Domnule prim-ministru,

Vă transmit acest mesaj public pentru a avea conștiința împăcată în fața cetățenilor acestei țări, dar și cu speranța că, totuși, vă va pune pe gânduri și, în cele din urmă, vă va determina să nu mai fiți pasiv, respectiv să nu mai fiți complice ororilor întreprinse în aceste zile.

Am urmărit cu interes luările de poziție sumare și lapidare pe care le-ați avut în ultima perioadă în raport cu semnalele alarmante venite din societatea românească, dar și din partea partenerilor internaționali.

Oricât v-ați dori să creați senzația că sunteți paralel cu deciziile din Parlament privitoare la modificarea legislației din Justiție și celei din domeniul penal, nu puteți păcăli pe nimeni dintre cei cu o minimă inteligență.

Sunteți în fruntea Guvernului tocmai prin sprijinul acestei majorități parlamentare PSD-ALDE, captivă lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. În același timp, în actualul context politic, prin poziția deținută sunteți și garantul acestei majorități parlamentare. Nimic din ceea ce își permite să facă PSD-ALDE în Parlament nu ar fi posibil fără acordul tacit al dumneavoastră.

Dacă de ochii lumii credeți că jucați într-o scenetă de tipul „polițistul bun – polițistul rău”, vă asigur că este cea mai odioasă și de prost gust piesă jucată vreodată în România.

Nu se poate ca din poziția de prim-ministru să nu fi primit avertismentele explicite ale ambasadelor occidentale față de ceea ce se petrece azi în România, cu mult mai clare și cu mult mai ferme decât luările publice de poziție.

Nu se poate să nu știți că ceea ce face PSD-ALDE în Parlament deteriorează grav imaginea României și va compromite pe termen lung capacitatea țării de a-și promova interesele în plan european și internațional.

Vă somez să luați atitudine față de acest derapaj de la democrație în acest moment! În mod efectiv, să-i convingeți pe parlamentarii PSD-ALDE care vă sprijină să nu voteze aceste legi, care lovesc dur în temelia democrației, răstoarnă conceptul de dreptate în societate, suprimă independența Justiției, afectează drepturile și libertățile fundamentale. În caz contrar, dacă legile vor fi adoptate și dacă ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastră, nu vă rămâne de făcut decât un singur lucru: să vă depuneți mandatul de prim-ministru.

Domnule prim-ministru,

Lucrurile au ajuns într-un punct critic, în care obtuzitatea actualei majorități PSD-ALDE comportă riscuri de instabilitate socială accentuată. Continuarea acestor demersuri parlamentare, în acest mod abuziv, nu face decât să radicalizeze mișcările de protest din societate. Iar dacă nu sunteți convins de justețea acestora, vă invit să vă răspundeți singur la următoarea întrebare: Ce-i veți spune unei persoane apropiate atunci când va fi victima unei infracțiuni care nu va putea fi dovedită? Că trebuia scăpat Dragnea și Tăriceanu și «asta-i viața»?

Nu le luați dreptul românilor la Justiție, pentru că este garanția stabilității sociale a unei democrații. Nu afectați drepturile și libertățile majorității cetățenilor pentru a oferi privilegii unei grupări de potentați. Nu așezați agresorii deasupra victimelor. Nu-i aduceți pe oameni în pragul disperării pentru a-și face dreptate singuri.

Nu stați cu mâinile încrucișate în fața căsăpirii legilor Justiției și a legilor în domeniul penal, nu vă comportați ca o marionetă sforărită de grupul toxic Dragnea – Tăriceanu, nu acceptați postura de slugă care își ronțăie liniștită ciolanul primit, în vreme ce în fața dumneavoastră se petrec aceste atrocități. Românii nu vor uita și nu vor ierta un astfel de comportament.

Ludovic Orban,

Președinte PNL

12 COMMENTS

 1. tare! mai tare ca untul la soare! suburbanu e genial! lovitură! incredibil! răsturnare de situație! uluitor! halucinant! halucinogen! mai vreauuuuuu, sunt fan!

 2. Aștept opinia specialștilor de la Socola 😛 Trubaduru’ pare a fi la concurență cu chichirez, sau chichirău, sau huatevăr!

 3. Cu toată userizarea lui recenta Orban nu face scandal decât dacă poate obține ceva din asta—tâmpenia cu scrisoarea are ca singur scop sa-l asigure pe Tudose de sprijinul liberal in caz de dezertiune a grupării din jurul premierului PSD. Ansiolitici ridicol.

 4. Buna dimineata la Mos Ajun! Nea Orban si nea Crepon ne canta colinde cu ,,va dam sau nu va dam” in luna cadourilor si promisiunilor fara forma. Este luna soriciului gros ” transpartinic, transideologic, transgeneraţional şi transprofesional” cand se spun povesti la semineu sau la gura sobei cu :a fost sau nu a fost rege,a fost sau nu a fost comunism,a fost sau nu a fost revolutie,a fost sau nu a fost democratie ,…. a fost, dar nu ne spune nimeni cum o sa fie. Nea Orban,bree nu vezi ca guvernul ,,Osa” al lui nea Crepon trece in 2018 si isi falfaie steagul nerealizarilor ? ” Sa traim bine” pe seama romanilor fraieri este si deviza zilelor astea. Pe sub mustati se aude soptit : iarna ca iarna dar sa vedeti la vara.

 5. Multumim din inima tovarasului Extravilan! Prin “micile lui rinduri”, acest tovaras Mando(r)lini a reusit sa anuleze complet orice minuscula sansa ca Tudose sa aiba macar o tresarire in favoarea actualei asa-zise opozitii. Pai cum sa-i spui aluia ca-l “somezi”, si te astepti sa se si execute, disciplinat ca un soldatel de plumb?? Citi neuroni sa ai – MAXIM – sa poti crede ca scrii asemenea gugumanii si ai vreo sansa de succes? Destept era daca ruga frumos un baiat cu 12 clase sa-i faca o compunere duioasa si plina de simtire, pe care el “dacit sa o semneze”
  Asa, papagalul nu a facut decit sa fructifice la maxim o noua oportunitate de a se face, completamente, de risul curcilor!
  Ca cum (!) ar veni, nimic nou sub soare!

 6. Salutare, domnule Radu Tudor am o mare rugaminte la dumneavostra, aseara la pasa dintre D-nul Gadea si D-nul Badea s-au facut niste dedicatii, probabil ati urmarit pasa. Rugamintea mea la dumneavostra este de ai transmite d-lui Badea o dedicatie foarte buna pentru domnul Ludovic Orban si anume : https://www.youtube.com/watch?v=ULTnTp__mh8 . Va multumesc anticipat.

 7. Ludovic Orban acest menestrel al politicii romanesti, falseaza de la o zi la alta.
  A batut palma cu unii si cu altii iar, acum se crede Atotputernicul Tata.

Leave a Reply