Iesirea Marii Britanii din UE inseamna un cutremur major pe pietele bancare, bursiere si financiare. Pina in momentul de fata, prabusirile bursiere si monetare au atins uriasa suma de 2000 miliarde de dolari ! In astfel de momente de criza, aurul reprezinta cel mai important refugiul. Pretul unciei de aur a crescut deja pe piata internationala si va continua sa creasca.

———————

Surse oficiale au mentionat in exclusivitate pentru emisiunea “Punctul de intalnire” faptul ca “mai mult de jumătate din rezerva de aur a Romaniei (respectiv 60%) a rămas depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra.

La sfârşitul lunii mai 2016, rezerva de aur a Romaniei era de 103,7 tone, cea mai mare din Europa de Est.

Asta inseamna ca 60 de tone din aurul romanesc se afla la Londra, capitala Marii Britanii care tocmai a decis iesirea din UE.

Trebuie vazut in ce masura aurul romanesc mai este pe maini sigure la Londra, daca mecanismele UE nu pot fi o garantie pentru Romania.

Valoarea aurului romanesc este, la cotatia actuala, de 3,62 miliarde de euro.

Rezervele valutare ale Romaniei, gestionate de BNR, sunt azi in valoare de 32,6 miliarde de euro. O buna parte din acest bani sunt plasati in banci straine, inclusiv la Banca Angliei.

In total, rezervele României (valute plus aur) erau la 31 mai 2016 de 36,3 miliarde de euro.

8 COMMENTS

 1. Ce gândire ”şmecheră”! Austria şi-a scos rezerva plasată în Londra când a început problema refugiaţilor: mai bine de jumătate din rezervă au lăsat-o în Austria şi cam 1/3-1/4 cealaltă parte e în Elveţia. Aşa DA gândire! O să rămânem şi fără acest bun al ţării cu asemenea minţi luminate de lumânări întunecate de habotnicie!

  • Da’ de ce a decis Isarescu sa duca jumatate din aurul tarii la Londra? De frica rusilor??? Acuma sincer, daca rusii ar fi sa ne invadeze capitala nu cred ca prima noastra grija ar fi aurul…

   • Pai stim ca Romania e o tara extrem de instabila cu forte periculoase. Uite USL dupa ce a dat lovitura de stat din 2012 am aflat ca era o organizatie ruseasca, probabil musulman radicala si anti-americana. Asta intr-o tara in care toata lumea era pro-occidentala si pro-americana dar logica nu mai conteaza.
    Cum sa lasi aurul in tara si sa vina Ponta-Antonescu la putere? Eeeee…

 2. Poate ne spune si dl. guvernator al bancii centrale care este ratiunea depozitului extern asa de masiv ? Tot noi am dus la rusi rezerva si tezaurul Romaniei iar, acum plangem ca rusii nu-l inapoiaza. cum se repeta istoria asta.
  Mi s-ar parea foarte interesant ca dl. Isarescu sa raspunda la intrebarea de mai sus, aplicat si veridic.

 3. La dracu! V am spus acu ani urma ca aztia nici poze nu mai au cu aurul ala.doar.basau mai are presspapier un. Lingau.de gold.isarau forever guv bnr.nu exista nici un aur in angliaia sau aiurea,,au furat tot,au mancat tot au kkt tot.
  Ascuta ce zic eu ca nu zi.c de rau.

Leave a Reply