Toata familia si tot clanul politic al lui Basescu devine penal cu fiecare zi ce trece.

Curtea de Apel Bucureşti a trimis dosarul lui Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, fost şi actual arhitect-şef al Sectorului 3, şi Marius Mihăiţă, fost şi actual secretar al Primăriei Sectorului 3, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale. Împotriva celor trei a fost formulată o plângere penală de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul după ce aceştia au semnat în 23 mai 2008 o autorizaţie de construire pentru un imobil parter + 7 etaje, situat în Calea Dudeşti nr. 94, într-o zonă în care regimul de înălţime maximă era parter + 4 etaje.

În data de 3 noiembrie 2009, Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire, reţinând că aceasta depăşeşte regimul de înălţime al zonei. Totuşi, la două zile după ce Tribunalul anulase autorizaţia pentru construcţia din Calea Dudeşti, în data de 5 noiembrie 2009, cei trei au emis o nouă autorizaţie de construire pentru un imobil de parter + 9 etaje în aceeaşi locaţie.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a emis ordonanţa de clasare (neînceperea urmăririi penale), dar prin hotărârea pronunţată în dosarul 3363/2/2015, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat ordonanţa Parchetului şi a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale împotriva celor trei. Hotărârea este definitivă.

Prin Sentinţa civilă pronunţată în dosarul 40971/301/2012, Judecătoria Sectorului 3 a dispus demolarea construcţiei din Calea Dudeşti nr. 94. Hotărârea nu este definitivă.

“Aceeaşi corupţie pe care o vedem în achiziţiile publice este şi în direcţiile pentru construcţii din primării. Contra şpagă s-au dat etaje în plus, s-a construit pe spaţiul verde, iar consecinţa este aglomerarea oraşului, sufocarea traficului şi poluarea aerului pe care îl respirăm. Este necesară o curăţenie generală în administraţia publică din Bucureşti, iar hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este un pas în această direcţie”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul citat de stiriepesurse.ro.

 

6 COMMENTS

  1. Tare mie frica sa nu fie doar praf in ochii cetatenilor.
    Daca e vorba din cate inteleg de regimul de inaltime a cladirilor din Bucuresti multi, foarte multi ar trebui sa stea la zdup incepand cu multi arhitecti.

  2. voi vanati un singur om, pe basescu, altii se lupta cu adevarat pentru bucuresti. sunt curios cat va obtine nicusor dan si partidul lor la alegeri. daca va avea sub 20% bucurestenii sunt cei mai prosti oameni si inutili.

  3. Daca la parlamentari li s-a dat interzis (deocamdata,nu vor scapa pana la urma) vad ca procurorii se ocupa de (fostii) primari,fostii ministri ,directori si directorasi.Buni si astia pentru incalzire,sa dea Dumnezeu ca atunci cand ajung in varf de forma sa bifeze persoanele si dosarele la care ma gandesc eu.Alea cu bani multi si nesimtire cat cuprinde.

Leave a Reply