“La nivel guvernamental, exista preocupari privind introducerea in scoli a pregatirii obligatorii referitor la securitatea in spatiul cibernetic”, a anuntat directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii, Florin Cosmoiu, citat de Mediafax. Acesta a declarat ca subiectul a fost discutat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si ca au fost dezbateri inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetica organizat la Bucuresti, Florin Cosmoiu, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), a declarat ca la nivel guvernamental exista preocupari privind introducerea in scoli a pregatirii obligatorii referitor la securitatea in spatiul cibernetic si crearea de specializari in invatamantul universitar si postuniversitar in domeniul securitatii cibernetice“, scrie agentia de presa.

Acesta a afirmat ca subiectul a fost discutat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si ca au fost dezbateri si la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Directorul Centrului Cyberint din cadrul SRI a precizat ca discutiile s-au referit la introducerea pregatirii pentru securitate cibernetica cel mai probabil de la nivel gimnazial, pornind de la situatia care arata ca multi copii au telefoane mobile, conectate la internet. Elevii ar trebui sa invete cum sa evite accesarea unor adrese de internet suspecte si sa nu divulge date personale, precum si sa isi protejeze comunicarea online, de la mail la retele sociale, potrivit agentiei de presa citate.

5 COMMENTS

 1. SECURISMUL MATERIE OBLIGATORIE:

  PRIMA REGULA – SECURISTUL E SEFUL SCLAVILOR SI NU DA SOCOTEALA DECAT SECURITATII DACA NU FURA INDEAJUNS DE MULTI BANI DE LA SCLAVI

 2. cata SPAGA A PRIMIT SRI de la MAFIA LEMNULUI ca sa inchida ochii la masacrarea padurilor. Cata spaga a luat SRI ca sa inchida ochii la toate praduielile petrecute in ultimii 25 de ani.
  Sau nu cumva SRI, DIE, DIA, STS, 0215, etc. adica toata SECURITATEA a PRADUIT ROMANIA PANA LA SANGE ???!!!
  Mai bine sa invete copii cum securistii sunt cei mai mari tradatori de tara si criminali din toata istoria Romaniei !!!!!

  • Masacrarea padurilor nu se produce de azi de ieri.
   SRI spune c-a informat in nenumarate randuri, Presedintia, Guvernul, Parlamentul, Marea Adunare Nationala, guvernul martian, ONu, etc. Nimeni n-a luat nicio masura.
   Sunt cu totii partasi la marea taiere a “aurului verde” al Romaniei.
   Daca astazi se opreste taierea padurilor, ne trebuiesc cel putin 50 de ani pentru regenerarea lor, avand in vedere taierea masiva a padurilor de conifere.

 3. O masura buna avand in vedere ca viata noastra cotidiana, a majoritatii dntre noi, este guvernata de lucrul la computer, accesarea internetului, lucrul in “spatiul cibernetic”, telefoane mobile inteligente, etc.

 4. Un alt proiect care va înghiţi enorm de mulţi bani, aşa cum s-a întîmplat cu acele cursuri AL(ceva cu calculatoarele), toţi au diplome dar puţini ştiu despre ce a fost vorba, 2-3 ore la 2 săptămîni sau pe lună/de multe ori nici nu se ţineau. Halal proiecte băgate pe gît doar ca afacere pe îmbogăţire a unora.
  Parcă se plîngeau că este prea multă materie în şcoli, ce afacere mai este şi asta???

Leave a Reply