A fost scandal între ministrul fondurilor europene și deputații din comisia de specialitate. Aceștia îi reproșează lui Cristian Ghinea că finanțarea atrasă în mandatul său este foarte mică.

Sedinta a început cu scandal între președinta comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ana Birchall și ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea.

Ana Birchall i-a cerut ministrului lămuriri referitoare la o postare de pe Facebook în care Ghinea spunea că Birchall s-a pripit cu declarații de presă.

Ghinea a replicat că a fost elegant în postarea sa de pe Facebook, pentru că putea să spună chiar că a mințit în declarații. Subiectul declarațiilor era legat de gradul de absorbție a fondurilor europene din actualul exercițiu financar.

De la începutul acestei ședințe, niciun parlamentar nu a obținut un răspuns foarte clar de la ministru legat de gradul de absorbție din actualul exercițiu.

http://www.antena3.ro/politica/scandal-parlament-ghinea-birchall-aritmetica-364392.html

Dis de dimineata, stiind ca va fi prezent in Parlament, ministrul Ghinea a dat un comunicat din care se intelege cat de poate de clar ca Romania nu a atras nici un euro fonduri europene din exercitiul financiar 2014-2020. Si suntem in 2016. Responsabilitatea este evident atat pentru guvernul Ponta cat si pentru guvernul Ciolos

http://www.agerpres.ro/economie/2016/06/27/ministerul-fondurilor-europene-peste-1-9-miliarde-de-euro-au-intrat-in-tara-in-ultimele-opt-luni-14-23-51

 

7 COMMENTS

  1. M am saturat de clovnii astia care iau salarii de mii de euro si dau vina unii pe altii.
    Contractele pe masa, nominale sa le vedem !E de interes public sa vedem ce s a semnat si care e valoarea.

    • daca am citit toata presa si astfel informandu-ma correct , am aflat ca hotul Ghita senator a participat in comisie desi nu avea voie sa faca parte, la fel alt senator tot pesedist a participat la sedinta si a tot luat cuvantul desi nu avea voie. Tot daca citesti toata presa ai putut afla ca ministrul nu a fost lasat sa vorbeasca deoarece infractorii pesedisti il luau peste picior pe ministru. Pai niste urmariti penal domnule Tudor ce cauta in comisii parlamentare, chiar nu va irita aspectul asta?

  2. Eu am urmarit live sedinta, astfel ca afirmatia „niciun parlamentar nu a obținut un răspuns foarte clar de la ministru legat de gradul de absorbție din actualul exercițiu” mi se pare neconforma cu realitatea. Imi pare rau!…

  3. Un tip antipatic prin definitie perceput si chiar fiind basist tinde sa devina simpatic oamenilor de rand pentru ca este printre putinii care le spune fara inhibitie celor din PSD ca fura,nu de la el sau de la Basescu ori Macovei in sensul ca nu acestia resimt cel mai mult coruptia din politica,PSD fura cu nesimtire de la propriul electorat,cel al carui profil il stim nu mai insist acum,cel care depinde cel mai mult dintre toti de bugetul public…Spun despre PSD pt ca despre ei e vorba in articol,ei pozeaza in afroditele politicii vor sa fure dar sa nu li se strice nici imaginea,de puscarie nu mai vorbim,fac orice ca sa scape,cu Basescu au batut palma,au scapat,acum e mai greu,din ce in ce mai greu.

  4. Ia uite-i cum s-au aprins basistii, sa-l apere pe mojic. Omu’ inconjurat de domnisoare bune soptitoare, obraznic cat cuprinde ca parintii lui adoptivi, meseriasi nu alta.
    Cum nu vedeti ce se intampla la “fonduri”, e trasparenta totala ? Ca peste tot unde se lucreaza cu banutul public. Cred ca nici la SRI nu e atat mister, ca la minister(e).

Leave a Reply