Uneori e asa de folositoare campania asta electorala… Se iau decizii bune doar cand e nevoie de un vot. Macar acum sa profite si cetatenii romani…


 

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege al PSD pentru eliminare a aproximativ 100 de taxe.

Legea merge la promulgare, la preşedintele Iohannis.

În urmă cu o săptămână, Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017. Propunerea de lege, adoptată cu 89 de voturi ‘pentru’, 17 ‘împotrivă’ și o abținere, vizează eliminarea mai multor taxe, între care timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii, scrie stiripesurse.ro.

9 COMMENTS

 1. Ctesc cu mare stupefacţie ce scrie nea Mircea Coşea:**Profesorul Mircea Coșea consideră că scoaterea taxei radio-tv este de un populism curat și fără aceste taxe instituțiile care oferă servicii populației vor avea de suferit.
  “Este populism curat. Regret lucrul acesta pentru că aceste taxe țin în viață niște funcționari. Nu sunt date pe degeaba. Fără aceste taxe, toate instituțiile care oferă servicii populației vor avea de suferit. Eliminarea taxei pentru televiziune mi se pare o aberație…** Cum bre? **Regret lucrul acesta pentru că aceste taxe țin în viață niște funcționari**???
  – Dar pentru ce să plătim o taxă aiurea dacă nu privim pe TVR şi nici radio nu deţinem ???
  Doar ca să aibă unii locuri de muncă? Nu e mult dar gestul de impunere este şocant !
  Bă nemernicilor ne impuneţi să le acordăm salarii unora că aşa vreţi voi dar celor care au până în 1.000 lei lunar, le asigură cineva nivelul de trai decent ? Oare cum vă permiteţi să impuneţi o cheltuială pe buzunarele celor care au nivelul de trai sub orice critică ???
  Mai mult, abonamentul tv se anulează până la momentul când achiziţionezi un tv, dar radio, cum să impui taxa deşi omul nu deţine aparat? V-aţi stricat la căpuţ? Cum să fii obligat să faci anual cerere pentru anulare a taxei radio(după modelul: dovedeşte-ţi nevinovăţia) dar să nu fii înştiinţat anticipat cu 15-30 zile şi eşti obligat să plăteşti suma adunată??? Bă hoţilor, mai aveţi de furat şi escrocat prin lege? Aceeaşi metodă se practică cu certificatele verzi unde eşti obligat să plăteşti aiurea la 2 luni şi apoi după 6 luni-1 anu recalcularea!!!

 2. Hai ca stiti ca-i campanie electorala, taxele astea 102 le-au pus pesedistii cand aveau nevoie de bani la bugetul de stat, daca nu mai sunt la putere le-au retras sa lase guvernul sa scoata bani din piatra seaca. Pesedeul si-a batut joc de tara asta in functie de interesul avut.Era suficient sa scoata 10 taxe si atunci erau de aplaudat, dar sa tai 102 taxe asta inseamna sabotaj, sabotaj la economia nationala!

  • PSD-ul a scazut TVA-ul de la 24% la 9% pt alimente si la 20% pentru restul produselor,
   a crescut salariul minim de la 675 de lei brut la 1250lei brut, a dat inapoi salariile taiate de BOC, a gasit bani sa pleateasca imprumutul la FMI si multe altele. Si cu toate acestea, datoria guvernamentala a fost mai mica in 2015 decat in 2012. Alea tot pentru campanie electorala au fost ?

   Plus ca impactul bugerat este mult mai mic decat ce impact bugetar au avut masurile de mai sus.

   • a introdus taxa pe stalp, taxa pentru drumuri din carburanti, a dublat sau chiar au triplat impozitele si taxele locale

 3. ai f mare dreptate RT cand spui ca astea se fac numai in campanie electorala, din pacate. Dar pe cat punem pariu ca Iohannis o sa o intoarca?

   • dilema: suntem de acord cu iohannis pt ca a zis ce ai spus si tu, si anume ca din pacate astea se fac numai in campanii electorale sau nu suntem de acord cu iohannis pt ca nu vrea sa avantajeze PSD? (sau defapt nu vrea sa defavorizeze PNL)?

 4. părere, funcţionarii ăia asigurau serviciul prestat către tine, imbecilule! Dacă desființezi taxele nu mai ai cu ce plăti funcţionarii şi atunci cine îţi mai eliberează ţie acte noi, după ce ţi le fură ţiganii pe cele vechi în metrou la Londra sau Paris? Dacă vrei să nu stai la cozi de săptămâni, trebuie să măreşti numărul funcționarilor nu să-l micşorezi. Şi, dacă nu mai ai taxe şi totuşi ai nevoie de funcţionari, atunci vor fi plătiţi de la buget, şi în loc să plătească numai cei care au nevoie de serviciile alea, vom plăti toţi.
  Imbecili!

Leave a Reply