Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că a luat decizia demiterii managerului Spitalului Malaxa, Florin Secureanu.

‘Este o situaţie dificilă la Spitalul Malaxa din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul Malaxa. Din acest moment, acţiunea demarată de ieri dimineaţă de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul Malaxa şi investighează activitatea managerului care este în această funcţie de nouă ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunţa care va fi, prin dispoziţie, conducerea interimară a acestui spital. Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc de ieri dimineaţă să iau legătura cu domnul manager şi pur şi simplu se ascunde atât de reprezentanţi Primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Capitală’, a spus Firea, prezentă la redeschiderea Observatorului Astronomic ‘Vasile Urseanu’.

Ea a adăugat că demiterea lui Secureanu este decizia pe care a putut să o ia ca primar general, deoarece toţi managerii de spitale au un contract direct cu Primăria Generală.

‘Eu nu am schimbat niciun manager de spital, am mers pe buna credinţă a fiecăruia dintre ei, am considerat că cel mai bun audit sau cea mai bună dovadă despre activitatea lor să nu am idei preconcepute şi să vedem care va fi rezultatul muncii lor. În ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iată că au apărut aceste evenimente pe care eu le-am aflat din presă şi am luat ieri dimineaţă decizia acţiunii Corpului de control al primarului, iar astăzi, din momentul în care DNA a ajuns la Spitalul Malaxa, am luat decizia demiterii managerului’, a adăugat Firea citata de Agerpres.

Decizia vine după ce jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au dezvăluit că managerul Secureanu ar scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va solicita Primăriei Municipiului Bucureşti acordul pentru ca o echipă a Corpului de control să evalueze situaţia de la acest spital.

GSP a publicat şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

Potrivit ziarului, la Spitalul Malaxa se ţine practic o contabilitate dublă, fiind făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma  RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare, facturile, în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la începutul acestui an.

Facturi publicate de GSP arată că „s-a ajuns până la a deconta înmormîntări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie”.

Secureanu a fost inregistrat de subordonati in timp ce-i injura, jignea, umilea si ameninta cu puscaria.

Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”

1 COMMENT

  1. pai il cheama Secureanu – nu e clar de ce era sef, de ce a stat 9 ani nederanjat, necontrolat, de ce isi permitea orice?
    uneori istoria e hazlie, ofera raspunsuri prin ea insasi… auzi, Secureanu! ha ha ha

Leave a Reply