Presedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care a fost judecat pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, potrivit Agerpres.

Un complet de 5 judecatori a respins apelul DNA si a mentinut decizia de achitare data anterior de catre un alt complet de la Instanta suprema.

Ludovic Orban a fost achitat in prima instanta pe 31 ianuarie pentru aceste acuzatii.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala la alegerile locale, in care acesta fusese nominalizat de PNL sa candideze la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Procurorii sustin ca, in martie 2016, Urdareanu s-ar fi intalnit cu Orban la domiciliul celui dintai, ocazie cu care liderul PNL i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro in numerar, pentru a-i folosi in vederea promovarii imaginii sale drept candidat la Primaria Capitalei, iar banii erau ceruti in numerar “tocmai fiindca erau… pentru posturi TV”.

“Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri ca el pretinde putin, ca nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri sa se gandeasca daca poate sa dea banii: ‘te gandesti daca poti sau imi dai un sut in fund’. Ludovic Orban i-a spus ca nu vrea nimic de la partid”, se arata in rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdareanu suma de 50.000 euro in numerar, aratand ca are un buget de campanie limitat si ca doreste “sa aiba canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au sustinut procurorii.

13 COMMENTS

 1. Daca a fost baiat cuminte, a facut frumos unde a trebuit (am auzit cu totii ce discurs a avut in ultima vreme) si uite-l achitat definitiv.

  • Tenerifeeeee…Transalpinaaaa…..

   Hai baga cu slujirea fa-te filozof milog ca ai inaintasi si mentori ! Nu-i asa domnule Gabriel Slugarniceanu ?

 2. Pai si eu i-am cerut niste bani unui vecin motivandu-i cu tot felul de bazaconii dar nu mi i-a dat si nimeni nu mi-a facfut dosar penal. Sa-mi fac griji ca ar putea sa mi se intample ?

  • Ai un pic de rabdare ca ajung si la tine.
   Intre timp pune mana pe o carte de istorie , una adevarata, si vezi cum a fost intre 1947 -1953. Dupa ce au inceput ca aia mari au ajuns din lipsa de cadre ( adica penali cum ar zice Securitul Lenes ) ca nici femeia de serviciu nu mai era in siguranta.

   Pe urma a murit Stalin la sfarsitul lui ’52 si s-au relaxat. Aia care n-au putrezit in puscarie si mormant au putut sa moara acasa in sanul familiei.

 3. eu pup poala popii,popa pupa poala mea! Asta e sloganul pentru lichelele care dupa escrocherii,stimuleaza ce este vital in departare! Atatea magarii facute de acest sloganist,toate aratate pe micile ecrane cu video sau inregistrari,nu ma mira satisfactia primita! Vine uraganul in cel mai scurt timp si iar se plange pe la tv sau se ascunde de ochii lumii sa nu se dea de gol!

 4. Inca un sfant in calendar. Poate vorbeste cineva cu Preafericitul si ii fixaza ziua Sf, Orban in Duminica Orbului, sa stim si noi o treaba

 5. Era normal să fie achitat așa cum au mai fost destui și or să mai fie toți corupții. Nu este greu și durează puțin ca să căutați în codul de procedură penală ce înseamnă art 16 al1 lit b , teza 1, pe baza căruia s-a făcut achitarea. FAPTA NU ESTE PREVĂZUTĂ DE LEGEA PENALĂ! Art .respectiv nu mai este in codul penal și nu este singurul. De ce? Păi nu stau cei din piață să nu cumva sa se modifice codul penal de unde au dispărut destule articole pentru care nu s-au adus modificările stabilite în deciziile CCR. Lucru susținut și de Șefa DNA. Da ce durere e la dosarul Cozma unde e vorba de aceeași situație! Să așteptăm!

 6. Dosarul Orbán era o făcătura , oricum, dar omul s-a dovedit total lipsit de caracter pe parcursul procesului și asta e rezultatul, nesperat de “bun”, al afacerii—electoratul fidel PNL nu va da prea mare atenție, poate, servilismului dezgustător dovedit de președintele partidului in situația extrema in care l-a împins DNA. Restul, însă, format din nehotărâți, sau din dezamagitii de prestația altor partide, vor asemui PNL-ul cu șeful sau, și se vor feri sa-și arunce votul pe un partid de slugi fără scrupule ale unuia sau altuia dintre puternicii vremii. In alta ordine de idei, achitarea lui Orban servește de minune răzbunărilor puse la cale de madam Kovesi împotriva procurorilor “adversari” ai metodelor ei manageriale; coana Roșu, procurorul de caz, nu e nimeni altcineva decât nevasta lui Tulus, dusmanul revocat după scandalul înregistrărilor “denigratoare” la adresa conducerii și o pedeapsa pentru o achitare “neavenita” , aplicată nevestei dușmanului, e numai buna sa curețe ceva din noroiul aruncat pe obrazul DNA de intrigile murdare ale unității de “elita” Ploiești. Mai ales ca Tulus a dat in judecată conducerea pt wrongful terminațion/încetare ilegală de contract, banuiesc, deci, nu strica sa bata nevasta ca sa priceapă capul familiei—metoda Bang, Bang, Bang! creata de agentul Portocala e excelenta și-ar fi pacat sa nu fie aplicată doar pe motivul ca Portocala se afla, temporar, in afara “agenției”(termenul aparține Alinei Mungiu Pippidi și ea știe ce spune). Well, atâta merita, și familia Tulus-Roșu, și coana Nefertiti—sa se bata și schilodeasca între ei; cât despre Orbán, e treaba PNL-ului dacă vrea sa defileze cu o cârpa in chip de stindard; oricum, partidul e in cădere libera de la fuziunea cu PD-L și după eșecul Johannis, nu văd cum ar putea sa recâștige “momentum”. Sic transit.

  • Făcătură pe dracu’! Orban a confirmat cu gurița lui zicerea: „te gândești dacă poți să îmi dai un șut in fund”! Crezi că la șuturi în fund și la castane pe scăfârlie se gândea Orban!

Leave a Reply