Cunoscutul jurnalist Radu Herjeu, membru in Consiliul National al Audiovizualului, a postat un mesaj ironic la adresa cererilor repetate ale presedintelui Klaus Iohannis ca guvernul sa nu dea ordonanta pe tema codurilor penale.

Iata postarea :

În sfârșit avem întrebare pentru referendumul care salvează țara de ciuma roșie: ”Sunteți de acord ca numai guvernele Cioloș să poată da ordonanțe de urgență pentru modificarea legilor justiției?”

Reamintesc faptul ca in 2016, guvernul Ciolos, supranumit de presedintele Iohannis “guvernul meu” a dat o ordonanta de urgenta prin care s-au modificat peste 140 de articole din Codul penal si Codul de procedura penala.

10 COMMENTS

 1. Ce sa mai spunem,ce sa mai vorbim despre oameni,escroci,recte iohannis,ce urla justitia dar nu le pasa de ea!Cred ca intrebarea ce o ocoleste e daca credeti ca tortionarii vechi sau noi mai trebuie mentinuti in functii!????Rahatul de referendum ii va exploda in fata!Ordonanta de urgenta va ramane oricand unealta oricarui guvern de a se exprima rapid!Escrocului de iohannis normal ca nu-i convine,ii darma esafodajul comunist care-l impresoara si cu care colaboreaza,de ani si ani,si nu scapi decat cu bazooka!Un escroc care a facut afaceri cu imobile santajat de comunisti,vechi si noi!Si striga ciuma rosie,m..ie si “justitia independenta”cand are parghiile si toti tortionarii!Se dau anticomunisti cand ei functioneaza prin uneltele si ideologia lor!Le dau,ii dau lui iohannis,un adevarat sictir total,si daca pot pacali cativa prostovani,lumea grea nu poate fi pacalita!Marsh,ma,dispari!

 2. Hotii striga hotii, numai ca-n perioada cand ei “furau” noaptea ca hotii, toti anticoruptii si democratii taceau malc si aporbau toate schimbarile “statului de drept”. Acum cand se incearca repararea cu greu a tuturor nemerniciilor, nu e bine si unii dau fuga sa se planga la Inalta Poarta, aia din vest.
  Tin minte cand dl. Tariceanu spunea, la instalarea coalitiei de guvernare, ca lupta cu statul subteran va fi una grea, anevoioasa, de uzura si de lunga durata, ceea ce se dovedeste cu prisosinta.

 3. Stie domnul Herjeu si cati membri ai guvernului Ciolos au scapat de puscarie in urma modificarilor adoptate de guvernul Ciolos? Cati infractori au iesit din puscarie in urma acelor modificari?

  • Dar tu stii cati infractori basisti si iohannisti au scapat de puscarie in ultimii 13 ani,cu tot cu legi si ordonantze,mai ales cat au domnit cele doua pagube de presedinti ai lor,infractori si aia,ajutati de Musamaua lor Mov si de alte Musamale ,care “au luptat”, ei toti, cu hotia si coruptia asa de mult incat li s-a marit lor averile si numarul de mosii si case?

   • Cati? Hai numara-i sau enumera-i, daca tot ai deschis subiectul.
    Hai sa luam asa: PSD a eliberat mai repede 14000 de detinuti. Din care 5%, printre care criminali si violatori, au recidivat in primul an. Si daca 5% e un procent mic, sau acceptabil, sa tinem minte ca Laura Codruta Kovesi a plagiat mai putin de 5% in teza de doctorat.

  • Extrem de ciudat, ce tacuti ati fost voi toti astia in toata perioada basisto-iohanista, iar acum s-au sculat in voi pornirile comunisto-legionare.

 4. Evident, guvernul “meu” avand susținerea Cotrocenilor și a PPE ducea un Blitzkrieg asemanator celui care se duce acum in Parlamentul european pentru plasarea coanei Kovesi-și, probabil, a altor oameni de “încredere” ai vechii conduceri—in posturi-cheie înainte de încheierea actualului mandat. Astfel se asigura continuitatea, cum zice procurorul general Lazar, de gândire și practici totalitare instaurata de regimul Juncker-Timmermans-Tusk, e o metoda buna care reușește însă doar in condiții de Blitz(in Germana: Fulger) adică de maxima rapiditate in acțiune care ia prin surprindere adversarul; in cazul Kovesi “procuror șef-european” fulgerul a căzut la jumătatea distantei dintre parlament și consiliu și tot ce se întâmpla acum e o încercare de a cârpi situația imposibila in care s-a ajuns prin așa-zise “negocieri”. In cazul guvernului “meu”, fulgerul s-a abătut aiurea când încercarea de numire a personajului, deosebit de inept, numit Cristina Guseth, in postul de ministru al justiției a fost deviata de scandalul provocat prin demisia doamnei judecător Cătăniciu din comisia parlamentara care audia candidații. Cârpeală, însă a reușit pe deplin, in sensul ca înlocuitoarea de Guseth, celebra Pruna, a preluat postul și, de la înălțimea mediocrității ei funciare—jargonul juridic îl stăpânea, ce-i drept— a reînviat protocolul cu SRI și a dezaxat toate mecanismele interinstituționale in așa fel încât sa impună viziunea “democratica” asupra justiției importata de la “Europa”. E inutil sa se reamintească faptele faimoasei Pruna acum când propaganda Cotrocenilor a ajuns la maxima isterie pe tema “justiției”—susținătorii lui Johannis ca și cei ai lui Cioloș nu vor recunoaște niciodată “meritele” efemerului guvern personalizat ci va nega prostește, dar foarte vehement, orice cârpeală făcută de amatorii și prostii care au constituit guvernul “meu”. Herjeu, însă, se bate pentru a menține vie amintirea acestor figuri efemere care și-au lăsat amprenta prostiei lor asupra politicilor actuale; e și asta un model de continuitate!

 5. Or fi dat dar nu veneau in sprijinul condamnatilor, al infractorilor, sa fie lasati liberi pe strazi sau sa le dai din nou banul public pe mana. E o mare diferenta, pentru ce echipa joci. Daca joci pt infractori, pentru cei mai rai dintre ei adica pt corupti inseamna ca nu ai ce cauta intr-un Stat de Drept, in familia statelor europene. Ai inteles acum domnule Herjeu? In al doilea rand nu cred cifra aia aruncata la interval, s-a cam fasait si metoda asta a intoxicarilor din burta hai sa aruncam niste petarde ca ceva tot va ramane in mentalul colectiv pe care vrem sa-l prostim.

Leave a Reply