Rudel Obreja, Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheoghe Nastasia vor fi duşi înapoi la arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca, la expirarea ordonanţelor de reţinere, începând cu ora 19.25, să fie eliberaţi.

Prima ordonanţă de reţinere care expiră, la ora 19.25, a fost dispusă în cazul lui Rudel Obreja.

După aceea, vor fi eliberaţi şi Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheoghe Nastasia, pe măsură ce le expiră ordonanţele.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că nu este competentă să judece propunerile de arestare preventivă şi arest la domiciliu în cazul lui Rudel Obreja şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul “Gala Bute”, întrucât în cauză nu sunt urmăriţi penal actuali sau foşti miniştri.

Instanţa supremă a declinat cauza Tribunalui Bucureşti.

Surse judiciare au declarat marţi pentru MEDIAFAX că judecătorul ICCJ Maricela Cobzariu, care a primit spre soluţionare referatul DNA cu propunerea arestării în cazul lui Rudel Obreja, a invocat din oficiu excepţia lipsei competenţei materiale de judecare în acest caz.

Potrivit surselor citate, magistratul a invocat această excepţie după ce a întrebat în sala de judecată dacă în acest caz există vreun aviz de începere a urmăririi penale a vreunui actual sau fost ministru.

După ce anchetatorii DNA prezenţi la şedinţă au arătat că s-au solictat avize pentru rumărirea unor foşti miniştri în această cauză, dar că ele nu au fost emise încă, judecătorul le-a răspuns că într-un astfel de context competenţa nu revine ICCJ, ci unei alte instanţe, potrivit aceloraşi surse.

9 COMMENTS

 1. Pentru noi, romanii, nu mai e nevoie de hotararile instantelor de judecata in ce-i priveste pe toti acesti talhari care ne-au condus si ne conduc! Nici nu mai conteaza ce scot ei pe gura sau cum se motiveaza, esential este ca ii vedem la ochiul liber ca put de bani, curg banii pe ei! Intr-o tara in care majoritatea sunt vai mama si sorgintea noastra, aproape muritori de foame!

 2. Majoritatea nu au fost si nu sunt oameni de stiinta, multi dintre ei abia leaga cuvintele, unii scriu “miau” ca Videanu Adriean! Ii vedem toti si ii cunoastem din propria noastra existent de zi cu zi, traind intr-o tara in care in marea noastra majoritate am ajuns sa fim condusi de repetentii clasei din scoala generala sau de handicapatii mintal care abia treceau clasa! Intre timp, ei au devenit foarte “inteligenti”. Curg milioanele pe ei, toale, genti, ceasuri, costume fine, pantofi, excursii rafinate, conturi, colectii de arme/tablouri, barci, terenuri, case, conturi in banci etc. Niciunul nu are in declaratia de avere vreo finantare catre un laborator din vreo universitate romaneasca sau vreun laborator privat de cercetari medicale etc. Toti au in cap obsesia melteanului roman oparit cu foamea-n gat si coate ascutite si anume, sa faca zestre, sa faca el avere si cel mai important, sa-i umple de invidie pe cunoscuti, pentru ca altfel nu are nicio satisfactie! Noi romanii ca neam, avem cancerul in oase, pentru ca suntem o societate semi-taraneasca. Traim toti obsesia sau reminiscente latente ramase in ancestralitate din mintea taranului roman, din care ne tragem toti la prima sau a doua generatie, maxim. Neam de melteni, de prazari si de melteni opariti descurcareti cu coate ascutite. Asteptati sa va conduca competentii, daca tot nu se mai ocupa niciun post si nicio functie prin concurs! Aici a ajuns la numire prin “delegare” totul. Romanes.

 3. Elena Udrea eu sunt ferm convins ca este o romanca adevarata si o femeie cinstita. De asemenea, eu sunt convins ca ea nu stia de afacerile lui barbata-su. Atat doar ca ea nu stia din ce isi lua gentile Vuitton de zeci de mii de euro, din salariul ei de 1000 de euro pe luna, habar n-avea cu ce-si facea cumparaturile prin Paris! Etc. (Tiganie, Romanie – Sandu Ciorba)

 4. Dl. Radu Tudor, astept raspunsul dvs. competent!

  Ridic o problema de importanta nationala si internationala chiar.

  E cunoscut faptul ca la noi in tara, minoritatea rroma detine un segment important din populatie (aprox. 4 milioane cetateni in tara noastra). Rezulta ca in Romania tiganii sunt mai multi ca cetatenii de etnie maghiara etc.

  Intrebari: Avand in vedere aceste evidente si realitati flagrante si aderarea noastra la valorile capitalismului etc., de ce etnia rroma in tara noastra nu este cooptata niciodata la guvernare si de ce etnia rroma nu a avut in ultima campanie pentru alegerile prezidentiale, un candidat?!

  P.S.: La noi, tiganii sunt in continuare defavorizati? Dezrobirea lor a avut loc demult. Pe cand egalitate in drepturi cu aceasta etnie?! Sau este vorba ca de obicei, doar despre declaratii (pamplet) in ce priveste problema drepturilor minoritarilor?!

   • Gresita prin faptul ca sunt si romi si unguri ,deasemeni, reminiscente ale imperiului habsburgic si ale migratiei romilor, din pacate etnia asta a ramas captiva acelor timpuri, progresele sunt doar singulare.

   • E drept, multi au plecat cu acordeonu’ prin occident! Dar, atata timp cat copiem modelul american, in SUA dupa foarte mult timp, a fost numit pentru prima data in istorie un presedinte de culoare, Barak Obama! Noi, in Romania, mai ales ca mimam integrarea rromilor si ca robia s-a realizat cam in aceeasi perioada in care Lincoln a abolit sclavia in Statele Unite, n-ar trebui sa ne aliniem si noi tendintelor americane si sa numim si noi in tara noastra primul presedinte de culoare? Pe Dan Diaconescu direct, eventual!

Leave a Reply