Mugur Isărescu insistă că acel comitet care se va înfiinţa la Ministerul Finanţelor nu este un supraguvern.

Isărescu spune că structura este una normală în Europa şi că sensul în care a luat-o dezbaterea este o glumă proastă pe care Guvernatorul BNR a pus-o pe seama caniculei.
“Căldura asta de vară, în dezbaterea publică, scoate din acest comitet un fel de supraguvern. Este, să-i spunem pentru mine, o glumă aşa, practic nefericită (…). Nu este în Europa de astăzi nimic anormal să lucrezi cu aşa ceva. Nimeni nu ştie exact ce se va întâmpla în viitor. Dar tehnologia economică şi financiară a progresat atât de mult inclusiv datorită acestor tineri, încât se pot evalua riscuri. În direcţia asta s-a progresat foarte mult. Am făcut o comparaţie cu meteo şi cred că nu este chiar nefericită. Şi acolo faţă de 20 de ani în urmă s-a progresat foarte mult, se pot face prognoze şi acum se dau avertizări. (…) În 24 de ţări funcţionează şi în niciuna nu s-a ridicat, din câte ştiu eu problema că este neconstituţional, că este dictatorială. Ei, cum ne-am găsit exact noi să ajungem într-o asemenea discuţie ridicolă?”, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

12 COMMENTS

 1. In Europa poate este normala o asemenea structura. Tara noastra nu are un sistem democratic. Dupa cum sunt de interpretabile prevederile acestei legi mai mult ca sigur se poate ajunge si la o amputare a independentei guvernului in stabilirea programelor economice. Si se pune atunci intrebarea : de ce mai votam ? Pentru ca programul economic are o deosebita importanta.

 2. ”Isărescu spune că structura este una normală în Europa”
  Tati, e normală în Europa dar nu şi în românica unde hoţii fură en-gro dar nepedepsiţi drastic şi săracii care nu au bani de o pîine şi primesc pedeapsă distrugătoare!
  Tati, tu nu trăieşti adevărata dictatură cum este la nivelul nostru pentru că dictezi şi impui fără a ţine cont de propriul popor şi ţară! Voi vreţi să introduceţi moneda euro obligatoriu că aveţi sacii graşi dar nu tot poporul chiar şi cei din diaspora nu sunt deacord cu tine! Mai mult, cred că majoritatea celor din diaspora nu vor euro în ţara noastră ca monedă în locul leului-moneda naţională românească! Toţi vor să iasă de sub papucul euro şi tu/voi ne obligaţi la euro! Mîine sau peste cîteva zile iar vorbeşti printre dinţi şi prescurtat că a fost declaraţie politică! Ce reprezinţi tu de fapt: politicul sau străinătatea, aperi drepturile românilor sau ale afaceriştilor străini care mulg proprii cetăţeni??? De fapt, ai convins prin atitudinea faţă de cei care au căzut în capcana francului elveţian introdus de voi mafioţilor în românia pentru credite! Românii neştiind despre ce este vorba au căzut în capcana ordinară a hoţilor ascunşi în politica finanţelot pe funcţii înalte de decizie!

 3. De ce nu l-ai creat cand bancile speculau ca la balamuc de ne-au bagat in cea mai apriga criza financiara? Atunci nu mai era cu “macroprudentialiatea” cand furau bancile?Ati transferat datoriile bancilor la popor si platim noi cu taieri de salarii speculatiile voastre si castigurile voastre uriase. Rusine! Acum dupa ce parlamentul a fost anihilat cu DNAul detinatorul de catuse ati trecut si la confiscarea guvernului. Ce treaba ai tu sa dictezi politica economica a Romaniei? Te-a ales pe tine cineva prin vot? Tu, Isarescu un comunist ceausist chipurile “economist”. Nu se mai gaseste in Romania nici un economist decat tu, o relicva comunista… Asta-i prea de tot. DEMISIA Isarescu!

 4. Pentru voi echipa de la A3, chiar mă refer la voi cei care sunteţi live pe ecran şi nu e periere: multă sănătate, multă putere interioară şi în grup susţinere puternică, dra şi multă multă rezistenţă că trăiţi cea mai groaznică perioadă a vieţii confruntîndu-vă cu realitatea oribilă din ţară! TREBUIE SĂ FIŢI PUTERNICI ŞI SĂ REZISTAŢI! SUCCES!

 5. De aia n-au mers bine lucrurile in Romanai ca n-a existat acest “comitet”, sa fim seriosi. Cred ca sunt in asentimentul multora ca vrem cu totii “o tara ca afara” numai ca nu s-a intamplat in anii astia cu toti stralucitii astia la carma.
  Sunt foarte curios care vor fi rezultatele acestui comitet la un an de la infiintare, sa fiu mai indulgent la 5.

 6. Alte capuse platite din banii nostri,doar ce si-au marit salariile,guverne peste guverne care jecmanesc tot,atatia finantisti si nu sunt in stare sa puna tara pe roti!Vorbe,vorbe isarescule de atata prudenta ai sa-ti pierzi izmenele!E ziua mea si trebuie sa fiu blanda!

 7. “Nimeni nu ştie exact ce se va întâmpla în viitor.”
  pai stie Isarescu…. ba ca nu vor creste preturile la alimente, ba ca va mai fi deflatie si in 2016 dupa care zice ca vor fi fi preturi inflationiste din ianuarie (ha ha, cita consecventa…), ba ca spatiul fiscal se ingusteaza la sfirsitul anului…

 8. Asta ne ia, evident, de prosti! Dar ar trebui sa raspunda la 2 intrebari simple:
  – spune ca acest organism functioneaza deja in 24 de state. Daca legea propusa in Romania ii da drepturi mai mari decit in toate celelalte state in care functioneaza, isi da demisia?
  – de ce i-au trebuit atitea luni, din momentul in care a stiut despre codul fiscal si pina a iesit sa spuna ca e inaplicabil? A fost o analiza atit de laborioasa sau a asteptat un telefon? http://augustinradescu.blogspot.ro/2015/07/buna-dimineata-domnule-guverator.html

 9. dupa 89 toti se pricep la orice. exemplul e dat de acest nemuritor guvernator al bnr batut de zeci de ani in scaunul platit bine al bnr. isarescu o fi un bun specialist al politicilor monetare, unii afirmand ca sub bagheta sa bnr a reusit cu brio sa treaca de niste atacuri masive la leu, dar nu e specialist in probleme economice. ca orice bancher e tare in comisioane, in invartit banul pentru a aduce profit bancii, dar repet, nu se pricepe la politici economice. iesire idioate si telecomandate din ultimul timp la adresa noului cod fiscal, il fac de rusine pe teleghidat. internetul retine si niste afirmatii la fel de idioate atunci cand s-a guvernul a inceput reduceri de tva la paine, la alimentele de baza sau la cas. ideile lui isarescu sunt mult mai apropiate de politica de austeritate a fmi sau a germaniei uitand un lucru simplu. fara dezvolatre in ritm inalt, chiar sicu riscul “supraincalzirii” economiei, cu o stagnare la o crestere de doar 3-4% romania va ramane iarasi cu mult sub economiile vestice. iar ideea ca o crestre saqlariala alaturi de reducerile prevazute in noul cod fiscal, aceasta durere a “dreptei” ca in sfarsit si amaratii astia care muncesc de rup pe salarii de mizerie vor putea in sfarsit sa o duca si ei ceva mai bine ne arata nesimtirea imbuibatului fata de munca saracului. e usor sa dai verdicte despre ce necazuri o sa aduca cresterea salariala de la aia 10000 de euro lunar . mai rau e nesimtire curata si arata ca e timpul pensionarii individului pe care banii l-au facut neom. sunt destui indivizi prin tara asta care se cred nemuritori pe functiile lor. lideri de sindicat eterni, guvernatorul bnr etc. se schimba presedinti, se schimba premieri, ministrii sefi cj etc etc numai indivizii astia sunt batuti in cuie pe scaunele lor si atunci doar cand aduci indiscutie o eventuala schimbare a lor esti acuzat de orice numai “nemuritorii” sa ramana infipti in scaunele bine platite. cat despre idiotenia aia cu acest comitet supraguvernamental trebuie lamurita urgent puterea lui. discutia dintre av piperea si purtatorul de cuvant al bnr suciu arata confuzia voita pe care bnr incearca sa o induca iar vesnicul isarescu face acelasi lucru cu glumitwe de 2 bani cam cat da el pe romanii obisnuiti. cert e un lucru: daca atributiile acestui comitet sunt neconstitutionale trebuie adus urgent la normal. avem cam multe comitete, consilii. comisii etc care se calca in picioare.

 10. Serios… Orice denumire gen “Guvern”, “conducere” este deplasata!Nu mai am niciun respect pentru acesti oameni,Majoritatea sunt parveniti, cu un inelect probabil mai mic decat il avem noi, cei care comentam aici.Incearca si ei sa copieze ideologii si sisteme de la altii, dar fara sa gandeasca. trist…

Leave a Reply