Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că “oportunitatea nu trebuie cenzurată penal”, însă a adăugat că nu este “foarte convins” că este necesară o modificare a legislaţiei în materia actelor emise de Guvern.

“Este foarte adevărat că oportunitatea nu trebuie cenzurată penal, iar această chestiune este destul de bine cunoscută. Nu sunt foarte convins că este nevoie de schimbarea legislaţiei în materie”, a spus Iohannis, întrebat cu privire la informaţii potrivit cărora parlamentarii ar dori modificarea Codului administrativ astfel încât oportunitatea hotărârilor de Guvern să nu mai poată fi anchetată de procurori, scrie stiripesurse.ro

9 COMMENTS

 1. Nu stiu daca o parere de-a lui inseamna neaparat revizuirea unor proceduri de urmarire penala,asta tine de lege care binenteles lasa loc de macar doua interpretari pe care le ocupa imediat partile interesate si de aici incepe mahalaua.Orice lamurire in vederea eliminarii acestor interpretari e binevenita pt actul de justitie dar nu mai mult,nu schimbam incadrarile,anii de puscarie care si asa in comparatie cu alte tari sunt o gluma,nu dau amendamente cu dedicatie samd La urma urmei ar fi nedrept pentru toti cei care si-au ispasit pedeapsa,,,Adica unii au putut sa indure dupa gratii iar altora le sta in gat,ei sunt Zei,nu servesc….Hai ca se dau ani putini,nu faci nici o treime,averile raman cam acolo unde erau cu exceptia comenzilor politice ale unor psihopati…

 2. of topic radu banciu alias cap de porc basit platit din bani basiti in eternul templu al basirii b1 minte cand se umfla cu armata ce facu el dupa revolutie.altceva,zice el bine ce zice in emisiunea lui despre leprele imbecile pesediste dar nu el e in pozitia dde a zice,un porc basit ce e.nenorocitu asta are frica de basau ca de moartea de apoi in iad.basau care a fost toate plagile pe tara asta si inca mai este….viu si natural….bpl masa aia moarta…si in cap de porc si in tot circul asta basit pesedist si cretin.

  • se poate citi pe diagonala rapid. repet aceleasi cuvinte …basit porc etc ..moartea de apoi n a fost o greseala

 3. face misto badea de sculeri matriteri eu 3lunui iam reparat si reglai arme in serviciul mlitar obligatoriu

 4. Sa ne fure cu “legea in mana” de fiecare data cand au oportunitatea !

  Probabil si Cazinoul din Constanta a fost tot oportun sa fie lasat in paragina. Autostrazile la fel nu s-au construit ca nu a fost oportun. Traficul din Bucuresti si situatia avizelor ISU, a scolilor si spitalelor din Bucuresti la fel nu a fost oportun sa fie remediata ! Asa ca sa mentionez doar cateva subiecte dragi lui Radu Tudor.

 5. Stăteam de vorba, asta-vara, cu un prieten, foarte drag mie, ce sigur nu intra in categoriile “vomitive” descrise atât de pertinent de Mircea Badea (putzoi născut pe FB, securist, japita) dar care fusese, ocazional, la mitingurile #rezist din Februarie trecut. La întrebarea mea punctuală: cum naiba ai putut sa votezi, la prezidențiale, un bou, fie si “blând”, ca Johannis? Amicul mi-a răspuns, dând din umeri a lehamite: între un porc (de procuror) și un bou (de inspector școlar) ce era de ales? Măcar boul tăcea din gura, cea mai mare parte din timp! Asta e miezul discuției: Johannis e un prost, toată lumea știa asta când l-a votat, și generația mea, cel puțin, având o sfânta greață de procurori (din cauza represiunilor procuraturii asupra medicilor și femeilor implicați in avorturi clandestine, dar și a faptului ca in anii ‘80 securiștii mai “săltați” făceau dreptul și deveneau procurori) a ales prostia in locul ticăloșitei certificate. Desigur, a mai ajutat și snobismul la afacere: Johannis e neamt, măcar o sa pună lumea la “munca”, are și “pile” la Berlin, etc dar, in principal, iluzia care a ajutat ‘oculta’ sa cocoațe la Cotroceni un personaj complet lipsit de inteligenta a fost aceea ca prostul poate fi tratat de “inocent” la o adică, in vreme ce ticalosul, nu. “Oculta” , de altfel, n-a fost mai puțin prada aceleiași iluzii, chiar dacă a ales “prostia” in scopul de a manipula mai ușor personajul, Iara nu pentru conotația de inocenta a termenului; faptul ca s-au dat peste cap cu toții, Blaga și ai lui, sa-l facă sa vorbească numai in cazuri excepționale dovedește ca știau ce poate sa dea pe gura dacă-l lasă liber la microfon. In concluzie, nu numai ca nu putem interpreta ce spune personajul, nici in cazul “micului pas” spre “reconstitutionalizarea DNA”, nici in oricare din ieșirile sale rampa; pur și simplu nu contează ce spune, fie ca citește după vreo foaie pregătită de vreun consilier, fie ca vorbește liber/ spune prostii pe cont propriu, ca aceea cu “țopăiala fiscală”, foarte apt ridiculizata de Plesoianu, in plenul parlamentului, sub formula “țopăiala penală”. Și cred ca numai ridiculizarea pe toate căile a lui Johannis va mai șterge din frustrarea oamenilor care l-au votat și-i va face sa părăsească fenomenul incrancenatilor de tip #rezist. fără sa li se para ca trădează pe careva și, mai ales, pe ei înșiși.

  • Jo si hannis nu e neamtz,parintii lui la origine sunt austrieci( stiu asta de la un neamtz din fosta federala…ei nu i prea inghit pe austrieci..vezi nenea hi…..er) !

Leave a Reply