Laura Codruta Kovesi a declarat, dupa ce a luat la cunostinta acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, referitor la existanta unor fotografii in care apare alaturi de Sebastian Ghita, ca e posibil sa existe, insa din cadrul unor evenimente organizate de institutii ale statului, scrie stiripesurse.ro „Am calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare, una procurorului de caz, o cerere de recuzare a procurorului șef secție. După ce mi s-a adus la cunoștință învinuirea, dna procuror mi-a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri de recuzare.”, a spus Kovesi.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General.

“Nu am avut intalniri in afara unui cadru institutional, am participat la eveniment ale institutiilor statului, daca exista poze sunt de la acele evenimente. Pot aparea fotografii de la aceste evenimente sau poze false cum au aparut si inregistrati. Nu am discutat de aceast dosar al lui Nicolae Popa cu Sebatian Ghita”, a declarat Laura Codruta Kovesi dupa audieri.

“Cu siguranta va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg, eu voi merge mai departe, ma voi prezenta la audiere in 26 februarie, pana atunci mai sunt niste etape, le voi parcurge. Nu am comis niciodata, dar niciodata, fapte penale, acuzatiile pe care le-am vazut in spatitul public aduse de un inculpat sunt pure fabulatii. Nu am avut niciun fel de atributii legate de extradarea condamntului Popa Nicolae, nu am exercitat niciun act abuziv,  nu aveam atributi. Acuzatia de luare de mita e ca as fi primit eu bani pentru extradare. Sunt doua comunicate oficiale din care rezulta ca plata s-a facut de politia romana. Nu e o coincidență, de doi ani si ceva sunt hartuita, nu sunt singura, toti cei care si-au facut treaba in magistratura au aceeasi problema, sa luam exemplul presedintelui ICCJ, al unor procurori si judecatori cercetati”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

3 COMMENTS

  1. Ai intrat in randul penalilor?!Horror!Totul in lumea asta are repecursiuni!Cauza si efect!Recuzari,tertipuri in fata unor probe exacte,ce face coana kovesi la bruxelles e sa miroasa lalele sa mai intimideze,sa caute portejatori dar sunt baloane de sapun!Nimeni nu se incarca cu un balast aghezmuit cu damf penal in mintea lui macovei functioneaza,sunt multi inalti care si-au dat demisia la primele valuri!Si-mi vine sa rad,o penala ravneste la un post inalt in UE care sa ancheteze penal?i!Absurd!Ei vor veni cu tot felul de protectii europene si-i vor da sictir!Lipsa de credibilitate!Cine isi asuma asa ceva?Restul e interviu,cotzcaiala plimbare printre avioane si alte minciuni pe care nimeni nu si le asuma,gandindu-ne ca simple acuzatii duc la demisii in UE!Se agatza ca spanzuratul de funie!Probele sunt evidente,minciuni cum respira si faptul ca plimbareala asta in cautare de sustinere nu poate sa anihileze dosarul,probele si ancheta!A venit decontul,kovesiko?Sigur ca da!

  2. Calitatea ei este ca are profilul Procurorului European! Bravo tie Laura, ai demonstrat ca esti cea mai bu a, cea mai tare si nu o sluga a unor infractori!

Leave a Reply