Cunoscutul publicist Marilena Rotaru a publicat pe pagina sa de Facebook un material senzational ce ofera dimensiunea uriasei potlogarii in care este implicat printul de tinichea Paul Lambrino, alaturi de niste complici ordinari, printre care si Remus Truica. Sub protectia regimului Basescu, in Romania s-a petrecut cel mai mare jaf din istoria ultimilor 25 de ani !

=======================

“Lista completa a proprietatilor pe care Paul Lambrino le-a cesionat prin firma Reciplia, condusa de Remus Truica

Teren – 8.000 de m. pătraţi, lângă „Mina Minovici”, în Bucureşti
52 de hectare de teren în Buc., strada Jandarmieriei
Teren – 2.000 de m. pătraţi, în Năvodari
Ferma Regală „Băneasa”, plus 28,63 hectare
Imobil în Bucureşti, strada Ion Ionescu de la Brad
Staţia de montă de la Băneasa, plus 25 de hectare aferente, langa Hipodromul „Băneasa”
Teren de 2,66 hectare la Năvodari
Moşia Regală Copăceni – 118,10 hectare – Comuna 1 Dec. 1918
Moşia Cocargeaua – Ialomiţa – 7.454 de hectare
Balta Ezeru Mostiştea – com. Mănăstirea – 1.062 hectare
Balta Boian Sticleanu şi pădurea Vărăştii de Baltă – 2.436 de hect,. plus 3.500 hect. apă, 170 hect. trestie
Moşia Zorleni (Vaslui) – 1.577 hectare
Teren de 3.165 hectare, com. Mănăstirea, Călăraşi
Teren de 2.002 hectare, Chinciu Spanţov, Călăraşi
Via Regală „Cotnari”, inclusiv Castelul, 13 hectare
Via şi pepiniera „Murfatlar”, 72 de hectare din comuna Murfatlar, Constanţa
Teren de 30 de hectare – pădurea Snagov
Teren de 67 de hectare plus imobilul din Scroviştea
Teren forestier de 596,20 de hectare în Mănăstirea, Călăraşi
Palatul Elisabeta, sediul PDL şi intrarea de la Cotroceni.
Podgoria „Tohani”, Valea Călugărească
Imobilul Bibliotecii Universitare, Piaţa Revoluţiei
Imobilul Ambasadei Iranului, Lascăr Catargiu, nr. 39
Imobilul de pe strada Latină, nr 10
Palatul Elisabeta – Parcul Herăstrău
Grajdul de cai de curse, Hipodromul Băneasa
Imobil, fostul sediu al Fundaţiei „Ferdinand”, Iaşi
Sediul ING Bank, Bulevardul Kiseleff, nr. 13
Imobil Aleea Modrogan, nr. 1, sediul PDL
Imobil Aleea Alexandru, nr. 18, sediul MAE
Teren de 448 metri pătraţi, plus imobil, str. Gogol, Sect. 1
Teren, plus imobil, 506 mp, str. Mircea Eliade, nr. 12

Pe 4 apr. 2007, la contractul initial semnat intre Reciplia, prin Remus Truica şi printul Paul, a fost adugat un act adiţional, care prevedea si cesionarea drepturilor asupra unor bunuri din Bulgaria, ale Casei Regale:

Palatul Regal „Balcic”
Vila „Malvi Dalga”
Casa Suitelor
Pavilioanele ce înconjoară Palatul Regal
Biserica, templul şi capela „Stella Maris”
24 de hect, plus 4.800 de m. pătraţi, teren aferent Palatului Regal
O cotă de 65% din 185 de hectare aparţinând Domeniului Regal

Pe 4 oct. 2007, a fost semnat un al doilea act aditional prin care printul Paul a cesionat catre Reciplia, o noua serie de mosii si terenuri:

Vila Lupescu, actualul imobil SRI, imobil, plus teren
Teren de 536, 90 hectare la Banloc
Moşia Regală Broşteni, plus 39.885 hectare
Un teren de 20, 50 hectare
Castelul Medieşu Aurit, Satu Mare
Castelul de vânătoare Poiana Itcanilor, compus din 40 de camere, plus 50 hectare teren din comuna Valea Putnei
Castelul de vânătoare Lăpuşna, plus 4 hectare de teren în Mureş
Moşia Regală Tersig, plus 709 hectare teren forestier în Caraş-Severin
Pădurea Hereasca, 34,81 hectare în Călăraşi
Două imobile în Sinaia

Putea un singur om să facă asta? Nu, desigur. Doar cu complicitatea celui care a condus România spre dezastru timp de zece ani. Îl cunoașteți din poze.”

 

17 COMMENTS

 1. Şi eu v-am scris în comentariu de acum 3 ani despre măgăriile din zona”Moşia Zorleni (Vaslui) – 1.577 hectare” lîngă Mănăstirea Măgarul-Burdujeni! Am trecut cu o familie prin zonă şi la mănăstire de curiozitate, am căutat un loc să intrăm în pădure pentru a întinde o pătură şi a sta la aer curat. Ce să vezi, doar la marginea şoselei aveai loc în praf că pădurea era înconjurată cu gard de sîrmă de 2 metri înălţime şi cu tabla inscripţionată în dimensiuni mari ”DOMENIUL REGAL! INTERZIS PERSOANE STRĂINE! LEGEA…”
  Şi încă nu s-au descoperit toate! Am convingerea că e doar o parte din fabrica de acte pentru ”prinţul înşelătoriilor” .

 2. Din pacate pentru familia regala, pe langa jaful de acum cu care m-am obisnuit deja,imi da de gandit jaful de dinainte de ww2.bai frate cand au reusit astia sa acumuleze atatea domenii si castele si case de vanatoare si palate in vreo 75 de ani de dinastie? pe langa ei base, udrea, cocos& comp sunt dulci copii.

  • Tinere (frumos si liber, probabil) :
   1. Nu stiu daca ai inteles diferenta intre proprietatea privata a regelui si domeniile Coroanei… Daca n-ai facut-o, da cu “goagalu'”, ala are raspunsuri la toate:))
   2. Hohenzollernii (aia din care se trage familia regala) n-au venit, neica, la furat, c-aveau d-acasa… da pe “wiki”, si te-oi lamuri…
   (Anii de comunism, vad bine, au continuare prin astia cu netu’n brate ! D-aia de n-au butelie, ca sunt platiti prea mult altii; degraba-schimbatorii de paiu’ din ochiu altuia, da’ vajnic-pastratori de barne proprii… Da’, de ! dupa ce i-au indobitocit pe unii Dej si Ceausescu, a urmat Iliescu; ca sa puna bomboana ex-u’ recent ! Halal sa ne fie, maine-poimaine se supara internautu’ si ca Mihai Viteazu avea vreun castel… bineinteles, pe sistem “anerepe”, c-altfel n-avea cum:))

   • in primul rand nu fac parte din categoria respectiva.in al doilea rand pomelnicul respectiv nu face parte din domeniile coroanei ca nu avea individul cum sa le revendice pe persoana fizica.majoritatea erau ale lui carolica si ale lupeascai.

   • Draga,stimate D-le Monarhist,eu am inteles ce vrei sa ne spui,dar nu stiu daca si D-ta intelegi)))?
    Lasa jos,ca Hohenzollernii aia ai matale,n-au venit aici in Romania cu Muntii Padrea Neagra si cu miile de hectare de paduri si de trenuri agricole..Cu atat mai putin printul asta de tinichea(acum prinsul) care-si aroga titlul de print impreuna cu fosila aia de langa el..
    Si sa va iasa din cap,ca tara asta ar fi a acestor trantori care au huzurit si si-au insusit bunurile si averea acestei tari!!

 3. ia sa vedem si lista lu Mihai/Duda, alea deja luate si alea de le mai vor. Ca, oare ce sa fi discutat la cina, de fotbal?

 4. Mi-a venit factura la întrețnere.La un salar de 1200 Ron am 313 Ron doar întreținerea.Ai mei plătesc curentul,telefonul,alți 300 Ron,adică pensia lor de boală,150 fiecare.Alți 200 Ron se duc pe excursia de o zi de la țară ca să plecăm de-acolo cu un sfert dintr-un porc,dulceață,murături și prăjituri,ceea ce deja mi-e și jenă să mai merg.Alți 200 Ron se duc pe medicamente.Și în condițiile în care eu nu rămân cu absolut nimic,și nici ai mei,mi-e foarte ciudă și mi-e greață când toți jurnaliștii ne arată cât costă masa de sărbători!Ca telespectator mă simt jignit când jurnaliștii se duc,fac un coș,arată cât de mult cheltuie pe masa de sărbători,apoi întreabă oamenii,ce au luat/ce vor lua/dacă au luat cozonac și de unde.Măcar voi,Antena 3,puteți să nu mai descrieți cât vom da pe masa de sărbători și nu ne mai întrebați ce-am luat sau ce vom lua de Sărbători?Mulțumesc mult!Anul trecut,Antena 3 a arătat că masa de sărbători e mai scumpă ca anul trecut și că vom cheltui 500 Ron minim,iar asta mi se pare jignitor și perfect neadevărat.Voi comunica acest mesaj și celorlalte televiziuni de știri

   • Ideia e alta!Indiferent de traiul oricărui român,românii au fost terorizați de lista lui Ceaușescu,austritatea lui Băsescu și sunt semne de o nouă austeritate.Și dacă aveam 2000 alocați pentru masa de sărbători,jurnaliștii generalizează că eu mă duc să-mi fac sărbătorile la hypermarket.Să știi că indiferent de situația materială,au fost situații mult mai precare și tot timpul ampuțini.Cei care se duc la hypermarket își merită soarta și toxi-infecțiile alimentare.Din moement ce am avut Coada și Lista lui Ceaușescu și Austeritate,indiferent de câți bani ai pentru sărbători,e jignitor să faci astfel de speculații

 5. E mult prea gros obrazul scăunarului care are drepturi nemeritate. Orice om de bună credinţă fie ei şi ciobanii sau orice grup care-şi cere drepturile reale, chiar toţi odată pot să le bată obrazul dar nu simt nicio lovitură sau mica mîngîiere.
  Parcă legea impusă era de 1 la 7. Cum de dreptuile omului care prevăd surse financiare indispensabile nivelului de trai sînt altfel calcualte ? Cum adică un scăunar în funcţie care chiuleşte şi scopul lui este strict personal din toate punctele de vedere, să aibă drepturi în procent uluitor faţă de omul care a muncit şi munceşte pentru ţară ? Cum să aibă drepturi uriaşe acei scăunari care au fost dovediţi infractori, fie şi prin retrocedări pe acte cu conţinut fals ? Oare acei infractori nu-şi vor continua fie şi prin interpuşi, cu brio, activitatea atîta timp cît nu sînt traşi la răspundere ? Sînt destule cazuri ce nu se vor şterge din memoria omului dar nici nu se vrea anulate sau interzise pentru înscriere pe listele de vot !
  Pentru că tot şi cam orice se face pe FACEBOOK propun ca şi şedinţele cu specific naţional să se desfăşoare tot pe FACEBOOK ! Nu credeţi că FACEBOOK-ul a ajuns înstituţie ce conduce un stat prin ”reformaţii” manipulatori plini de dragoste de scaune şi numire în funcţii bine plătite ? Nu credeţi că tot ceea ce înseamnă spectacol trebuie făcut doar pe FACEBOOK chiar şi spectacolul politic care nu se mai termină pe micile ecrane ?
  :)))))) Ce-ar fi ca începînd cu primele alegeri din 2016 să votăm FACEBOOK-ul ! Să conducă FACEBOOK-ul ca pagină ţara asta! Şi-aşa locurile de muncă disponibile sînt doar în instituţiile de forţă şi instituţiile de decizii privind drepturi şi impuneri sau limitări !
  Chiar şi furăciunile sau jafurile ori manipulările se pot face cu brio pe FACEBOOK !

 6. Găsii pe site A3 că Mircea Badea cere demisia actualului guvern din motive justificate rea de el. Mai găsii o petiţie în care peste 1sută de mii de oameni au semnat pentru demisia parlamentarilor. Nu am citit petiţia şi nici nu o să semnez dar sînt destul de multe acţiuni ale parlamentarilor şi a guvernului actual, pentru care se poate cere demisia fără nicio problemă:
  – Guvernul: incertitudinea şi instabilitatea în tot ce transmit, activităţile anterioare care inspiră neseriozitate, bîlbîiala care este la purtător şi nu numai.
  – Parlamentarii: chiulul şi nemernicia, mii de legi trecute tacit deşi trebuiau analizate, sau legi făcute doar pentru ei şi la punerea în practică te distrug ca om obişnuit, plus apariţiile pe micile ecrane doar pentru a se răsfăţa ca la mahala, încărcarea bugetelor anumitor instituţii de care se plîng că nu pot face nimic şi e doar o parte din motive pentru demisie sau pentru înlocuirea clasei politice ! Majoritatea parlamentarilor şi-au demonstrat eficienţa ZERO pe micile ecrane dar veniturile au fost din bugetul ţării

 7. Citesc pe blog ca sunt in jurul nostru multi oameni cu probleme. Ca unul care cunosc foarte bine “strada” si nu stau zi lumina cocotat in dealul Arsenalului mi se rupe sufletul cand vad oameni cu grave probleme de existenta de zi cu zi.
  Cand citesc lista asta a nesimtirii si obrazniciei fara de margini imi vine sa urlu de manie.

 8. revin cu aceeasi intrebare:cand a avut familia regala sa acumuleze atatea domenii in 74 de ani de domnie?ca stiu ca au venit rupti in fund in romania.fara sa mai vorbesc de ce a revendicat regele mihai si de averea cu care a plecat cand a abdicat.am impresia ca jaful care a fost in romania interbelica il surclaseaza clar pe cel post-decembrist.am fost blestemati sa fim furati non-stop.incepand de la ocuparea daciei de traian tot timpul am avut baieti destepti care sa ne fure la greu.

 9. Bine, bine. Asta-i lista cu cesionarea drepturilor “litigioase”. Nu înseamnă că el le-a avut în proprietate şi le-a cesionat. Urma, probabil, ca mafia să deschidă acţiuni de revendicare pentru ele.
  Întrebarea ar fi: câte din toate aceste proprietăţi au fost însuşite de Truică şi, mai ales, ce urmează?
  Că altfel, acest infractor de Paul, poate revendica orice, de parcă tat-su’ ar fi fost rege în România, da’ vorba-i, cine să i le dea?
  Şi pentru că veni vorba, Mihai a obţinut castelul Peleş, proprietate a Casei Regale, nicidecum a lui!
  Ei? Asta n-a fost tot pungăşie?

Leave a Reply