Ministerul Apararii Nationale a postat un mesaj trist la plecarea unui mare creator artistic si erou al Armatei Romane :

Timpul ne fură oamenii dragi dar niciodată amintirea lor!

Cu tristețe am aflat de moartea veteranului de război Benjamin Varga si dorim să transmitem și pe această cale cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Acum aproximativ o lună, reprezentanți ai A.N.V.R. filiala Mureș și cei ai Garnizoanei Tîrgu Mureș, i-au facut o vizită, cu prilejul aniversării celei de a 106-a zi de naștere, din viața domniei-sale.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Beniamin Varga a luat parte la acţiuni de luptă, iar în anul 1942 a fost grav rănit la Kotelnikovo, la aproximativ 70 de km de Stalingrad.

Bătrînul cu privirea caldă, veteranul Varga Beniamin, a avut o poveste de viaţă uimitoare. A lucrat la Studioul de Desene Animate Bucureşti, fiind unul din apropiaţii marelui geniu al cinematografiei româneşti Ion Popescu Gopo împreună cu care a câştigat la 17 mai 1957, la Cannes marele premiu „Palm d’Or”, primul pentru România, cu filmul de scurt metraj „Scurtă istorie”.

Fotografia postată de Veteranii Armatei României.

​În tinerețe a lucrat ca fotograf profesionist, a fost membru al artiștilor plastici Mureș din anul 2005, realizând de-a lungul anilor aproximativ 400 de tablouri.

Armata Romana i-a fost mereu alaturi in momentele de aniversare.

*******

​În județul Mureș mai trăiesc 157 de veterani de război (conform datelor furnizate de Casa de Pensii Mureș la începutul lunii noiembrie 2017).

Sursa: Garnizoana Tîrgu Mureș
Foto: MApN si Cristi Dumitrașcu

2 COMMENTS

  1. Cinste si viata lunga in continuare veteranilor de razboi, oameni care ne fac cinste prin pilda de viata, fac parte din galeria de aur a natiei iar, noi trebuie sa fim mandri ca suntem contemporani cu domniile lor.

  2. ion popescu gopo, cineast cu simpatii sovietice, a facut cariera sub influenta mosfilm….

Leave a Reply