Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la începutul consultărilor cu reprezentanţii partidelor politice din coaliţia de guvernare, că Strategia pentru Apărare trebuie să-şi continue calea, pentru a fi finalizată în timp util, chiar dacă viaţa politică “e un pic mai agitată”.

Klaus Iohannis le-a mulţumit liderilor PSD, UNPR şi PC că au dat curs invitaţiei sale, precizând că a ţinut să le prezinte personal “câteva elemente din prima variantă a Strategiei de Apărare, document de importanţă naţională”.

“Chiar dacă în această etapă viaţa politică e un pic mai agitată, am considerat că un document de o astfel de importanţă trebuie să-şi continue calea pentru a fi finalizat în timp util”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului le-a cerut celor prezenţi să-i prezinte idei privind această strategie.

La consultări sunt prezenţi premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, dar şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi cel al Agriculturii, Daniel Constantin, preşedintele PC.

Totodată, la consultări sunt prezenţi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu şi Laurenţiu Ştefan.

19 COMMENTS

  • Minte de rata nemteasca dusa cu gandul numai la marea ciordeala iar pentru ca PNL partidul lui din privata sa ajunga la butoanele sasiul e in stare sa dea foc la tara. Iar primii care vor castiga de pe urma acestui lucru sunt ungurii care chiar ieri au demonstrat pasnica, inca, in fata Ambasadei Romaniei de la Budapesta.

  • Cine vorbeste de moralitate, un individ avid de bani si de putere care nu poate sa justifice felul in care s-a cumparat 3 case de 500 m2 in 4 ani de zile chiar in buricul Sibiului, chipurile din meditatiile la fizica date de el???

 1. Ha ha ha! chiar m-am amuzat bine!
  Cumva simte şi el? Atunci de ce s-a antepronunţat cu privire la premier??? El e legislativ sau trebuie să asigure ceva care se numeşte armonie în politică? Miram-aş de ce nu a spus nimic de cazul Rarinca! Ceva cumva cu urmări? ştie mă ştie! final nul/zero!
  o mică ironie: lutul se lipeşte cînd omul pleacă cu fuga, nu?

 2. Vai de capul nostru pe cine ne-a adus Diaspora la Cotroceni! Se duce de rapa tara asta! Parca-l aud ca o sa declare ca l-au invins serviciile !!

  • @dan, nu diaspora ci SRI in frunte cu gen. Coldea. Chiar in campania electorala Helvvig impreuna cu-n liberal cacaniu de frunte s-au dus la SRI si l-au intrebat pe gen. Coldea daca SRI ii va face probleme lui Johannis vis-a-vis de procesul acestuia aflat pe rol la ICCJ. Iar gen. Coldea le-a dat asigurari ca nu, adica Frantz de Dambovita va fi achitat. Ceea ce inseamna ca Helvvig impreua cu colegul si gen. Coldea au facut trafic de influenta pe langa Livia Stanciu ca neamtul sa fie achitat. Fapte pentru care toti cei 4 traficanti de influneta trebuiesc sa fie cercetati penal. Asa afirma Elena Udrea cu subiect si predicat in jurnalul tinut de ea in acea perioada.

 3. -Un bob de orez a scapat in plus in gamela cu ciorba de carnat.. a Alinei !- Asta inseamna ca gogoasa -i mai mica..,zise intristat vamesul Vasile!

 4. Iohannis sa ne spuna cum dracului a iesit el presedinte, recuperand 3 milioane de voturi intre cele doua tururi de scrutin cu mobilizarea internautilor de pe facebook si restul de vrajeli. Sa ne lase dracului si neamtu’ vietii asta, ca e si asta un pui de golan sadea, mai ceva ca meltenii astia mitocani de dambovita! Asta bate recordul, ca mai e si prost noapte si are deficiente de articulare a cuvintelor dracului! Alt hapciuparliu n-au mai gasit derbedeii aia de la Bruxelles?! Asta e mai mult bozgor, decat neamt! Si-asa, dupa accent vorbeste ungureste, nu nemteste! Da-l in mortii si in toti ranitii lui de-aici!

  P.S. Nevasta-sa e fata fostului sef al securitatii Judetului Sibiu. Nu stiu daca se cunostea informatia asta. Pa.

   • SOCRUL LUI KLAUS IOHANNIS ,TATAL SOTIEI SALE CARMEN LAZURCA-IOHANNIS A FOST FOSTUL SEF AL SECURITATII SIBIU!

    ”Stiati ca tatal lui Carmen Iohannis este fostul sef al Securitatii Sibiu, isi semna indicativele cu pseudonimul “Nurca” sau “Blanarul”, si omul in fața caruia raporta Hurezeanu? De ce credeti ca a sarit mizeria de Hurezeanu in sus cand a fost ales Iohannis: “Drumul Romaniei este definitiv catre Bruxelles si Alianta Nord-Atlantica! Respiram aer occidental la Bucuresti!”?

    Chiar traiti cu impresia ca neamtul de Iohannis a ajuns presedintele Romaniei, fara sa aiba in spate un sistem de care nu aveti habar?!
    Aveti idee cati bani avea Carmen cand s-a maritat cu Klaus? Incepeti sa calculati de la cateva sute de mii de dolari in sus! Tatal ei vindea haine de blana tuturor nevestelor de nomenclaturisti si o nurca putea sa ajunga si la 50.000 de lei, in conditiile in care o Dacie costa 65.000 de lei! Nu va mai lasati dumneavoastra atat de usor inselati de afirmatii de genul: “Doamna profesoara Iohannis merge pe jos la scoala! Modestia intruchipata!”.

    După arhivele oficiale, șeful I.J.M.I. Sibiu era col. Rotaru Iulian, lt.col. Petrişor era şeful Securităţii Sibiu, și locţiitor şef Securităţii, mr. Aioanei Constantin. Dar Hurezeanu minte, Ion Lăzurcă nu a fost blănar bogat din Rășinari, ci un sărăntoc din Sântu, unde rudele i-au demolat casa modestă după ce a murit și au ridicat alta.Iohannis.

    Părinții lui Iohannis sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria. Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la Agnita, apoi la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.
    Este căsătorit din 1989 cu Carmen Lăzurcă-Iohannis, născută pe data de 2 noiembrie 1960, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din satul Sântu, aflat în apropiere de Reghin. În perioada de interzicere a Bisericii Române Unite de către autoritățile comuniste, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus.

    Sursa: https://octavpelin.wordpress.com/2015/02/03/socrul-lui-klaus-iohannis-tatal-sotiei-sale-carmen-lazurca-iohannis-a-fost-fostul-sef-al-securitatii-sibiu/

 5. hahaha. el baga, cu afirmatia lui privind demisia lui ponta , si asta alaturi da basisto-penelistii ahtiati dupa putere, scena politica si chiar tara in fibrilatie iar acum iese ca fata mare sa spuna ca viata politica e mai agitata? asta pe ce lume traieste?

 6. Cum a luat d nu Președinte 6 case iar eu in 15 ani de serviciu nu pot sa achit una cu sotia cu venit de 1000 euro

  • @burlacu sorin, cum a cumparat 3 case de 500 m2 in centrul Sibiului in 4 ani de zile, asta-i intrebarea cea mai grea despre casele lui Frantz de Dambovita???

 7. Mioara Ioan a distribuit clipul video postat de Klaus “Prompter” Iohannis în grupul armata.

 8. Sa vezi ce agitata va fi atunci cand vei fi suspendat, herr ghinion. Multi care te-au votat, regreta acum.

  • @Stan Petru Paul, Johannis a fost declarat nevinovat in procesul de la ICCJ datorita interventiei gen. Coldea la Livia Stanciu. Motiv de suspendare 100% dar si de cercetare penala a lui Coldea, Helvvig si madama in cauza.

Leave a Reply