Durerea de genunchi poate apărea la orice vârstă și este una dintre cele mai frecvente dureri întâlnite în rândul populației. Articulația genunchiului joacă un rol vital în susținerea greutății corporale și ajunge să fie foarte solicitată, chiar și în cazul unor activități precum mersul și alergatul. Prin urmare, durerile ce apar la nivelul genunchiului, fie din cauza practicării sporturilor, fie prin uzura fizică de zi cu zi, pot duce la incapacitatea de a flexa piciorul complet, făcând ca mersul să devină dureros.

Durerea de genunchi poate fi cauzată de diverse afecțiuni: fracturi, rupturi de ligamente, leziuni de menisc, luxații, tendinite. Este important ca pacienții care se confruntă cu astfel de dureri să se adreseze unui medic specializat în ortopedie și traumatologie. Doar în urma unui consult de specialitate și a unor investigații imagistice complete, medicul va stabili diagnosticul exact și va recomanda tipul de tratament indicat.

Ioana, care suferea de dureri la nivelul genunchiului drept, cauzate de o leziune de menisc medial, dublată de sindromul de bandă iliotibială, a ales Spitalul Clinic SANADOR pentru tratarea acestor probleme de sănătate. În cadrul unei artroscopii de genunchi, s-a realizat meniscectomia parțială a meniscului medial: „Am fost operată de Dr. Ciprian Pașcu, un chirurg excepțional și un om deosebit. În consultațiile inițiale, în timpul intervenției, dar și ulterior, în urmărirea postoperatorie, domnul doctor Pașcu mi-a oferit toate informațiile posibile într-un mod calm, echilibrat și întotdeauna cu bună dispoziție. Ca pacient, m-am simțit mereu în siguranță și îngrijită cu multă atenție, ceea ce nu e tocmai des întâlnit în ziua de azi. Este fantastic că pot să compar artroscopia efectuată la SANADOR cu cea efectuată în urmă cu 8 ani într-un alt spital și diferența este uriașă. M-am recuperat mai bine, am avut mult mai puține dureri, au fost necesare mai puține medicamente, este extraordinar. Îi mulțumesc domnului doctor Pașcu”, povestește Ioana.

Artroscopia de genunchi este o procedură chirurgicală minim invazivă, de mare precizie și finețe, ce permite tratarea multiplelor leziuni de la nivelul articulației genunchiului. Cu o rată de succes de peste 90%, această tehnică folosește doar 2 incizii mici și asigură o recuperare mult mai rapidă față de intervențiile clasice, cu dureri minime pentru pacient. Meniscectomia parțială este recomandată de regulă la persoanele tinere, active, pentru a putea păstra pe termen lung stabilitatea articulației genunchiului și a evita degenerarea acesteia, cum se întâmplă în cazurile de rezecție totală a meniscului. P

Patologia tratată în Secția de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR include afecțiuni ale aparatului locomotor de cauze diverse, afecțiuni ale membrului superior (patologia umărului, fracturi ale cotului, antebrațului, pumnului și mâinii) și afecțiuni ale membrului inferior (patologia șoldului, genunchiului, gleznei și piciorului). Astfel, indiferent de problema cu care vă confruntați, la Spitalul Clinic SANADOR puteți găsi rezolvare completă prin intermediul serviciilor medicale integrate oferite pacienților, cu acces la consulturi de specialitate, investigații imagistice, intervenții chirurgicale, dar și programe de recuperare și reabilitare medicală.

 

Leave a Reply