Potrivit unui comunicat al AEP, remis vineri AGERPRES, Partidul Național Liberal are alocată de la bugetul de stat, în luna ianuarie, suma de 532.453,43 lei, Partidul Social Democrat — 444.599,78 lei, iar Partidul Poporului — Dan Diaconescu — 186.824,45 lei.

Partidul Conservator a primit suma de 43.212,57 lei, Uniunea Națională pentru Progresul României — 20.329,42 lei și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat — 3.744,35 lei, se precizează în documentul citat.

Sumele au fost acordate în conformitate cu prevederile Legii nr. 334/2006 și ale Hotărârii Guvernului nr. 749/2007, cu modificările și completările ulterioare.

9 COMMENTS

  • Da? atunci sa desfiintam toate partidele si iesim mai ieftin…Democratia costa , dictatura e cu reducere, adica nu vedem unde se duc banii. Ca doar nu ne inchipuim ca uriasul aparat de securitate, asculatare, supraveghere si propaganda face treaba asta pe gratis! Nu, pe bani multi de la buget. SI DNAul aresteaza politicieni preventiv pe banda rulanta fara a trimite in judecata pe nici unul tot pe banii nostri . Numai la partide si campanii electorale e nasol ca se cheltuie bani…

  • Se dau bani conform numarului de mandate centrale si locale. Probabil PNL are mai multe in teritoriu dupa fuziunea cu PDL.

   In plus se ofera un bonus daca sunt femei. Probabil PNL are mai multe femei si de asta insista Alina Gorghiu cu % de femei. Mai multe femei pe lista, mai multi bani de la buget.

 1. Banii au fost inventaţi la inceput pentru schimbul de mărfuri , având numai valoare de schimb ! Apoi apare conceptul de marfă şi desigur
  practicile mafiote !
  Deci devin din ce în ce mai mult o frână prin lipsa lor, de fapt o scoatere din circuitul economic !
  Eu cred, că societatea umană trebuie să se organizeze natural, adică cum este natura, adică…,, precum în cer , aşa şi pe pământ” , sau citeşte https://sites.google.com/site/teoriainfinitului/

 2. La ce le trebuiesc acesti bani? Nu ajung cotizatiile membrilor lor? Guvernul pe sanatate, educatie armata zice ca nu are bani desi are TEMEI LEGAL, la fel ca invocata lege a finantarii partidelor! RUSINICA, pentru ca in partide sunt multimilionari, miliardari etc si doar ca nu platesc 50 lei pe luna ca pelevii, studenti, pensionarii. Sa auzim numai de bine si bani dati sanatatii, educatiei, apararii…apoi celor cu mana intinsa…

 3. Cu chiu cu vai trebuie sa ne obisnuim cu faptul ca partidele sunt niste organizatii formate pe criterii profesionale, in cazul de fata practica sau profesiunea politicii. Statul, forma de organizare politica cea mai evoluata, sponsorizeaza partidele in mare masura pentru a le controla activitatea (de invatamant, formare si recrutare a cadrelor, campanii electorale)-daca le lasa pe mana diferitilor donatori individuali sau corporativi risca sa le transforme in “secte”, “mafii”, “fratii” secrete si alte entitati centrifuge/agenti de dezintegrare a formulei centrale, statul. Deci, vrem stat, vrem sponsorizarea de la stat a partidelor politice; nu vrem stat, avem experimentele anarhiste de tip clasic/ Makhno, sau mai recent si mai evoluat: Occupy care sfarsesc prin a esua tocmai pentru ca nu propun un model de ordine recunoscut (Graeber, David, The Utopia of Rules, o carte foarte interesanta care se citeste ca un roman pune “ordine” in notiunile prestabilite, recomand cu caldura).
  Sau, Doamne fereste, vrem stat de drept si-l modelam pe experimentul Basescu-PDL cu saci de bani negri tot de la stat “luati”- ma-ntreb daca Graeber o fi aflat de formula asta!

Leave a Reply