Astăzi, la Bruxelles are loc summitul Consiliului European, în care cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene decid dacă Grecia va mai rămâne în zona Euro. Întâlnirea miniştrilor de finanţe din Zona Euro s-a încheiat aseară, târziu în noapte, fără nicio concluzie în privinţa planului de reforme prezentat de Atena. Preşedintele Eurogrupului a spus că discuţiile vor fi reluate în această dimineaţă şi că situaţia este în continuare foarte dificilă.

După nouă ore de discuţii, Miniştrii de finanţe din Eurogrup nu au reuşit să ajungă la o concluzie, în privinţa planului de reforme prezentat de Grecia.

O sugestie germană ca Grecia să părăsească zona euro pentru o perioadă de cel puţin cinci ani a fost coordonată cu cancelarul Angela Merkel, scriu Deutsche Presse-Agentur, precum şi The Guardian. Şeful de Cabinet al premierului elen a negat însă această informaţie. Pe de altă parte, ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie că propunerea a fost inclusă într-un document de poziţie pregătit de către Ministerul Finanţelor de la Berlin, care a fost transmis şi altor state din zona euro care consideră inadecvat planul de reforme al Greciei.

Peste zece state din zona euro se află printre sceptici, în timp ce Franţa şi alte câteva state susţin Grecia, a spus sursa citată. Din zona monedei unice fac parte, în total, 19 state.

http://www.agerpres.ro/externe/2015/07/11/germania-ar-lua-in-calcul-o-iesire-a-greciei-din-zona-euro-timp-de-5-ani-surse–20-17-31

10 COMMENTS

 1. boală lungă moaete sigură. până la urmă o să cedeze şi tipras şi o să vândă ce vor nemţii. nu i-a înfrânt hitler îi cumpără merkel, dar îi împarte şi cu restul lumii. uniunea europeană o soluţie paşnică de împărţire a lumii vechi!

 2. Este pur şi simplu manipularea extremă de genul: faci ori pleci. Unica formă de a obliga orice ţară pentru a accepta condiţiile impuse! De fapt moneda se cară precum dolărelul că marile puteri îşi împart ţările cum vor şi cum cred ei că se înţeleg pe ascuns sau tacit dar tot în funcţie de scrierile/semnările/trasările antice ale bancherilor care au interese directe pentru îmbogăţire(jidăneii).
  Gîndiţi-vă la un scenariu de care vor profita mulţi şi anume: rusia va colabora cu grecia şi cu celelalte ţări cu care se vor alia pentru interesul lor(rusia), americanii şi marile puteri(de fapt sunt slabe dar au gurile mari prin urlări şi impunerea sărăcirii respectivelor ţări), îşi vor introduce armate pentru antrenamente(ceea ce se întîmplă de cîţiva ani prin anumite manipulări josnice inclusiv vă apărăm dar restructuraţi pînă la eliminare armata voastră, deci ţara rămîne fără propria-i apărare şi nu mai are cum să riposteze) şi ulterior vor avea loc eficientele atentate şi tot de la ei pornite cu direcţiune clară şi corectă, la fel cum se întîmplă în majoritatea ţărilor unde s-a intrat în forţă.
  Cum să crezi că îi vor alunga pe greci din UE sau de unde vor aceşti hotărîtori dacă intersele sunt uriaşe? Nu credeţi că va lucra pe ascuns făcînd şi semnînd o lege după care se va introduce un paragraf fără să anunţe şi-i obligă pe greci să facă ceea ce nu au semnat(după modelul macovei cu proprietatea e un moft)! Nu mai pun la socoteală că peste tot în lume sunt greci fie şi înfiaţi de elveţieni sau alte naţiuni şi aceştia vor reacţiona că mulţi din înfiaţi sunt bogătaşi şi încă mai au dreptul să spună şi să impună propriul cuvînt chiar în faţa madamei Merkel. Nu cred că Grecia va fi scoasă din clubul escrocilor care vor să stoarcă orice buget al oricărei ţări sărăcind-o şi poporul ajungînd sclavii nemernicilor, de la greci au destul de mult de acaparat fie şi prin forţă. Vedeţi că datoriile antice ale germaniei sau a altor ţări faţă de greci nu se pun în practică? Cum de Austria şi-a repatriat aurul 80% în ţară şi 20% pus în băncile elveţiene, în plus şi-au recuperat daunele privind distrugerea şi furtişagul de acum peste 100 de ani şi nimic nu s-a spus sau scris(am găsit articole complete pe aljazera şi pe site elveţia anul trecut sau acum 2 ani) şi la greci nu se poate?
  Nimic mai concret şi asemănător cu ceea ce s-a întîmplat acum peste 100 de ani: războiul altora pe teritoriul oricărei ţări pentru jaf şi distrugere!
  În conclizie: nimic nu ne mai salvează de la nemerniciile escrocilor fie ei şi români cu interese ascunse şi în complicitate cu marii actori financiari ai lumii(a se citi escroci). Că va dura cîţiva ani e altceva dar nu scăpăm.

 3. exista unii care lauda-laudau politica lui tsipras, syriza dar si a majoritatii poporului grec la referendum de a spune nu ue. problema e ca nu s-a prea stiut ce s-a cerut la referendum. probabil ca e bine sa iei sute de miliarde de euro fara nici o obligatie, sa promiti dar sa nu respecti iar in final sa doresti chiar sa nu returnezi banii imprumutati. ce sa mai zic ca dupa luni de zile de batut cu pumnul in piept ca nu vrei, ca nu o sa faci, cu fanfaronisme gen grecii niciodata… etc etc sa vii intr-un miez de noapte cu promisiuni ca vei face niste reforme mai dure decat cele propuse de ue asta arata cat poti, cat vrei dar mai ales ce esti obligat sa faci daca vrei ceva.nimic nu e pe gratis oricat ar vrea unii sa credem acest lucru.daca pana acum turistii din grecia insulara beneficiau de niste reduceri prin noile propuneri ale “eroilor” mentonati s-ar parea ca vacantelor vor devine mai scumpe. nici pana acum nu se stie ce va urma, daca germania isi va impune punctul de vedere in conditiile in care este principalul creditor al greciei. vremuri bune pentru greci sigur nu vor urma problema fiind cat va fi afectata tara noastra dar si miile de turisti romani care invadeaza plajele grecesti.

 4. Ultima: Schauble se certa cu Draghi. Propunerea de 5 ani de exit apartine ministrului de finante german! Grecii corijenti pe 5 ani, la tabla sa iasa, sa faca temele bine! Si apoi in genunchi pe coji de nuca. Si batuti si cu bani luati pina la urma!
  Cit de mult ii detest pe nemti: cu respect, democratic si cu seninatate, convinsa pina la capat ca aroganta si brutalitatea li se potrivesc precum o manusa de catifea, dar manusa e menita sa sugrume incet, pas dupa pas….Parca am mai ausit expresia asta pe undeva.

  • ii detesti pe nemti,cata cultura pe tine si mai ales cata rautate,ia imprumuta niste bani de la camatari si numa incearca sa nu ii mai dai inapoi,sa vezi cum te lasa corigent pe viata si de recuperat tot recupereaza banii,cine dracu a mai vazut asa ceva intr-o lume care se crede cat decat civilizata sa iei bani si sa nu ii mai dai inapoi.

 5. I-auzi frate alt experiment a degeneratilor de la UE. Nemernicii astia nu gasesc “calea de urmat” si recurg la tot felul de experimente pe popoare. Ce-ar fi sa inceapa aceste experimente la ei acasa.

Leave a Reply