Judecătorul Mădălina Elena Dârdeci, de la Tribunalul Bucureşti, susţine că, deoarece şeful statului nu a revocat-o încă din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, „democraţia a murit şi putem pune lacătul pe instituţii şi să plecăm acasă”.

”Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. Scrie în Constituţie! Începând de azi, putem pune lacătul pe instituţii şi să plecăm acasă! Shhhh… Linişte! Democraţia a murit!”, a scris pe Facebook Mădălina Elena Dârdeci, preşedintele Secţiei a VI-a Civilă, de la Tribunalul Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, solicitat să comenteze dacă Curtea Constituţională este politizată, că nu ar putea să spună niciodată aşa ceva, precizând însă că a constatat, de data aceasta, o “coincidenţă care ridică foarte multe întrebări”.

“Nu, nu aş face aşa ceva (să acuze Curtea Constituţională de implicare în politică-n.r.) cum nici nu este cazul. Constat o coincidenţă care de data aceasta ridică foarte multe întrebări, cele pe care tocmai le-am enunţat. Eu cred că aceste chestiuni trebuie lămurite în primul rând de politicieni, fiindcă Curtea Constituţională acum a dat o decizie şi a ridicat multe întrebări, dar demersul de amputare a puterilor Preşedintelui este un demers clar al PSD şi nu a început de acum o lună, a început mai demult. Deci PSD, văzând de atâţia ani că nu reuşeşte să dea Preşedintele ţării şi dorind să controleze întreg spaţiul politic, s-a gândit că este o soluţie să taie din atribuţiile şi din puterile Preşedintelui şi eu le spun clar: nu este o soluţie”, a declarat Klaus Iohannis citat de Mediafax.

Apoi judecatorul a publicat o noua postare, ca o completare la afirmatiile presedintelui :

4 COMMENTS

  1. Daca priviti istoria din ultima suta de ani si literatura scrisa pe tema asta o sa vedeti cat de sfinti au fost judecatorii. Ei au fost cei care cu exces de zel au pus umarul la chinuirea poporului roman. Ei au legiferat chinurile la care au fost supusi in perioada comunista . Ca sa intri la facultatea de drept trebuia sa ai recomandarea pcr sau a institutiilor de forta, sa visezi congresele si cuvantarile iubitului conducator. Comunismul din ei nici macar diluat nu este. Democratia nu a murit !Democratia este zilnic sufocata de oameni ca aceasta doamna care nu inteleg ca trebuie sa abandoneze modul lor de gandire. Pana si koreanul a inteles asta.Poate asta este solutia : sa punem lacat pe institutiile care nu apara romania. In 30 de ani s-a furat enorm de se sperie si americanii si justitia nu a facut nimic. Care este rostul lor? Sa mai platim inca o data la CEDO furaciunile achitate de judecatori? Rusine!

    • Judecătorii ăștia de-i denigrezi te apără de abuzurile statului (fie pe fir politic, fie ‘gradați’). Parlamentul (și pe vremea aia MAN, adică practic PMR->PCR) legiferează, nu judecătorii. Iar de abuzuri în sistem în general se ocupă procurorii, că ei sunt în poziția de a le face. Procurorii comuniști erau cei care te băteau să scoată un denunț/autodenunț din tine, nu judecătorii care nu aveau altă opțiune decât să aplice ce venea pe linie de partid.

Leave a Reply