Patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, potrivit riseproject.ro.

Conform sursei citate, doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații, sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.

israelieni

Potrivit procurorilor, aceștia împreună cu mai mulți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost arestați deja în România. Potrivit sursei citate, Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau, conform reteauadestiri.ro.

În luna martie, cei doi au reușit să spargă trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

19 COMMENTS

  • De ce au venit spionii?
   Sa o luam pe pasi….

   1. Au venit in Romania niste spioni angajati de tabara lui Beny.
   2. Le-a dat bass colectia lui de fisiere despre Codrutza.
   3. Spionii au facut si ei niste incursiuni prin email-uri si au bagat niste trojan in telefoanele apropiatilor. S-a ales noaptea pentru ca dupa ce il tii de vorba pe fraier si ii bagi trojan-ul pe urma fraierul se culca si nu sesizeaza nimic sau nu intrerupe activitatea de colectare.
   4. Spionii s-au agitat ca sa fie arestati si sa fie cat mai mare galagia.
   5. In maxim o saptamana sunt liberi
   6 Tot ce o sa leak acum despre Codruta e “oficial” adica nu de la bass ci chipurile de la spioni desi e posibil sa mai fi colectat si ei cate ceva.

   This is how you do it.

 1. Terminaţi cu spălarea imaginii! Nu ţine! Observ că toţi scăunarii plătiţi gras se plîng de neputinţă şi mă refer la cele 2 instituţii! Pentru ce mai ocupaţi scaunele şi funcţiile? Doar ca să aveţi buzunarele pline, locuri de muncă sigure şi să înfricoşaţi poporul?
  Nimeni şi nimic nu mai poate spăla imaginea care musteşte a ură şi violenţă cu iz de manipulare pe baza minciunilor! Sper să nu se simtă nimeni jicnit pentru acest adevăr greu de digerat de oricine ocupă o funcţie şi un scaun în urma căruia se ia decizii pentru viaţa omului: trăieşti sau mori cu zile!

 2. Poate ca spionerii voiau sa se lamureasca si ei o data daca Luluta a luat sau nu a luat bani de la Bercea,pentru ca si asa multa lume a ramas bagata-n ceatza pe tema asta.Sau voiau si ei sa stie cum curg ordinele cu arestarile preventive si “colaborarea” cu anumiti judecatori care executa intocmai si la timp cerintele de stat si partid. Daca flacaii aia il spionau pe Ponta,ei… era cu totul aaaalta treaba.Erau invitati la Cotroceni….erau decorati…

 3. Interesant si ce spune presa din Israel, potrivit careia, firma de mai sus ar fi primit comanda de la persoane din Guvernul Romaniei sa caute probe privind fapte d coruptie savarsite de anumite persoane si agentii din cadrul Guvernului roman.

 4. Un mare fasss.si daca ii spargeau e-mailul codrutei ce aflau.ca nu o fi proasta sa detina chestii compromitatoare in mailul personal.sa fim seriosi daca cineva doreste sa o compromita sapa in fosta ei casnicie cu numitul kovesi care , umbla un zvon ca ar fi spionat in romania ca agent al serviciilor secrete maghiare.asa ca aceasta stire e pentru dezimformarea fraierilor.

 5. A inceput sfarsitul carierei lui Kovesi din momentul in care s-a legat de cei 3 israelieni pe care ICCJ a refuzat sa fie arestati de DNA.
  Acest caz de “spionare” se aseamana prea mult cu cazul “santajului” lui Stanciu. Insa aici nu exista o Rarinca fara putere ci insasi Mosadul care are o putere si o influenta internationala ca SRI si SIE palesc pe langa prestigiul acestui serviciu.
  Ce s-a intamplat in realitate? Pai cei de la Mosad au fost insarcinati sa afle care au fost motivele reale pentru care se hotarase arestarea celor 3 israelieni. In momentul in care erau pe punctul sa dea de urma unor informatii compromitatoare (manipulare de probe) cei de la SRI au avertizat-o pe Kovesi de pericolul iminent. Atunci ea a folosit tehnica si metoda prin care a anihilat serviciul de informatii al DGIP acum cativa ani. Astfel i-a acuzat pe israelieni de spionaj pentru ca e mai rasunator.
  Mosadul are orgoliul sau si nu se vor lasa pana nu vor limpezi lucrurile si vor scoate la iveala manipularile din interiorul DNA.

  • Codrutza il are in spate pe Soros, pardon statul de drept, altfel nu ar fi indraznit sa-i aresteze. Numai ca nici Beny Steimnetz nu e de ici de colea. Sper ca Codrutza sa-si rupa gatul pana la urma din lupta asta…
   Un joc prea mare pentru “eroina” noastra de carton. Roata istoriei se invarte si s-ar putea sa o vedem luata din trafic din ditamai BMW-ul si dusa la wc turcescu cu pet-ul sobolanu dresat de Bica & Udrea. Ghinion , asta e !

 6. e, vedeti, e nasol cu Big Brother-u… sa citim, sa citim tot, dar numai noi nu si altii 🙂

 7. Asta m-a distrat cel mai mult chestia cu firma israeliene de investigații private Black Cube.
  Tot asa cum a stralucit aceasta stire, tot asa de repede va apune.

 8. Sa facem o cheta sa le trimitem hamburgeri celor 2 israelieni in arest, sa ne zica si noua ce au aflat despre Kovesi ! Sunt sigur ca vor numai motive de lauda pentru ea.

 9. Să-mi moară WiFi-ul dacă înțeleg ceva…
  Niște israelieni s-au grupat (sau au venit gata grupați) în vederea comiterii de ”infracțiuni informatice” (??) ”constând în apeluri” (???) ”phising” (????) ”violarea secretului corespondenței” (?????) etc. etc. etc.
  Formulările Codului Penal Român în ceea ce privește ”infracțiunile informatice” sunt cel mult precare (Art. 360 este o glumă). ORICUM ele nu includ ”apeluri” de nicio natură, ”phising”, etc.
  Apoi, odată un sistem informatic conectat la internet el devine public. DACĂ SERVICII SAU INSTITUȚII PUBLICE lucrează cu informații secrete acestea NICIDECUM nu trebuie stocate și nici traficate pe rețele publice (internet) sub sancțiunile prevăzute de Codul Penal legate de divulgarea de informații secrete, neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave și de trădare.
  .
  Așadar, sper sincer că NIMENI din DNA, Servicii, Armată, etc. nu folosește servicii publice de mail ȘI NICI nu folosește rețeaua publică numită Internet pentru activități cu informații secrete.
  Sper că STS a înființat rețele separate.
  Dacă micuții israelieni s-au ”conectat” cumva la o astfel de rețea sunt prăjiți!
  DACĂ ÎNSĂ, israelienii au folosit DOAR Internetul atunci e un mic abuz.
  Cu phishing sau fără.

Leave a Reply