Potrivit Ministerului Apararii, aproximativ 400 de militari americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace tehnice, vor participa, în zilele de 13 şi 14 mai, la “Marşul Cavaleriei”, de la Mihail Kogalniceanu (Constanţa) la Cincu (Braşov).

“Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare,” consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exerciţiul „Sarmis 15”.

În trecerea prin Ploieşti, Sinaia şi Braşov, soldaţii americani, alături de partenerii din Forţele Terestre ale Armatei României, vor participa la activităţi publice menite să răspundă îndemnului „onorăm trecutul, asigurând viitorul”.

Vehiculele militare care participă la „Marşul Cavaleriei” vor fi împărţite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogalniceanu prin Hârşova, Slobozia, Ploieşti, Sinaia şi Braşov pentru a ajunge la Cincu. Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restrucţii de trafic, de care vă rugăm să ţineţi cont.

Miercuri, 13 mai, între orele 15.30 şi 19.00, Mall-ul Shopping City din Ploieşti va găzdui o ceremonie de bun venit. Publicul este invitat să participe şi să interacţioneze cu militarii care participă la marş. La baza sportivă Decathlon, vor fi organizate un meci de fotbal între militarii americani şi cei de la Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploieşti şi o partidă de baschet cu elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Joi, 14 mai, de la ora 10.00 la 11.30, militarii americani şi români vor omagia, la placa comemorativă de la intrarea în oraşul Sinaia, memoria piloţilor americani căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, ei vor depune coroane de flori la monumentul Eroilor din Piaţeta Vulturii Libertăţii. Publicul este invitat să participe.

Tot joi, 14 mai, în intervalul orar 15.00 la 18.00, la Braşov,  publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit organizată în Piaţa Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”. Participanţii vor putea viziona vehiculele americane şi româneşti şi vor avea ocazia să afle detalii despre posibilităţile unei cariere în cadrul Armatei României.

 Puteţi urmări Marşul Cavalerilor pe reţelele de socializare cu ajutorul  hashtag-ului #MarsulCavaleriei.

1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa, în perioada 15 mai – 6 iunie, la exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă „Sarmis 15”, în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

PS : Sunt convins ca in Ploiesti, Sinaia si Brasov, trupele americane vor fi intampinate cu ospitalitate si caldura, la fel cum ar fi facut-o sutele de mii de romani care au luptat impotriva comunismului si au fost ucisi la ordinul sovieticilor prin lagarele din Pitesti, Aiud, Gherla, Rm Sarat, Canal, Periprava si alte locuri ale dramelor nesfarsite. Singuri nu vom putea niciodata face fata amenintarilor de la Est care au venit constant in ultima suta de ani asupra teritoriului romanesc.

7 COMMENTS

 1. Mă uit la comportamentul lui Putin şi al madamei Merkel cît şi la ceilalţi/aliaţii, uşor uşor se dau de gol şi se confirmă ceea ce scriu de 2-3 ani pe aici. Ştii cum e*fala noastră şi mîndria,merge bine sforăria*

  • @parere…Dupa 9 Mai apele s-au ales. Rusia-China-India de o parte a baricadei si USA in cealalta parte. Nemtii au doua directii de mers ori raman cu fundul intre doua luntrii ca acum ori trec in una din cele doua centre de putere.

 2. Ideologia comunista, in teriorie si practica, a fost opera comunistilor evrei, ideologie implementata mai intai in Rusia Tarista de catre miile de evrei comunisti ce au imigrat din USA si Germania in Rusia cu arme si muntii ceeace a dus ca intre anii 1917-1930 peste 80% dintre cadrele de conducere ale aparatului de partid si de stat bolsevic de la Moscova sa fie alcatuita din bolsevici evrei la origine. Dupa cel de la doilea razboi mondial USA si Anglia i-au dat pe tava lui Stalin ca sfera de influienta Estul Europei ceeace a dus la implementarea acestei ideologi satanice si-n tara noastra de bolsevicii evrei veniti odata cu tancurile armatei rosii in tara noastra. Si la fel ca si-n URSS tot comunistii evrei au detinut majoritatea functiilor de partid si de stat in Republica Populara Romania. Peste 500 de securisti si activisti de partid si de stat de rang inalt dupa ce au fost pusi pe liber de catre Gheorghiu Dej la inceputul anilor 60 s-au repatriat in Israel unde au primit si inca mai primesc, cei care mai traiesc, pensii foarte bune dupa ce s-au adus contributia la decimarea elitei intelectuale a Romaniei. Asa ca n-ar fi rau sa se renunte la sabloanele sterotipe si neadevarate despre cine a mosit si ne-a pricopsit atat pe rusi dar si pe noi romanii cu aceasta ideologie satanica daca vrem ca devarul sa iasa la iveala pentru ca minciuna sa dispara in cele din urma din viata de zi cu zi din acesta tara. Pentru documentare n-ar fi rau sa cititi cartea “The plot against the Church
  de Maurice Pinay” 1962http://doktorkingduke.blogspot.no/2015/03/complotul-impotriva-bisericii-de.html

 3. Zonele prin care vor trece au votanti PSD, deci sunt zone filoruse si antioccidentale, de genul “vin europenii si americanii si ne fura tara”. Daca ar fi trecut prin Ardeal ar fi fost aplaudati, asa , electoratul PSD, urmand invataturile moscovitului iliescu, ii va huidui pe americani.

 4. Dupa ce armata Chinei a participat la Parada de la 9 Mai de la Moscova iar cea a Rusiei a anuntat ca va demonstra si ea in Septembrie la Bejing hop fuguta si Kerry la Kremlin. “Secretarul american de Stat, John Kerry, va face în perioada 11-12 mai o vizită în Rusia, unde se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dar și cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.
  Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Kerry va discuta cu oficialii ruși despre “o plajă largă de probleme bilaterale și regionale, precum Iran, Siria și Ucraina”.
  “Călătoria este parte a unui efort în derulare de a menține o linie directă de comunicare cu înalți oficiali ruși și de a ne asigura că viziunea SUA este transmisă în termeni clari”, arată diplomația americană.
  Din Rusia, Kerry va zbura spre Antalya, pentru a participa la o reuniune a miniștrilor de Externe din statele membre NATO.
  Kerry a vizitat ultima oară Rusia în mai 2013.
  Relațiile SUA-Rusia s-au deteriorat semnificativ în contextul crizei din Ucraina, fapt care a generat și o rărire a legăturilor la nivel înalt. Americanii acuză Moscova că alimentează militar și logistic separatiștii din Estul Ucrainei, iar rușii blamează demersul Washingtonului de a trimite instructori militari pentru a antrena soldații ucraineni.”

Leave a Reply