era tantalau. Stia cand pierde si nu se punea in situatia aia. Klaus insa le are pe toate si rea voita si prostie si aroganta. Va pieri pe propria mana…

 6. Dar nici presedinte nu are Romania! Are pe nătângul asta periculos (adus de servicii), cu mentalitatea Germaniei din anii 1940! A turbat! Faptul ca nu ii iese inca PLANUL il face sa ii iasa spume pe langa ranjetul odios si sa nu se mai controleze deloc.O fi bipolar? Discursul lui este gaunos, de 0,5 bani, sabia lui e din carton.

 7. Simplu, guvernul poate face 2 lucruri:
  1. Trimiterea unor secretari de stat ca reprezentanti a celor 2 ministere
  2. Daca cei din UE intreaba de ce sunt trimisi secretari de stat trebuie sa li se spuna adevarul (presedintele tarii face fite si nu vrea numirea celor 2 ministri de mai bine de 2 saptamani)

  Asta se numeste efect BUMERANG isi va stirbi imaginea, pe plan exterior, Iohannis si tot aparatul din spatele lui.

  Iar in urmatoarele decizii, pana la alegeri, parlamentul va trebui sa fie unicul care sa-i transmita presedintelui deciziile luate de catre guvern.
  In plus guvernul are nevoie de aprobarea parlamentului, nu asa cum crede iohannis ca fara el nu se poate.

  Cand exista o boala contagioasa intr-o regiune sau oras primul lucru ce se face este izolarea celor contagiati.

  Actualmente Romania are o institutie super contagiata iar altele 2 mai putin, dar contagiate (DNA & SRI)

 8. Basescu a fost suspendat in cele doua mandate de 2 ori.
  Pentru Iohannis ar trebui sa se faca ceva mai special: pana la viitoarele alegeri ar trebui sa se joace cu el ping-pong (suspendare-reabilitare).

  Cum? Cand exista legi si anumite decizii care Iohannis refuza sa le semneze… suspendare, iar presedintele interimar sa le aprobe. Dupa 2 saptamani parlamentul sa-l reabiliteze.
  Jucand astfel parlamentul pana in decembrie va putea sa-l suspende de 10 ori si sa-l reabiliteze de 10 ori.
  Va intra in istoria Romaniei drept presedintele cel mai suspendat si cel mai incapatanat.

  Siuspendare fara a se ajunge la referendum.

  • Principial corect! Ar trebui ca PSD sa profite, la rindul lui, de diferite “lacune” ale Constitutiei, pentru a-i face zile fripte papagalului!
   Din pacate, din toata aceasta mizeria pierde … ROMANIA!

  • Pleșoianu a avut o idee și mai bună! Să-l lovească la operație! Să-l suspende Parlamentul fix înainte de Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019! Cam pe 5 mai. Cred că orgoliul este călcâiul lui Ahile al neamțului!

Leave a Reply