The Times a anunțat că peste 400 de mercenari Wagner au fost aduși în Ucraina. Principalul scop al acestora ar fi lichidarea președintelui Volodimir Zelensky și pregătirea terenului astfel încât Moscova să preia controlul.

Unitățile Wagner sunt grupuri de combatanți recrutați privat, pentru misiuni care servesc intereselor Moscovei, care au fost asociați mult timp cu separatiștii din estul Ucrainei și despre care presa internațională a relatat că au fost desfășurați în trecut în Siria, Libia, Mali și Republica Centrafricană.

Grupul Wagner are la activ mii de crime si este finantat de unul din miliardarii de casa ai lui Vladimir Putin, care obtine contracte de la statul rus : Evgheni Prigojin.

Doi oficiali militari de rang înalt din Republica Centrafricană (RCA) au declarat in luna ianuarie 2022, pentru Daily Beast, că un număr mare de mercenari Wagner au părăsit țara și s-au îndreptat către Europa de Est, cu noi misiuni ordonate de la Kremlin.

Presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky este considerat un erou de mass media occidentala. El a refuzat sa paraseasca tara in fata invaziei militare rusesti si a cerut sa i se trimita munitie, nu un taxi sa fuga.

Zilnic, Zelensky transmite mesaje de incurajare poporului ucrainean si negociaza cu zeci de lideri occidentali ajutoarele militare si umanitare ce vin pe banda rulanta in tara sa.

Iata una din motivatiile Parlamentului European in propunerile de sactiune UE pentru Federatia Rusa :

Intrucât Rusia rămâne implicată în mai multe părți ale lumii, inclusiv Balcanii de Vest, Asia Centrală, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Africa Subsahariană și America Latină; întrucât guvernul rus folosește unități paramilitare („Grupul Wagner’) pentru a
sprijini regimurile dictatoriale din întreaga lume și a submina eforturile UE și ale comunității internaționale de a atenua conflictele, de a consolida pacea și de a asigura stabilitatea; întrucât regiunea Balcanilor de Vest, care include potențiale noi state membre ale UE, se caracterizează printr-o prezență puternică a Rusiei, în special în Serbia; întrucât, în 2016, agenția de informații militare ruse (GRU) a fost implicată în
încercări de a prelua parlamentul Muntenegrului, de a asasina prim-ministrul și de a instala un guvern pro-rus și anti-NATO, pentru a împiedica aderarea Muntenegrului la NATO;
T. întrucât, potrivit informațiilor UE, se pare că regimul de la Kremlin a implicat agenți ruși de informații activi în două explozii ale unor depozite de muniții în 2014, în care au fost uciși doi cetățeni cehi și au fost provocate daune materiale substanțiale; întrucât aceiași agenți ai GRU au fost, de asemenea, responsabili pentru tentativa de asasinare a lui Serghei și a Iuliei Skripal în Regatul Unit în 2018, folosind un agent neurotoxic Noviciok de calitate militară; întrucât agenții GRU au fost acuzați, de asemenea, de tentativa de asasinare a lui Emilian Gebrev, proprietarul unei fabrici de armament, și a altor două persoane în Bulgaria, în 2015; întrucât acțiunile ilegale ale regimului de la
Kremlin de pe teritoriul Cehiei, al Bulgariei, precum și în multe alte state membre ale UE, în Regatul Unit și în țări ale Parteneriatului estic constituie o încălcare gravă a
suveranității acestora; întrucât regimul de la Kremlin nu cooperează la investigarea acestor infracțiuni și îi protejează pe suspecții principali.

#Rusia, #Putin, #Wagner, #asasinare, #Zelensky, #razboi, #Ukraina

 

Ministrul britanic de externe evoca un scenariu de cosmar pregatit de Rusia

1 COMMENT

  1. Ok, ii aduce dar nu inseamna ca si reusesc. In plus, simt ca se predau calaii pentru a refula pe alta parte caposul socat de actiunea “predat in zona in care sunt”. Normal, in ucraina ar trebui sa fie cat de cat liniste in martie. Vom vedea.

Leave a Reply