Curtea Constitutionala ne spune astazi ca timp de 27 de ani, un articol despre definirea amenintarii la siguranta nationala este NECONSTITUTIONAL. Timp de 27 de ani au curs mandatele si dosarele in baza acestui articol NECONSTITUTIONAL. Incredibil !

Curtea Constituţională a decis, joi, că este neconstituţională sintagma ‘ori altor asemenea interese ale ţării’, cuprinsă în dispoziţiile art. 3, lit. f) din Legea nr. 51/1991 privind siguranta naţională a României.

Potrivit unui comunicat al CCR, Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a sintagmei ‘ori altor asemenea interese ale ţării’, cuprinsă în art. 3, lit. f) din Legea nr. 51/1991 privind siguranta naţională a României.

CCR a discutat şi excepţia de neconstituţionalitate privind dispoziţiile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale.

Art. 3, lit. f) din Legea nr. 51/1991 prevede: ‘Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României următoarele: (…) f) subminarea, sabotajul sau orice alte acţiuni care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării, precum şi actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale’.

Art. 4, alin. (2) din Legea nr.255/2013 stipulează: ‘Nulitatea oricărui act sau oricărei lucrări efectuate înainte de intrarea în vigoare a legii noi poate fi invocată numai în condiţiile Codului de procedură penală’.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagma ‘ori altor asemenea interese ale ţării’ cuprinsă în art. 3, lit. f) din Legea nr. 51/1991 privind siguranta naţională a României este neconstituţională.

Pe de altă parte, CCR a respins, cu unanimitate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 4 alin. (2) din Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale.

‘În motivarea soluţiei de admitere, Curtea a constatat că sintagma ‘ori altor asemenea interese ale ţării’ încalcă prevederile constituţionale cuprinse în art.1 alin. (5) care consacră principiul legalităţii – în componenta sa referitoare la claritatea şi previzibilitatea legii, art. 26 referitor la viaţa privată şi art. 53 care reglementează condiţiile restrângerii exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi’, afirmă sursa citată.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţei de judecată care a sesizat Curtea Constituţională, respectiv Curtea de Apel Braşov – Secţia penală.

Opinia luju.ro :

https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/revolutie-impotriva-statului-paralel-judecatorii-de-mandate-de-la-iccj-au-deja-cosmaruri-ccr-a-declarat-neconstitutionala-practica-emiterii-mandatelor-de-siguranta-nationala-in-dosare-de-coruptie-decizia-vine-dupa-ce-tot-judecatorii-constitutionali-au-sta

Flux24 :

https://www.flux24.ro/ccr-a-constatat-ca-mandatele-pe-siguranta-nationala-date-in-dosarele-de-coruptie-sunt-in-afara-legii/

 

8 COMMENTS

 1. Vai…si atunci SRS, Mazăre, voiculescu, șova, înalți, Udrea, Bica, Dragnea, voicu, nastase etc vor fi declarați sfinți și agățați in biserici ca icoanele?

  • Îți place, nu-ți place, principiul de drept spune că mai bine scapă 10 vinovați decât să condamni un nevinovat!
   Că formularea în cauză a fost făcută intenționat sau neintenționat de legiuitor, asta-i altă discuție.

  • Articol cu exprimare vaga prin care oricine poate fi judecat pentru orice si condamnat pentru ca ar afecta intersele tarii.

   Articol din 1991 de tip comunist-securist dar ce sa vezi toti abuzatorii de azi neo-securisti si sorosisti sunt foarte incantati de el si il vor mai departe la fel !

 2. Manipulare in masă:
  https://wol.jw.org/es/wol/dsync/r4/lp-s/r34/lp-m/102000442#h=1

  Traim intr-un sistem ca oamenii nu se inteleg cu toate ca vorbesc aceiasi limba.
  Exista in prezent o societate apolitica care a reusit ARMONIA intre membri ei.
  Ei editeaza publicatii educative, digital si pe hartie in peste 900 (nouă sute) de limbi.

  Sistemul actual (politic, economic si religios) au ca baza minciuna, ipocrizia, inselatoria si alte sentimente negative care au ca scop avaricia si acapararea puterii.

  Daca nu exista educatie, nu exista civilizatie. Educatia incepe cu tine insuti, daca nu te educi nu poti educa pe altii.

 3. Radu, CNN este Communist News Network. Apartine Deep State. Dati stiri despre Germania de la ei?! Soros are cartierul general in Berlin. Tante Merkel este fetita lui inca din DDR.

  https://www.economist.com/world-in-app

  Priveste bine cartea, prima din dreapta, The Hermit! Apoi ia The Economist nr 33, pe care scrie 2019. O fi greu?!

 4. Spuneti ca demonstrantii francezi se iau de concerne? Sa vedem motivele:

  Steuerfrei – Wie Konzerne Europas Kassen plündern (Doku/Dokumentation) – produs de ARD!
  Fara taxe – cum jefuiesc concernele statele europene – 1000 de miliarde €
  –https://www.youtube.com/watch?v=hJElnCmF5Qg&t=1s

  In acest documentar, produs de ARD, se vorbeste despre o teapa de 1000 de miliarde de EURO!
  Ti-am pus link, in trecut, si despre faptul ca E.U. confirma aceasta stare! Pina scrii toate zerourile se termian ziua! Daca acest documentar nu este suficient, iti mai dau, pt ca asta este situatia si nu toti tac sau nu sint interesati, ca romanii.
  Deci nu sint in discutie 2 lei, nici 10, nici citeva miliarde, ci de mii de miliarde!! In vest, nivelul de trai nu este nici jumatate din ce-a fost in 1990!! Ti-am dat si linkul cu cifra exacta!
  Cine plateste impozite:
  https://www.wiwo.de/finanzen/steuern-recht/einkommensteuer-10-prozent-zahlen-50-prozent-der-steuern-gehoeren-sie-dazu/23689878.html
  10% platesc 50% din masa de impozite! Sint din ce in ce mai putini bani pt consum in timpuri in care productia creste cu peste 20% la fiecare 5 ani.

  https://steuermythen.de/mythen/mythos-7/

  E tragic ca stiti f putin despre ce este pe aceasta lume! D-aia avem atitia care, chiar si astazi, cred in ploile cu salam din vest sau ca bancile si concernele sint institutii caritative, al caror rol este sa le dea lor ceva. Tu nu stii discutiile romanilor din 89-90, dupa lovitura de stat, cind isi insirau “credintele”. Practic credeau ca vine vestul si le face lor un capitalism de burlan, pe care urma sa le curga, exact in sufragerie, pe linga fotoliul in care statau la tv, ce visau ei noaptea. Astea sint rezultatele intr-o societate in care n-au existat elite! Acesta este motivul pt care fiecare se crede buricul pamintului si atoatestiutor, in timp ce pe toti ceilalti ii numeste prosti, doar pt ca nu-i impartasesc opinia, pe care n-o poate motiva.

  http://jbi.or.at/wie-multinationale-konzerne-die-allgemeinheit-prellen/

  Ar trebui sa faceti o analiza la cum s-au investit banii in Romania, in ultimii 15 ani. Citi, unde si pt ce?

 5. Coruptia la nivel inalt este o grava amenintare la adresa tarii. De ce n-ar fi constitutionala? Aaaa, ca au majoritate la CCR aia care-s corupti.

Leave a Reply