Un sondaj realizat de INSCOP arata ca dezamagirea romanilor creste si senzatia ca mergem intr-o directive gresita din cauza performantelor slabe ale Guvernului.

Iata datele publicate pe www.inscop.ro :

APRILIE 2016 – AGENDA PUBLICĂ

58,8% din populație consideră că în România lucrurile merg într-o direcție greşită (față de 52,3% în luna noiembrie), în timp ce părerea contrarie este împărtășită de 30,9% dintre români (față de 34,3% în noiembrie).
Așadar, în comparație cu măsurătoarea precedentă, se remarcă o creștere cu 6,5% a ponderii celor care privesc cu pesimism modul în care evoluează lucrurile în România. Or, cum în cele patru luni care s-au scurs de atunci nu au existat evenimente politice majore, foarte probabil, această evoluție reflectă în primul rând dezamăgirea față de prestația cabinetului condus de Dacian Cioloș.
Înrăutățirea stării de sănătate reprezintă principala sursă de îngrijorare pentru români, cu 20% dintre opțiuni (față de 20% în noiembrie 2015). Urmează la foarte mică distanță diminuarea veniturilor, cu 17,8%, (față de 17,5% în noiembrie).
Posibilitatea producerii unui conflict/război în zonă îi îngrijorează pe 17,3% dintre români (față de 18,6% în noiembrie), pe fondul crizei refugiaților sirieni și a permanentizării amenințării teroriste, fără a uita, desigur, de tensiunile prelungite dintre Rusia și NATO/UE.
Urmează pierderea locului de muncă (13,3% în martie față de 11,7% în noiembrie) și creșterea prețurilor (11,1% în martie față de 12,2% în noiembrie).
6,9% dintre români sunt îngrijorați de instabilitatea politică, procent în scădere cu 3,5% față de analiza sociologică realizată în noiembrie 2015.
Pe ultimele poziții în clasamentul surselor de îngrijorare se situează posibilitatea producerii unor calamități naturale (5,1%) și deteriorarea mediului înconjurător (2%). 3,8% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 2,6%.

23 COMMENTS

 1. care e nemultumirea oamenilor fata de guvern ? care este directia gresita ca nu se intelege clar. poate sunt nemultumiti de politica privind refugiatii.
  pai aia care sunt nemultumiti de sanatate si venituri sunt asistatii social. sistemul de sanatate e la fel ca acum un an. evident ca le e frica la ciubucari ca isi pierd locul de munca.
  guvernul a intarziat cu anumite masuri , dar ca merg in directia gresita e o prostie.

  • In frumoasa dictatura sondajul nici n-a avut curajul sa interebe direct cat mai e increderea in Iohannis si Ciolos.
   ————-
   In direct vorbeste si la A3 impostorul Klaus la interviu la TVR. Mi-o greata, am inchis sonorul.
   Impostorul asta care l-a eliminat miseleste pe Crin mi-e mai antipatic si decat bass, binomul nenorocit si restu de javre ordinare. Am zis antipatic ca ura nu-i crestineasca !

 2. cine se plange de guvern: babele, propagandistii a3 si rtv, analfabetii, asistatii social, toti care asteapta de la stat pomana. adica toti pe care-i tinem in spate.

  • @calin, să mori tu! Ai visat ceva urît? Te-ai sculat în 3 picioare cu creierul împrăştiat între ele?
   Dar acest guvern a fost plantat prin aterizare în scaune deşi bate vîntul prin căpuţurile lor ”de 2 lei”!
   Tu gîndeşti sau îţi baţi joc de tine? Cum să bagi bătrînii în cloaca cerşetorilor şi hoţilor? Acei oameni au muncit destul de mult şi nu ai dreptul să-i cataloghezi ! Pot fi chiar părinţii tăi în această situaţie !

   • n-ai trece un test de inteligent usor. ministrii aia sunt niste oameni prefesionisti cu o cariera reusita. tu probabil esti un zilier frustrat.
    nu toti pensionarii au imbatranit frumos. pensionarii psd-isti sunt de regula niste mizerabili. vezi comentariile de pe fb la articolul asta.

   • Frumos si corect spus, cind ai o astfel de gindire de tatica de mahala, nu mai ai ce comenta.Lipsa de hotarire in a lua unele masuri, legi aminate care au fost facute cu sindicate, cu cei direct interesati, cu as. civile, arata cit de slabi sunt. Reformele se fac cu politicieni curajosi care sunt cu multa experienta si care infrunta , cu demnitate, forumurile internationale ( FMI, BM, UE, etc, ).

  • Pe cine tii tu in spate,bai Tandala? Cine ti-a platit tie scoala,bai ametitule,daca ai facut vreo scoala pe undeva si tu? Si cat ai muncit tu la viata ta ca sa zici ca duci pe cineva in spate? Pana la,se pare, vreo 3o de ani ai tai ai pus macar de un an vechime in munca? Bai fripturistule,cine stie pe langa cine te guduri tu ca sa ai bani de bericioaice prin Centrul Vechi,dar te dai smecheras “de dreapta”(perechea lu’ stanga).

 3. Romanii n-au nicio treaba cu nimic.Toti stiu politica si fotbal ( acum fotbal mai putin ca si asta e la pamant, falimentar ).O mare parte sunt prost instruiti ( 2-8 clase ).Aia care au reusit cumva sa isi ia BAC_ul si au intrat in politica, au 2-3 facultati si vreo 5 mastere, dar nu cunosc 300 de cuvinte in limba romana.”Conducatorii” de dupa 1990 si pana in zilele noastre au furat cel putin 130 de miliarde de E, romanul mananca prost si scump, traieste ca un animal intr-un mediu poluat si imbacsit.Ce sondaje fratilor, ca e ca si cand te scarpini intre obrajorii din dos si apoi mananci cu aceeasi mana pizza.Ciolos, sictir, bataie de joc maxima de boii care pasc linistiti pe plaiurile mioritice!

 4. Cred ca se impun doua precizari;
  – romanii merg , condusi de Mutu si “legumele de Bruxelles”, in directie buna, dar sensul e gresit. Pe directia est-vest, putem merge spre est sau spre vest, la fel pe directia nord-sud etc.
  -eu, si cred ca si multi romani, nu suntem dezamagiti de loc de horticultorul Ciolos si de verzele lui, deoarece nu ne-am amagit nici un pic ca ar putea face ceva pentru romani si ROM-manelia. Din contra, optimisti fiind, ne asteptam sa faca si mai rau.

 5. Domnule Radu Tudor,
  .
  Titlul dvs. este, fără doar și poate, greșit. Normal, asta după părerea mea.
  DEZAMĂGIREA este o manifestare a unei stări de spirit(și am mai spus-o, și am repetat-o mereu…mereu pe aici referindu-mă atunci la cameleonii dezamăgiți de… unii dar votanți ai altora) proprie doar acelora care…ATENȚIE!!!…. AU AVUT AȘTEPTĂRI.
  Și asta pentru că , DIN START, din luna noiembrie 52.3% nu au avut NICIUN FEL DE AȘTEPTĂRI de la acest guvern hidos cu nume de cioloș, deci NU AVEAU CUM SĂ SE NUMERE PRINTRE CEI DEZAMĂGIȚI. Nici din START, nici după patru luni, cu atât mai mult atunci când se va duce..pe pustii.
  Ca să fiu mai clar, sondajul nu se referă la cei care au avut, sau nu, așteptări, sau pe care i-a durut, undeva, în cot, ci la cei care au mers pe mâna lui joshannis, băsescu și macovei(…obligatoriu) deci și a acelor 20-30-40.000 de piețari proveniți, trimiși din cele trei direcții jOSHANNIS- bĂSESCU-mACOVEI. Că de bună credință să fii și în același timp să calci pe cadavre cu gîndul la SCHIMBAREA SISTEMULUI alungându-l pe Ponta nici nu poate fi vorba. Clar. Clar, pentru mine, cel puțin.
  Și ca să fiu mai clar, Dana Grecu, de exemplu, nu poate fi dezamăgiță de… Ponta și de PSD pentru că nevotându-i, ba, dincontra, dând cu ei(și-ai lui), de toți pereții, nu poate vorbi în numele meu, eu și unii ca mine putând avea unele dezamăgiri.
  Nu mă aștept să-mi dați dreptate deci, corolar la tot ceea ce am spus mai sus, nu pot să fiu nici DEZAMĂGIT și aș suferi enorm , deci, să-mi dați dreptate 😀
  PS. Apropo, în numele cui vorbește Dana Grecu de vreme ce domnia sa a afirmat recent dar si pentru a nu știu a cîta oară, că este votant-penelista. Ba, se ruga la o penelistă (de rit nou) in emisiunea sa să-i dea argumente să mai voteze(din nou) PNL-ul.

 6. Domnul “Pompiliu” are dreptate. Domnilor, sunteti cumva in deriva? Dupa cele ce vi s-au intamplat in ultimul timp,va inteleg. Si cred ca d-na Dana Grecu este “coada de topor” in redactia dumneavoastra. Si sunt de acord cu acest domn Pompiliu ,”in numele cui vorbeste…..?”

  • ACEASTĂ doamnă(domnișoară), Ioana, ar trebui să se adreseze direct persoanei vizate adică lui ”mandea” 😀 și nici așa cum a făcut-o, prin ricoșeu, colegului Danei.
   Încercând să nu fiu ingrat, chiar nepoliticos cu unul cu care merg pe aceeași stradă, pe același trotuar, ba, și în același sens o sfătuiesc pe ”această” @ Ioana să folosească cu încredere …”Reply”
   PS. Sper, totuși, ca prin purtarea mea puțin ”inadecvată”(cunoscătorii știu despre ce este vorba) observațiile mele să nu o sperie și astfel, cu toată apariția ei…meteorică, acestea să o îndepărteze definiiv de acest blog 😀

  • Dana Grecu are o simpatie fata de PNL asa ca partid istoric, care a fost si nu mai e…Probabil o nostalgie si o speranta ca poate in viitor…desarta as zice eu.
   Si eu am fost simpatizant PNL dar de cand a devenit PDL as prefera sa dispara TOTAL ca sa raman doar cu imaginea lui istorica nu cu mizeria de azi.

   • „„„Dana Grecu are o simpatie fata de PNL asa ca partid istoric,…””” De unde până unde cunoașterea istoriei de către DG a istoriei PNL!!!???Haidade omule…La toți-poate cu excepția lui Radu Tudor-restul sunt anistorici,anistorie!!!??? Firește și RT doar cea oficialiyată,impusă,indusă cu dreptul forței începând cu o decembriadă însângerată! Nici măcar Dinu C Giurescu nu mai are loc pe la Antena 3!!!???

 7. Mă întreb și intreb-FIREȘTE ȘI PE RADU A TUDORULUI OT USA- NATOMANIA- : CINE ȘI CÂTĂ ÎNCREDERE AVEA ÎN GUVERNUL LUI JOHANIS ÎN NOIEMBRIE 2015!!!???RESTUL…ACELEAȘI BOABE DINTR-UN DEȘERT!!!???

Leave a Reply