Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, lanseaza o ipoteza absolut senzationala pe pagina sa de Facebook.

Cel mai mare criminal din istoria Norvegiei, Anders Breivik, care a ucis cu sange rece 69 de copii, ar fi fost in coplaria sa smuls din familia sa si supus acelui proces aberant si absolut abuziv de adoptie in Norvegia. Noi stim acest procedeu irational din cazul Bodnariu, familia care e pe cale sa piarda toti cei 5 copii pentru ca ar fi fost trasi de ureche de parintii lor.

Iata ce spune Pascu : “Aflu ca Breivik, criminalul norvegian, ar fi, tot așa, un copil smuls cu forța din familia lui si dat in creștere unei alte familii!? Rezultatul metodei aplicate de autoritățile norvegiene, “campioane mondiale la creșterea copiilor”, s-a văzut!?”

Cazul Bodnariu care genereaza proteste uriase in continuare, dar administratia de la Oslo pare surda si oarba.

 

57 COMMENTS

 1. Administratia are nevoie de pregatire psihologica pentru a intelege ce inseamna o trauma la o varsta atat de mica si cum se poate manifesta copilul traumatizat la varsta adulta . Sau poate administratia are pregatirea psihologica necesara si isi doreste generatii traumatizate . Sau … va las pe duneavoastra sa continuati in prezenta unui psiholog adevarat , nu in prezenta unui om care se crede psiholog.
  P.S. :psyché = suflet , logos = știință . Va multumesc ! Sper sa va fie de folos aceasta parere .

 2. ..ce li se ofera copiilor in primii ani de viata ceea vor alege sa traiasca..
  Poate este chiar o razbunare personala pentru ceea ce i s-a intimplat.

 3. Parlament sau RADET una şi aceeaşi instituţie care funcţionează pe acelaşi program: Răgăliile Acţiunilor Distrugătoare Economice Triumfătoare. Exact vechimea instalaţiilor din Bucureşti şi din ţară peste 50 de ani, coincide cu vîrsta ”milogilor chiulangii leneşi” perindaţi la funcţii cu brio fac parte din colosul”Răgăliile Acţiunilor Distrugătoare Economice Triumfătoare” funcţionabil de 26 ani de zile! Culmea, e vizibil, mai toate instituţiile de stat sau private cu angajaţi funcţionează pe aceeaşi temă precum spiritul de turmă, nu mai au identitate personalizată în afară de inscripţia afişată pe fruntea clădirii! Cu timpul va dispărea şi tabla inscripţionată pe fruntea clădirii. Cît despre arhive: erau odată.
  Cu scuzele de rigoare dar indiferent ce ar scoate pe guri aceşti ”avari şi manipulanţi” nu mai cred ! Faptele au demonstrat în timp valoarea lor ca individ şi ca funcţionar foarte bine plătit din ce îşi dau singuri!

 4. Va rugam sa dezbateti de urgenta pe aceasta ipoteza si sa adunati toate datele care demonstreaza ca acesti copii sunt rapiti pentru a fi plasati in mainile unor (Familii) grupuri obscure , psihopati , filiere de pedofili , cercuri sataniste sau recoltare de organe – “Statul” norvegian nu mai poate fi lasat de capul lui in aceasta chestiune – Atentia nu trebuie focalizata doar pentru romani ci pentru intreaga opinie publica mondiala. Daca apar presiuni , va rugam sa nu cedati, de ORICE natura ar fi acestea !

 5. Va rugam sa dezbateti de urgenta pe aceasta ipoteza si sa adunati toate datele care demonstreaza ca acesti copii sunt rapiti pentru a fi plasati in mainile unor (Familii) grupuri obscure , psihopati , filiere de pedofili , cercuri sataniste sau recoltare de organe – “Statul” norvegian nu mai poate fi lasat de capul lui in aceasta chestiune – Atentia nu trebuie focalizata doar pentru romani ci pentru intreaga opinie publica mondiala. Daca apar presiuni ,va rugam sa nu cedati, de ORICE natura ar fi acestea !

 6. Mai daţi-vă ‘n ”pana prostului”! Răspundeţi la o întrebare decentă!
  ”Cine-a pus Colectiv-ul pe foc?”
  Nu cumva voi parlamentarii şi politicienii care aţi făcut legi în defavoarea propriului popor?
  Mai dă-te bre cu scenariile tale aruncate pe micile ecrane şi lasă-ne în gîndirea noastră neîmbolnăvită total de mizeriile voastre!
  Şi pentru scenarită sînteţi beneficiari ai veniturilor autodate vouă?

  • Camelia Miron Pacea Domnului !!!
   Ceva incredibil…..
   O familie de romani pe nume Craioveanu din Norvegia au fugit aseara impreuna cu toata familia spre Romania deoarece sistemul draconic numit Bernavernet le-au spus ca le ia copii,nu se stie pe unde sunt dar ne rugam ca Domnul S-ai ocroteasca
   Se pare ca sau infuriat acesti insemnati si slujitori ai satanei (Bernavernet )si ca razbunare pe bisericile penticostale au trimis cate un “agent” prin biserici imbracati in civil ca sa vada raportul dintre parinti si copii, sau pornit impotriva bisericilor pentru ca au facut cazul lor public….
   Sa infuriat satan dar Domnul nu a pierdut nici o batalie , multe lacrimi sau varsat si multe strigate sau ridicat la Tatal ceresc si credem ca nu vom fi dati de rusine…
   Sa ne rugam fierbinte curand vine izbavirea…
   COPII SUNT O MOSTENIRE DATA DE DOMNUL (psalmul 127:3)
   Fiti binecuvantati!!!
   Nicu Vaida Padova
   de pe Norweia return cildren

   • Ce relevanta are ca nu e ortodoxa????? Nu ai auzit ca si o familie ortodoxa este urmarita sa-i fie saltati copiii? Nu aveti nici o logica in astfel de abordari – Daca fam Bodnariu era sa fie ortodoxa ,te asigur ca se intampla la fel – Ce nu intelegi /sau te faci ca nu intelegi?? Inca nu ai priceput pentru ce sunt rapiti acesti copii si este intrerupta orice legatura cu familiile lor naturale?
    Statul norvegian trebuie sa raspunda in fata instantelor internationale si nu exagerez cand spun ca ar trebui sa fie declarat >stat agresor!

 7. Opacitatea si rapiditatea cu care au fost luate deciziile sunt specifice mai mult unei rapiri decat unei actiuni de protective a copilului.

  Darea imediata spre adoptie nu a lasat timp de consiliere si de adaptare a copiilor la situatia creata si cu siguranta a creat traume ireparabile pentru copii.

  Statul norvegian nu poate sa se ascunda in spatele unei institutii descentralizate si sa nu fie responsabil pentru respectarea legislatiei internationale a drepturilor copilului.

  Este un abuz faptul ca parintii au fost decazuti din drepturi fara sa se faca dovada eforturilor intreprinse de stat pentru respectarea dreptului copilului de a fi crescut de parintii naturali.

  Organizatia Natiunilor trebuie sa dispuna actiuni corective si sa sanctioneze dur aceste abuzuri facute de Norvegia.

  • Este interesant de analizat si un alt aspect. Profesorul care a sesizat autoritatile, nu cumva face parte din “gasca” care vaneaza copiii dupa o anumita tipologie? Cum a ajuns acesta sa afle despre asazisele abuzuri? S-au dus copiii direct la profesor sa se planga sau cu metode specifice au fost “determinati” sa spuna detalii din casa? Nu cumva este o practica?! Putem face un experiment cu copii din familii absolut exemplare si vom afla suficiente picanterii imaginare sau nu, care ar putea intra in registrul asaziselor abuzuri. Ar fi interesant de aflat cam cate astfel de sesizari a facut acel profesor de-a lungul timpului.

   • Este un mecanism psihologic perfid bine pus la punct , gandit de minti diabolice – Si-au asigurat un context juridic favorabil si greu de combatut in instante. Unor avocati foarte buni care au castigat cazuri impotriva Barnevernet li s-a retras dreptul de practica in Norvegia – deci aici nu mai vorbim despre un stat democratic ci despre o dictatura de tip mafiot – Cu cat mai mult zgomot si mediatizare cu atat mai repede vor iesi la suprafata toate crimele – Ar trebui reunite cat mai multe familii cu marturii intr-o ancheta jurnalistica .

 8. Suntem un neam specializat in lansari de ipoteze bomba.Cum se pune praful pe cate cineva cum il auzi ca emite o ipoteza bomba sa iasa cumva in evidenta…Pacat ca nu se da un Nobel si pt asa ceva,l-am castiga in fiecare an.

 9. Daca a aparut Pieleanu sa ne spuna el ce “valori” se deruleaza prin Norvegia si pe care noi ,romanii needucati, nu le intelegem, ne-a luminat…a ploaie.Pai mai Pieleanule,dupa mintea ta daca ne luam ajungem sa credem ca toti fanaticii,talibanii,fundamentalistii,nordcoreenii,bolsevicii,fascistii si toti turbatii,perversi,lacomii,mafiotii dreacului de toate felurile,etc, au si ei valorile lor intelese numai de ei si suntem tot noi vinovati ca nu-i intelegem si in final nu stam frumos sa le inghitim…”valorile”. Ai vrut si tu sa bati shaua despre disciplina si educatie dar deja se vede ca si pe la “civilizatii” mult laudati ,ca in orice lucru,daca se exagereaza, devine mai rau decat era inainte,ca de aia se zice sa nu sari shaua ca iti rupi gatul.Si multe ar mai fi de spus despre anumite “valori” pe care vor unii sa ni le bage pe gat si sa ne faca sa le intelegem.Dar Pieleanule,tu si alti destui belivarezi,poate ca de cand ati facut si voi urechi inca nu ati inteles ca avem si noi romanii valorile noastre si avem si noi pretentia ca altii sa tina cont de ele.

  • Pieleanu are “agenda” lui ( livrata la apel -desigur) si nu reuseste in aparitiile sale pe la televiziuni sa mascheze aparentele. Astfel de abordari il dezumanizeaza – Poate ar trebui sa reflecte mai mult la ce fel de opinii emite si daca intr-adevar sunt ale lui.

  • ….in Romania nu exista autoritati independente si demne… Vei reactia meschina a lui G.Maior cel prea apasat de atatea decoratii si tras in jos de sortulete… SAU tacerea metafizica a statuii de la Cotroceni. Ciolos a gangurit ceva nedetectabil si apoi a devni la fel de mut – banuiesc ca si-a masurat cu atentie lungimea lesei – asta e soarta popoarelor care dorm in opinci!

 10. Legat de acest caz, eu nu sper nimic. De la dementi, nu ai asteptari pozitive. Dar spun asa: cand ceva ce este al meu, imi este luat cu forta si cu o brutalitate care putea duce la pierdere de vieti( un parinte, intro astfel de situatie ar putea sa-si piarda mintile) si drame in lant, ar trebui sa fiu naiv sa rog frumos, sa duc tratative cu astfel de psihopati. Imi iau inapoi ce este al meu. Daca nu le plac metodele orthodoxe practicate in familii, atunci sa le fie servite cateva neorthodoxe, in stil haiducesc. Cinci “colete” de recuperat, e floare la ureche pentru ai nostri specialisti. O lectie de profesionalism romanesc data acestor nordici infatuati, este imperativa.

 11. Dar despre “nenorocirile” indurate de acel copil din filmul “Lungul drum catre casa” prezentat de Carmen Avram la emisiunea In Premiera, premiat international, nu spune domnul nimic? Poate ne spune domnul si ce fel de pastor este capul acestei familii. Am ajuns acum sa facem si campanii Marotolor lui Iehova sau altor astfel de secte care interzic copiilor pana si dreptul de afi tratati de medici? Incercati sa vedeti intai in ce secta este familia asta si pe urma mai discutati de nu stiu ce criminal si supozitiile lui Pascu.

  • Militia comunista folosea termenul de secta. Afirmatiile lui Pascu se bazeaza pe rapoarte internationale serioase. Si a spus clar ca e o ipoteza. Dvs sustineti rapirea copiilor din propria familie fara dovezi de abuz?

   • Cu alte cuvinte martorii lui Iehova sunt o religie nu secta? Americanii sunt comunisti si au militii? Ca la ei se vehiculeaza acest termen foarte mult. Si nu sustin rapirea copiilor din propria familie domnule Tudor. E pacat ca atat ati priceput. Ma asteptam la mai mult din partea dumneavoastra. Copiii trebuie sa ramana langa familiile lor atata timp cat nu sunt indoctrinati sau supusi la anumite tratamente meacceptate de civilizatie. Apropo! Acel copil al carei mame refuza sa ii mai faca tratamentul de leucemie trebuie sa ramana langa mama? Cam asta sustineti dumneavostra. Poate vedem mitinguri de sustinere si pentru acea mama. Dar multitudinea de copiid e la noi care sunt luatid e langa familiile lor fiind decazuti din drepturi parintii? Faceti mitinguri si pentru aia sau la noi e Ok? Doar cand considera strainii ca unii de pe teritoriul lor nu respecta principiile lor de civilizatie nu e Ok. Mai intai vedeti ce si cum cu acea familie domnule Tudor si vedeti carei religii apartin caci repet, in toate comunicatele oficiale se spunea ca tatal e pastor iar la ortodoxi scuze, fara sa fiu militian stiu ca nu exista pastori. Daca dumneavoastra stiti ca sunt pastori ortodoxi atunci chiar sunteti militian. Si aporpo! De ce nu vine acea familie cu copii cu tot in tara daca norvegienii sunt atat de nemernici? Sa vina la mai bine aici daca nu le convin legile norvegiene. E mai simplu decat sa ii oblige pe aia sa isi schimbe legislatia.

     • Toate religiile,cultele sau sectele monoteiste mondiale(iudaism,crestinism,islamism),L-au scos pe Dumnezeu din ecuatie,masele de credinciosi,urmându-si “liderii spirituali”inteligenti,rationali,însa lipsiti de inspiratie divina,”ungerea” acordata de El,Cel Ce Este cui doreste,si când hotaraste El. Atâta vreme cât nu va exista un om “uns” de catre El,iar masele vor striga disperate la alesii lor,se exclude categoric o îmbunatatire a situatiei globale.Exista o singura,unica solutie pentru întreaga specie umana.POCAINTA autentica,mentionata scrisa in toate cartile dogmatice.

    • Bai Mihaita, dar te-ai facut asa preste’ noapte aparator al legilor si “principiilor” norvegiene – Stii matale o iota din legile astea? – Folosesti clisee fara substanta – NU ai inteles nici pana acum ca Fam Bodnariu NU a incalcat nici o lege de pe teritoriu’ bravilor vikingi ?

   • PS: Dictionarul Explicativ al Limbii Romane a fost scos de militieni domnule Tudor? Iata una dintre definitiile cuvantului secta al militienilor de la DEX: SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta. Sa vedeti surpriza, pana si la militienii francezi si cei latin apare acest cuvant. Si mai gasiti si alte definitii acolo date tot de militieni caci toate au cam aceeasi explicatie. Pana si Ghica a fost militian: SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o comunitate principală; p. ext. grup alcătuit din adepții unei doctrine filozofice sau politice. S-au despărțit sectele politice între romîni, ca sectele religioase între creștini. GHICA, A. 794.
    Vad ca dumneavoastra ati adoptat limbajul celui ce posteaza cu numele Paris ca doar ala face militia pe oricine are alta opinie decat el.

    • Termenul secta l-am intalnit in atatea documente ale Securitatii studiate. Departamentul Cultelor si lumea civilizata vorbeste despre culte neoprotestante.

     • Atunci sa schimbe Departamentul Cultelor si DEX-ul si sa ii invete si pe americani sau pe altii sa vorbeasca caci termenul asta nu a fost introdus de securitate si nu trebuie sa ne oblige Departamentul cultelor cum sa vorbim si ce termenis a folosim. Poate facem ca la musulmani care au coranul ca lege sa avem si noi totul dictat de culte. Lasati domnule Tudor ca nu asta e problema. Ca am spus eu secta religioasa. Foarte multi folosesc termenul asta si nu este folosit doar in dosarele securitatii studiate de dumneavoastra. Dar nu ati raspuns la intrebarile puse de “militianul” de mine. Copilul acela caruia mama ii refuza tratamentul de leucemie trebuie lasat langa mama? Copiii luati la noi de langa parintii decazuti din drepturi trebuie lastati langa ei? Copiii carora parintii le refuza orice interventie sau tratament medical trebuie lasati langa parintii care interzic asta in numele religiei? Ati auzit de pastor in religia ortodoxa? Vreti si vrea domnul Pascu sa schimbe legile norvegiene si sa le dam noi lectii de grija fata de copii si tineret? Parca erau exemplu pentru noi si in ceea ce priveste grija statului fata de copiii si educatie. Acum le dam lectii?

 12. God, how many limited in thought!
  Aici gîndire de ”manipulator perfect” să nu spun mincinos notoriu! Incredibil cîtă mojicie: *Traian Băsescu susţine că Antena 3 este de vină pentru condamnarea fratelui său*
  http://www.antena3.ro/politica/basescu-traian-mircea-condamnare-antena3-333943.html
  -Cum?
  -Cei de la A3 sînt vinovaţi?
  Dar cei de la A3 v-au împins să furaţi?
  -Cei de la A3 l-au învăţat să înşele şi să fuere nişte oameni bătuţi de soartă, oameni de care tu şi ai tăi s-au folosit pentru ”turismul la vot”?
  -Cei de la A3 au fost intermediarii între ţigani şi voi pentru a înşela ţiganii?
  -Cei de la A3 au fost implicaţi în furturi şi înşelătorii alături de familia ta lărgită?
  -Cei de la A3 v-au făcut legătura de năşire între voi şi ţigani?
  -Cei de la A3 v-au sfătuit să faceţi flagrant după ce i-aţi înşelat pe ţigani cînd au venit să-şi ceară banii proprii?
  -Cei de la A3 au fost în ploitica vostră mizerabilă şi v-au predat lecţia ”fură şi înşeală” apoi v-au abandonat?
  Mă gîndesc că în scurt timp veţi urla: DNA-ul a fost cei care v-au învăţat să furaţi şi să înşelaţi, după care vă hărţuiesc pe voi nevinovaţii!
  -Dar casa Mihăileanu şi flota, tot cei de la A3 v-au învăţat la ilegalităţi?
  -Oare crezi că nu mai ştim şi toţi avem mintea scurtă încît uităm ceea ce ai făcut tu şi familia ta lărgită? Cit de mojic s-a dovedit a fi Sarkozi dar te-a îndepărtat diplomat întrucît şi-a dat seama ce valoare ”infectă” ai! Ai uitat că fusei de rîsul tuturor ”adunăturilor” din grupurile externe şi ai făcut de rîs o naţiune pe care nu o meriţi şi nu trebuia să o reprezinţi în nicio instituţie sau funcţie! Şi sînteţi destui care, efectiv, nu aveţi ce căuta în conducerea unui stat fie şi România!**bite your brain spinning**

 13. Parca pana acum cand se discuta dspre invatamant si educatia tinerilor ne era dat mereu Norvegia ca exemplu. Chiar si cand au fost dezbaterile privind religia in scoli tot Norvegia ne era data printre exemple. Acum hopa, nu mai e buna Norvegia. Cica la ei legile privind protectia copilului au scos doar monstri. Adevarul ca la noi toti copiii orfani sau luati de la parinti prin decaderea lor din drepturi au ajuns academicieni, ingineri, doctori, profesori universitari sau mari personalitati de succes. Niciunul nu a ajuns infractor, violator sau criminal. Norvegia scoate doar criminali in serie. La noi s-a inventat sistemul perfect, la aia un esec total daca se pare ca unul a ajuns criminal. In afara de asta mai are domnul Pascu alt exemplu de criminal scos de sistemul norvegian? Sa vina dracu norvegienii sa ia lectii de la domnul Pascu si de la Romania in privinta educatiei copilului si normelor de civilizatie. sau sa isi schimbe darcu legile dupa cum vor romanii nu sa respecte romanii legile lor.

  • Lebensborn…
   .
   Știi ce înseamnă asta, nea Mihail?
   În istorie, în afară de tac-tu Hitler, au mai fost oarece amatori de copii ai altora – Horty, otomanii, mongolii (ăia ai lui Genghis Khan), regele Irod (Herod Agrippa) al provinciei romane Iudeea, anticul Faraon (presupus a fi Thutmose II, după alții Amenhotep II și, în fine, Akhenaton).
   De acum putem adăuga la această ilustră serie de ”iluminați” și autoritatea norvegiană Barnevernet.
   Scopurile sunt mereu aceleași – naturalizare, loializare și ”naționalizare” – într-un cuvânt ”civilizare”. Ce să vezi, unii spun că modul ăsta de acțiune – cuplat cu pedofilia, homosexualitatea, super-libertinajul, etc. – ar fi semn de decadență. Ipoteza e oarecum susținută de faptul că, întâmplător, toate acele ”mari civilizații” s-au dus p***ii de suflet
   Ceea ce le dorim și ”super-civilizaților” imbecili de la Barnevernet-Lebensborn.

 14. Cazul Bodnariu are multe necunoscute si o singura coordonata, dupa parerea mea, care se profileaza in chip de certitudine: coordonata religioasa. In ciuda proliferarii cultelor de tot soiul (mai ales neo-protestante dar nici religiile clasice nu sunt slab reprezentate) Norvegia practica centralismul religios cu tot ce decurge din asta: religia luterana obligatorie pentru casa regala, practica sustinuta la nivelul populatiei a aceluiasi cult luteran, institutiile cu mandat social ca cea pt Protectia Copilului, de pilda, puse sub girul direct al bisericii luterane “de stat”, scolile tot asa, chiar daca sunt publice, in fine, cu toata desprinderea formala de executiv si legislativ realizata sub obladuirea regelui Gustav in 2012, mi se pare, biserica luterana continua sa detina puterea in multe sectoare ale societatii norvegiene. Ori, dupa cate imi amintesc din primele declaratii ale unchiului, ceea ce a dus la ridicarea brutala a drepturilor parentale in cazul familiei Bodnariu a fost acuzatia de “indoctrinare” religioasa (crestin-ortodoxa sau de alta persuasiune nu conteaza, indoctrinarea e cheia conflictului) a minorilor din respectiva familie. Ca aceasta indoctrinare s-a facut, sau nu, cu violente fizice de care fetita cea mare se va fi plans la scoala, e o chestiune relativ secundara: profesoara a acuzat parintii de “abuz” dupa ce copila a fost auzita cantand “obsesiv” ce? un imn? O rugaciune? Un colind? ceva din folclorul religios roman-ortodox, presupun (ca ma-ndoiesc sa fi putut intona vreun cant gregorian fara antrenament special!). Noua, romanilor, pedeapsa pentru un “cantec” ne suna exact a practica dictatoriala dar norvegienilor luterani s-ar putea sa le sune a “justitie”, aplicata pe pamant asupra celor care sfideaza legea divina, adica religia de stat/luteranismul. Nu vorbesc in bobote, din intamplare am lucrat cu o scenografa norvegiana, o fata extrem de desteapta si talentata, cu mare deschidere de minte care, totusi, isi tinea steguletul norvegian bine infipt in grilajul balconului de la apartamentul din Montreal, sa se stie carei natiuni apartine locatara, avea o apetenta infricosatoare pentru ordine si nu puteai s-o opresti sa-ti faca si tie curatenie, prin casa, de cate ori venea in vizita, isi urmarea regele in toate aparitiile sale pe plan national si international si, mai ales, recunostea cu mandrie ca toata aceasta “formatie” culturala si-o facuse sub indrumarea bisericii, varata in toate, pana si in taberele de vacanta pentru prescolari in care isi petrecuse verile copilariei. Deci, unde ar trebui intervenit, cred eu, in favoarea recuperarii copiilor Bodnariu, e pe langa autoritatile bisericesti din Norvegia, sau familia sa se adreseze, in ultima instanta, direct la regele Gustav III pentru un act de clementa. Poate ca Prea Fericitul Daniel ar putea fi miscat sa parlamenteze cu omologul sau de la Oslo (ortodox de rit oriental dar avand in vedere ecumenismul s-ar putea sa actioneze) sau Majestatea-Sa Mihai I ar putea sustine cauza pe langa regele norvegian. Altfel, pe cai diplomatice normale nu vad sa se produca mare efect; mai degraba tam-tam-ul sa strice lucrarii, fiindca luteranismul e o religie extrem de dura si norvegienii extrem de duri, si ei, cand li se contesta “civilizatia” protestanta.

 15. O secta ramane o secta,oriunde in lume,cred ca stiti bine ce -i o secta,asa ca nu numai militia comunista folosea termenul de secta,

   • O religie care s-a desprins din alta pentru a fi independenta si a practica propriile credinte. Si crestinismul este o secta.

   • SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
    Sursa: Dictionarul explicativ al Limbii Romane.

    • DA,corect,dar problema ta este ca ai pornit o aiureala de discutie aruncand cuvantul secta in mod peiorativ despre credinta oamenilor alora amarati carora li s-au luat copiii,incercand tu, cu mentalitatea ta de vechi Sectorist, sa motivezi magaria criminala a norvegienilor cu “vina” parintilor de a face parte dintr-o secta. Si,ca sa arati ce “dreptate” ai tu, te M.A.I. apuci sa faci si comparatii tembele cu cazuri care nu au nici cea mai vaga asemanare cu cazul asta din Norvegia.Tipic Brigada Diverse…

    • Va supun atentiei ca in acceptiunea moderna sectele sunt organizatii religioase (si nu numai) nerecunoscute / neomologate de stat (prin legi corespunzatoare). Pe teritoriul Romaniei sunt si functioneza un numar limitat Culte Religioase recunoscute. Toate Crestine (deci nedesprinse din crestinism). Martorii lui Iehova nu sunt un Cult, ci o organizatie religioasa (si Necrestina!). Din pacate nici macar BOR nu prea ajuta la clarificarea aceasta, dimpotriva…

 16. buna seara ,domnule radu tudor ! este trist ce se intampla cu aceasta familie ,dar e bine sa pastram un echilibru in toate afirmatiile si sa judecam la rece ce se intampla acolo …e un stat cu propriile reguli ,pe care daca le incalci ,platesti intr-o forma sau alta …aici e vorba de copii care au spus la scoala ca sunt agresati de tata …e normal ca atunci ,protectia copilului sa fie sesizata si aceasta sa ia masuri ,scotandu-i dintr-un mediu considerat periculos pentru ei …e vorba de principiul international ce se numeste ,,interesul superior al copilului ” …este oare mai bine sa ramana in casa aceea cu parintele agresor dupa ce copiii au vorbit la scoala ? e mai bine in romania unde exista copii abuzati fizic ,psihic ,sexual de catre parinti dezaxati si unde autoritatile nu fac nimic sau se sesizeaza cand e prea tarziu ? cat despre trasul de urechi de catre parinti cu care pareti de acord ,mi-as permite sa va intreb : in cazul acesta , de ce atata scandal cand un profesor sau invatator aplica niste corectii in scoala copiilor neurechiti suficient acasa ? de ce facem atata scandal si o transformam in stire daca sustinem ca ,,bataia rupta din rai ” e buna ? sa fiu inteleasa , nu sunt de acord nici cu preluarea copiilor din familie ,dar se pare ca exista multe nuante in cazul acesta si pana in acest moment , norvegia aplica riguros legea …

  • Nicolae , bati cîmpii baiatule .Probabil nu ai trăit pe Tara de ceva vreme , dar nici lipsa ta nu s-a simtit .Deci dute…

  • “legea” asta pe care o invoci dumneata e atat de flexibila si interpretabila incat pot fi construite “dovezi” si acuzatii plecand de la aspecte insignifiante – A tradus cineva in limba romana cat mai exact si corect interpretat modelul de ancheta sociala aplicata de Barnevernet?? De ce sunt persecutate majoritar familiile mixte si cele ale emigrantilor in Norvegia?
   Stii ca din 2009, dreptul homosexualilor la adoptii a devenit legal in Norvegia!!! – Ai inteles acum cine are nevoie de copiii rapiti de statul fascist norvegian?

 17. Cu certitudine Breivik are niste tare din copilarie sau unele pe le-a capatat pe parcurs.
  Vazand ce se intampla in Europa probabil ca acele crime abominabile comise de el au un sambure de realitate. Nu cumva sa tregeti concluzia ca as fi de acord cu nenorocirile.
  Totusi nu inteleg filozofia de viata a norvegienilor mai exact a acelei institutii care smulge copii de la sanul mamelor doar pentru simplul fapt ca acel copil a fost apostrofat ori ca o familie ar fi adepta unei confesiuni religioase. Totusi suntem in Europa, nu suntem in Orientul Mijlociu sau in oricare alt colt de lume cu legi ciudate. Daca Norvegia este un stat profund laic atunci de ce nu se emit legi in acest sens in vederea interzicerii tuturor confesiunilor religioase ?
  Sper ca in cazul familiei mixte statul roman prin institutiile abilitate sa depuna toate eforturile pentru a incerca repatrierea copiilor si adoptia acestora de catre unchiul lor.

 18. Secta? Sti care e definitia cuvantului Secta?
  DEX: Secta – Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială.
  Intrebare: Moise si Isus faceau parte dintr-o secta? Conform definitiei DEX raspunsul este afirmativ. Pentru a vedea care grupare este recunoscuta de Dumnezeu exista un indiciu: vezi cat de fericiti sunt membrii familiei respective. Cu violenta domestica din zilele noastre nu prea cred ca religia oficiala a unei tari mai este acceptata de D-zeu.

  Martorii lui Iehova lasa copiii sa moara pentru ca nu vor sa fie tratati de medici?
  Stiai ca in trecut martorii, fumau, beau in exces, sarbatoreau Craciunul si Pastele si multe altele? De ce nu mai fac acest lucru? Pentru ca au invatat ca sunt lucruri care pe termen lung produc efecte secundare. Cu timpul si guvernele actuale au inceput sa interzica bautul in exces, fumatul in locuri publice, etc.

  Cat despre sange. Ei accepta orice fel de TRANSFUZII mai putin cele de sange. Ce nu stiu oamenii este ca exista si alte metode mai putin riscante de a trata un pacient fara sa sufere o infectie de hepatita, HIV sau alte boli care provoaca moartea.

  Cu alte cuvinte s-ar putea spune ca martorii nu refuza sangele ci sunt ALERGICI la sangele altor persoane. Exista persoane alergice la penicilina sau alte medicamente iar medicii trateaza pacientii cu medicamente ALTERNATIVE.

  Dovada ca exista alternativa vezi ce face US ARMY: https://www.youtube.com/watch?v=JAWhRqCjT9w

 19. Mircea Pascu omite sau minte pentru ca nu ne spune ca Breivik a fost abuzat mai intai de mama naturala !

 20. Cat mai doarme in bocanci Statul Roman in aceasta chestiune?? Chiar sa nu stie “institutiili” noastre ce face de fapt Barnevernet si clasa politica din Norvegia si restul tarilor scandinave? Pentru asta sunt atacate Biserica si valorile crestine si in Romania? Potaile de la hotnews, adevaru’ , gandu’, eveze’ din ghearele cui mananca??

 21. Vazut “Sinteza zilei”, ipoteza religioasa pare sa se confirme, chiar daca dna Weber o considera preposterous/absurda. Parintii sunt neo-protestanti si ei deci conflictul cu scoala trebuie sa fie pe teme de educatie in familie care difera de normele de educatie religioasa agreata de stat. Nu-i exclusa nici o confruntare ideologica intre directoarea scolii si Ruth, conationala activista cu cv impresionant in materie de scoaterea din marginalitate a copiilor lumii a “treia”- sa nu uitam ca e vorba nu de un oras mare si cosmopolit ca Oslo, de pilda, ci de un sat unde bisericile locale rivalizeaza si pot exercita influente contradictorii pe baza de conflicte personale intre activisti. Cum necum abuzul autoritatii pt protectia copilului e evident si cred ca dl Corlatean are dreptate cand saluta prezenta la protest a reprezentantilor cultelor neo-protestante laolalta cu ortodocsii si catolicii (ar fi interesant de stiut si unde sunt situati luteranii) din Romania, un protest masiv cu aspect ecumenic are sanse sa fie luat in seama. Si a propos de abuzurile autoritatilor pt protectia copilului din Danemarca (de verificat) exista un film foarte dureros, destul de recent, care se numeste “The Hunt”/ Vanatoarea ce povesteste infioratoarea aventura a unui invatator de tzara, foarte iubit de copii, stimat de comunitate, cu activitati trecute de ajutorare a copiilor din Africa, un om deosebit, in fine, care pierde tot: nevasta, fiu minor, slujba, casa si pana la urma si prietenii cei mai buni care l-au sustinut pe tot parcursul tragediei, pe baza denuntului facut de directoarea scolii unde lucra de 15 ani cum ca ar fi agresat sexual o fetita de 8 ani, din intamplare copila celui mai bun prieten al sau. E vorba de o eroare monumentala (copila face o fixatie asupra invatatorului care ii serveste de substitut de tata, tatal propriu avand mari probleme de cuplu cu mama si fiind cam absent de la datorie) pe care toti in frunte cu directoarea o regreta in cele din urma, nu inainte insa ca omul sa fie haituit, la propriu, chiar si cu arma de vanatoare in mana pana ce nu mai are de ales si trebuie sa paraseasca satul. E vorba de un abuz fioros impotriva unui adult, dar motivatia si agentii sunt aceiasi; chiar atunci cand pustoaica admite ca a mintit cu privire la “atingerile” la care a fost supusa, vanatoarea continua fiindca nimeni, nici macar pastorul prieten din copilarie cu invatatorul, nu mai poate opri masinaria legii. Deci cineva, un artist si echipa lui (actorul e sigur danez, un. Actor extraordinar, vezi A Royal Affair, Hannibal, filmografia se poate consulta pe Imdb iar filmele sunt pe Netflix) au spart tacerea, chiar daca actul e singular si ambientul e dintr-o tzara nordica diferita. Si nu trebuie uitat ca Norvegia e tzara lui Edvard Munch al carui “Tipat” infioara si azi galeriile de arta; poate actorii romani ar putea emite un tipat in amintirea lui Munch (un artist strivit de invizibila dictatura a burgheziei inalte, stalp al moralitatii protestante din vremea lui) in solidaritate cu familia Bodnariu?

  • Ati facut niste precizari importante, dar ar fi bine sa analizam si schema de finantare a Barnevernet pentru fiecare copil confiscat si daca denunturile sunt platite – Asta schimba si mai mult amploarea crimelor

 22. Cred ca deraiem de la subiect daca incepem sa despicam firul in patru. Din punctul de vedere al BOR ei sunt eretici, precum toti cei care au plecat de buna voie din Biserica mama, dar asta nu conteaza acum pentru ca aici se pune problema unor copii rapiti, iar daca au fost rapiti din cauza convingerilor religioase ale familiei este si mai grav si mai dureros pentru toti crestinii. Cand exista un precedent e si mai usor pentru institutii satanice sa rapeasca si alti copii. Aceste lucruri odioase trebuie sa iasa la suprafata indiferent de convingerile sau nationalitatile familiilor care au cazut victime. In sensul asta poate ar avea si BOR ceva de spus, dar poate asta ar periclita vietile altor familii din Norvegia. Si anume ale celor ortodoxe. Daca in Danemarca, din ce am citit, preotii sunt obligati sa oficieze cununii intre homosexuali, e clar ce viata grea duc acolo crestinii, ortodocsi, catolici si neoprotestanti, care pastreaza in ceea ce priveste acest subiect aceasi linie care ii conduce. E o binecuvantare ca in Europa, cel putin, homosexualii in general stau departe de aceste culte si il prefera pentru oficializarea “cununiei” pe cel protestant (cu ramificatiile lui). Daca urmariti tarile in care se produc aceste crime impotriva familiilor, o sa vedeti ca ele se afla in Europa preponderent acolo unde Calvin si Luther au reusit sa dezbine biserica catolica, si acolo unde s-au intins mai apoi protestantii (fostele colonii engleze). Eu am convingerea ca acesti copii ai familiei Bodnariu se vor reuni cu familia. Prea multa lume se roaga pentru ei. Cu nevrednicie, dar cu multa indrazneala ma rog sa revina cu toata familia in Romania si sa lase in urma acest cosmar. Poate jertfa lor va insemna rasturnarea sau macar transparentizarea protectiei copilului din Norvegia.

  • B.O.R si PF Daniel tac de prea mult timp in aceasta problema! O sa aflam si DE CE! Nu cred ca are legatura cu apartenenta fam Bodnariu la un alt cult crestin.
   Sustinerea din partea Bisericii si interventia la nivel de institutie ar cantari foarte greu in evolutia acestui caz.

Leave a Reply