Sute de tone de fructe si legume din Turcia vin anual in Romania pline de toxine. Inspectorii ANSVSA au dat zeci de comunicate cu astfel de capturi. Nu inteleg de ce autoritatile romane, avand in vedere frecventa si gravitatea acestor evenimente, nu supune Turcia unor sanctiuni prin interzicerea (macar pe o perioada determinata) a unor astfel de importuri?! Cazul de mai jos vine dupa multe altele din ultimii ani.

Inspectorii Autorătăţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din judeţul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide, relatează News.ro. Dovleceii proveneau din Turcia şi s-a înregistrat depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

“Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M”, anunţă ANSVSA.

12 COMMENTS

  1. Daca este adevarat ce spuneti atunci stau si ma intreb: unde esti tu daea cu oaia unde esti tu m mediului umde esti tu m sanatatii unde esti tu m de interne unde esti tu m de externe umde esti tu arafat unde esti tu 20-20 unde esti tu mustafa umde esti tu sef de servicii unde esti tu luluta umde esti tu diaconu unde esti tu teodorovici online umde esti tu……….tu isarescu unde esti tu tiriac…. cred ca tin cu ursul dar nu cel din padurea noastra care este. In aceste conditii olguta trebuie sa il roage pe teodorovici sa ii suplimenteze bugetul pentru ajutorul de decese. Daca astia ne otravesc in masa de ceva ani nu o fi ceva similar cu ce intereseaza siguranta nationala? Sau populatia romaniei starea de sanatate nu face obiectul intrunirilor csat Unde esti tu presedinte? Murim lent si sigur aplaudand la congrese. DRAGNEA te lasa turcii fara electorat, dar ce spun , tu esti obisnuit sa te alegi si singur!

  2. Daca o fi numit PSDul politruci incompetenti si in institutile statului ce se ocupa cu securitatea alimentara (cum a facut cu multe alte institutii) sa nu va mirati ca mancati legume cu pesticide si mai cine stie ce.

  3. Cum se explica faptul ca legumele si fructele din Turcia au devenit toxice abia dupa ce Turcia s-a dat cu rusii, stirnind indignarea lui Radu Tudor? Hai ca prea e trasa de par! Nu ca n-ar fi toxice, dar de ce abia acum?

  4. Pana nu demult,era moscheea cucuiul lui pepelea,acum sunt importurile turcesti? Asta demonstreaza ca cetateniilor romani din tara,li se furnizeaza hrana de cea mai prosta calitate,cetatenii romani traitori in tara,considerati container de gunoi ai oricaror tari care exporta orice pe bani destui cu acceptul scaunarilor,incepand de la politicieni pana la afaceristii internationali! Si se urla din zi in noapte si retur ca sunt bolnavi cetatenii romani din tara doar din vina lor si nu a nivelului de trai scazut! Dublu standard,cumva!?

  5. Importul se face prin vanzare pe de o parte si cumparare pe de alta. Aveti impresia ca suntem “prostiti” de exportatorul turc (sau oricare alta tara, Etiopia, Brazilia, etc) sau ca la noi cumparatorul, neavand nici un fel de piedici in a pune la vanzare marfa proasta, este interesat doar de profit?

Leave a Reply