Home Articole Mesaj important despre Steaua Bucuresti al ministrului apararii

Mesaj important despre Steaua Bucuresti al ministrului apararii

7429
11

Probabil cea mai populara echipa de fotbal din Romania, Steaua Bucuresti, face obiectul unor actiuni din partea MApN de cativa ani. Mai precis de cand a fost preluata de Gigi Becali.

Iata mesajul de ultima ora al ministrului apararii nationale Mihnea Motoc :

<Am citit cea mai mare parte, dacă nu toate, mesajele și comentariile din ultima vreme ale suporterilor steliști. Postez, de aceea, un comunicat dat astăzi publicității de CSA, în speranța că va oferi unele răspunsuri preocupărilor dumneavoastră legitime.

Aşa cum am afirmat de la început, toate măsurile şi demersurile privitoare la CSA „Steaua București”, inclusiv constatările şi concluziile la care ajunge Comisia special constituită în decembrie 2015 la nivelul decizional al structurilor cu atribuţii ale MApN, vor fi aduse transparent şi prompt la cunoştinţa publicului. Nu a fost, astfel, luată vreo decizie care să implice schimbarea situaţiei actuale la nivelul fotbalului profesionist.

Două sunt obiectivele majore aflate în atenţia prioritară a Ministerului şi a CSA: crearea condiţiilor optime pentru performanţa fotbalistică stelistă şi respectarea riguroasă a exigenţelor impuse de legislaţia în vigoare.

Măsurile pe care le-am lansat în susţinerea primului obiectiv menţionat implică parcurgerea unor proceduri legale şi administrative deloc puţine şi uşoare. De îndată ce se vor materializa primele rezultate, acestea vor fi anunţate în acelaşi spirit de transparenţă urmat până acum.

Așa cum am evidenţiat în mai multe rânduri prin comunicate și informări de presă, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” este obligat de lege, pe de altă parte, ca titular al mărcii ”Steaua București” – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat:
·brand-ul ”Steaua București” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;
·taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA;
·prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua București” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” derulează o serie de activități pentru valorificarea mărcii ”Steaua București”, conform celor de mai sus.

Prin urmare, măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă. Prin dialog, comunicare şi bunăcredință a tuturor celor interesaţi, cele două piste de lucru ar trebui să conducă la soluţii durabile şi corecte, în interesul fotbalului stelist.>

 

11 COMMENTS

 1. A cazut si domnul Motoc in capcana intinsa de generalii.La fel cum au cazut si ceilalti de pana acum. Evaluarea de 57 mil e discutabila fiind facuta de o firma de apartament prezenta in alte dosare de coruptie asta asa ca o precizare de inceput.Sa ne intoarcem putin in timp,Becali a preluat un club aflat in agonie si l-a mentinut pe cheltuiala sa acolo sus pastrand constant numarul de suporteri,sponsori daca nu cumva acesta a crescut in perioada lui.Daca Becali nu prelua Steaua aceasta ar fi avut soarta Rapidului sau al altor cluburi de traditie care au ajuns datoare vandute,in insolventa,in faliment.Ce tricouri mai vindeau ei in aceasta situatie si mai ales cui le vindeau ? CSA pusa in situatia de a fi continuatorul echipei lui Becali a spus pas. Pentru ca sunt incompetenti nu stiu sa lucreze la suprafata si eficient ei doar vor sa traiasca din aceasta ” franciza” pe o marca la care nu si-au mai adus nici o contributie si care ar fi fost data uitarii din lipsa de activitate.Asadar generalii si coloneii de la CSA competenti nu sunt,bani nu au sa tina un asemenea brand dar au specialisti in pus talpi si cam atat.La Dinamo nu s-a intamplat acest lucru desi Clubul la nivel national si international per total strange mai multe medalii per total.Ei n-au cerut bani de la fotbal sa-si intretina alte sectii sportive si s-au descurcat chiar mai bine.Pentru ca acolo exista oameni competenti si nu cersetori cu stele pe umar.Asta ar trebuie sa afle domnul Motoc,cu tot respectul dar parerea mea este ca a fost impachetat frumos de aceeasi gasca de generali care i-au dat echipa lui Becali sa scape de ea iar dupa aia vazand ca merge treaba au zis ca e mai bine sa i-o ia vezi doamne nu se incadra in limitele legale.Becali este un prost manager dar va spun ca oricine ar fi fost in locul lui si ar fi performat dublu decat el ar fi intampinat aceeasi rezistenta si aceeasi rea-vointa tipica mediocrilor din partea CSA daca nu una si mai mare.Pentru ca asa e la romani.La o parte dintre noi,nu chiar la toti.

 2. In primul rand ca trupa de mercenari a oierului Becali nu se numeste Steaua!! Trupa lui Oaie se numeste FCSB, nu Steaua! Steaua este sigla armatei si apartine MApN! Mare atentie, exista hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens! Invatati-va sa respectati hotararile judecatoresti definitive ale justitiei, chiar daca Romania e o tara asa cum e si justitia e varza cu carne! Deci, trupa lui Becali se numeste FCSB, nu Steaua! Ar fi vrut el sa se numeasca Steaua, ca asta a si incercat de fapt cu vrajeala aia a lui de echipa de doi bani speranta! Pa

  • Pai tocmai ca exista hotarare judecatoreasca de cateva saptamani care-i permite lui Becali sa foloseasca denumirea STEAUA ! Pana la o alta pronuntare hotararea nefiind definitiva ramane asa,o poate folosi ! Ce spui tu,le incurci sau mai degraba voit “le incurci” se refera la Sigla adica acel desen pe care CSA cere 3,7 mil pe an daca Becali vinde ceva,orice inscriptionat cu ea.De ce nu cumpara lumea tricouri si alte echipamente inscriptionate cu sigla respectiva ale altor sectii,baschet, handbal,rugby ce apartin de CSA ? In primul rand pt ca acestia nu le fabrica de capabili ce sunt in al doilea rand interesul e undeva spre zero.Asadar nu sigla vinde materialul sportiv ci performanta echipei de fotbal.

   • O rectificare : nu pe sigla (pe emblema, desen) vrea Armata 3,7 mil. euro pe an ci pe dreptul de a dsfasura activitate fotbalistica sub aceasta sigla, cu numele Steaua Bucuresti, palmares, loc in Liga1 si coeficient UEFA, un ,,pachet,, intreg. Sigla respectiva, cea sub care s-a castigat Cupa Campionilor, a fost ,,aruncata la gunoi,, in 1992 (cica era simbol comunist) iar astazi, in 2016, nici o echipa de la nici un sport din cadrul CSA nu o mai poarta ! NICI UN SPORTIV AL CSA NU MAI POARTA ACEASTA EMBLEMA !! Pana la preluarea echipei de Becali nici echipa de fotbal, continuatoare a castigatoarei Cupei Campionilor, NU PURTA ACEASTA EMBLEMA PE TRICOURI !!! Cine a creeat prejudiciu ? Ideea este ca luata fraudulos sau nu Becali este, momentan proprietarul echipei Steaua Bucuresti, continuatoarea celei din 1986. Cand o hotarare judecatoreasca va consfinti frauda, va condamna vinovatii si va decide sa se revina la forma initiala atunci echipa de fotbal Steaua Bucuresti, aceeasi din 1947 si pana acum, dar cu diversi ,,proprietari,, , va reintra sub controlul Armatei (daca se va intampla asta sa vedem atunci ce va face Armata cu ea). Pot sa accept ca in acei ani, dupa modelul schimbului de terenuri, Becali a facut un blat cu niste generali pentru a prelua echipa, dovada ca la inceput, ani buni, Armata a avut contract cu Becali pentru stadion, deci i-a recunoscut echipa, numai ca acest blat trebuie ,,consfintit,, de instanta, trebuie ca vinovatii sa plateasca, sa faca puscarie (Becali si niste generali) si o instanta sa decida ca echipa REVINE la Armata. REVINE, adica a fost data, nu desfintata. Steaua Bucuresti nu a incetat sa existe (cu o emblema sau alta, cu unii jucatori sau altii, cu antrenori diferiti, cu patroni diferiti).

    • Chiar daca echipa revine la Armata UEFA nu accepta echipe departamentale asa ca CSA nu poate sa-si faca echipa proprie iar daca o scoate la licitatie un evaluator ar trebui sa constate cu cat a contribuit Becali la valoarea de azi a brandului in caz ca acesta va castiga acest drept.

     • Echipa (aceasta echipa) poate trece la Armata doar in urma unei hotarari judecatoresti care sa decida ca Becali (in cardasie cu generalii) a luat-o/dat-o fraudiulos, ilegal. O instanta trebuie sa decida asta (eventual si pedepse pentru ,,infractori,,). In acel moment, daca va veni, Becali nu va trebui sa primeasca nimic, eventual va trebui sa plateasca (in solidar cu generalii) un eventual prejudiciu stabilit de instanta. Dar repet, acest lucru doar in urma unei hotarari judecatoresti pe aceasta speta: ,,privatizarea,, frauduloasa a echipei de fotbal Steaua Bucuresti. Pana una alta eu nu stiu sa existe un dosar in acest sens. Pana una alta, un lucru este clar, privatizata fraudulos sau nu, echipa Steaua de astazi este aceeasi cu cea din 1947, cu cea din 1986, cu cea din 1990, cu cea din 2000…. fie si cu diverse embleme in acesti ani.

 3. made la Romanica: “Două sunt obiectivele majore aflate în atenţia prioritară a Ministerului şi a CSA: crearea condiţiilor optime pentru performanţa fotbalistică stelistă …”

  Sunt convins ca si Department of Defense din SUA sau ministerele apararii din Italia, Anglia, Franta, Spania, etc (colegi de NATO, deh) tot cu performanta fotbalistica se ocupa!
  Va dati seama? obiective majore, atentia prioritara, conditii optime,…. limba de lemn n-a murit, comunismul sovietic traieste, generalii nostri cita frunza cita iarba si cu salarii de sute de milioane pe luna si pensii la fel trebuie sa aiba o justifucare a activitatii asidue ….

 4. Cateva intrebari pentru Domnul Ministru :
  1.In anul 2016, la peste 25 de ani de la caderea comunismului Ministerul Apararii trebuie sa se preocupe pentru creearea conditiilor optime pentru performanta in fotbal ??? In fotbalul de astazi, profesionist peste tot ??
  2. Conform calculelor reiese ca, undeva la 10 ani, marca Steaua a fost folosita fara acceptul MAPN. Pravtic din momentul in care Becali si-a facut echipa. Pentru ca asta ne spune comunicatul, ca Becali si-a facut el o echipa careia i-a dat, fraudulos, numele Steaua. Intrebarea este unde era atunci adevarata Steaua, echipa MAPN ? Stie cineva ca atunci sa fi existat proteste din partea unor jucatori, antrenori, oficiali, ca li s-a luat locul in prima divizie, locul in Europa ? Nu ceea ce insemana ca daca este asa cum spun in comunicat, MAPN, in 2004 a hotarat desfintarea echipei Steaua (definitiv, temporar ?) si ,,conservarea marcii,, pana … chiar pana cand ? Daca asa stau lucrurile as vrea din partea MAPN sa prezinte public ordinul, si motivarea care a stat la baza lui, prin care s-a hotarat desfintarea echipei Steaua. Sa prezinte documentele prin care a informat, atunci, in 2004, de aceasta desfintare, Liga, FRF, UEFA si, nu in ultimul rand, suporterii.
  3. Sa ne explice domnul Ministru cum, in conditiile in care Becali a ,,confiscat,, fraudulos marca Steaua Bucuresti, CSA – MAPN au avut relatii contractuale, inchiriind baza sportiva din Ghencea, ani la rand.
  4. Stie domnul Ministru ca incepand cu 1992 CSA-MAPN a retras emblema sub care s-a castigat Cupa Campionilor (ca fiind un simbol comunist), si pana astazi nici o echipa, de la nici un sport, din cadrul clubuli nu o mai poarta ? Acea emblema a fost ,,reanviata,, de Becali deci nu confiscata, si timp de 10 ani a fost dusa mai departe traditia. Din 2014 acea emblema a fost din nou retrasa si acum iarasi nu mai este purtata de NICI UN STELIST !!! Cine a creeat prejudiciu ? Chiar un astfel de calcul nu faceti ?
  5. Vorbiti de aplicarea legii ? Ar trebui sa se faca in mod egal, in orice imprejurare si pentru toti, nu ? Atunci sa ne spuna domnul Ministru care este prejudiciul creea MAPN, implicit Statului, prin desfinatrea echipei ASA Targu Mures, marca apartinand si ea MAPN. In acel caz ati cerut o evaluare a marcii, un cost al licentei ? Ati cautat vinovatii pentru disparitia unui bun din patrimoniul Ministerului? Aplicam ,,legea,, numai cand ne convine domnule Ministru ?
  6. Astept si calculul prejudiciului creeat prin nefolosirea de o buna perioada de timp a Stadionului Ghencea. Si bine-nteles si vinovati.
  In final am o parere: sa nu-si faca iluzii domnul Ministru ca va gasi pe cinva sa plateasca 3,7 mil. euro numai pentru a folosi un nume, niste culori, un palmares, fie si numele de Steaua Bucuresti.Este o utopie sau o forma prin care se incearca ,,ingroparea,, definitiva a celei mai iubite echipe de fotbal din Romania. Ce este dureros este ca nimeni, cu atat mai mult Domnul Ministru, nu va raspunde in vreun fel pentru acest lucru.

 5. In ce tara traim ??? Pai cum sa vina cineva sa dea MAPN 3,7 milioane euro doar pentru a avea dreptul sa contribuie la sporirea palmaresului, a marcii, care apartin MAPN ?? Hai sa ne gandim, vine X, plateste 10 ani cate 3,7 mil. (poate si mai mult in anii ce vin) dupa care renunta (este facut sa renunte…). Cu ce ramane? Cu nimic. Trofee, punctaj, coeficienti sportivi, palamares apartin MAPN. Nu cred ca UEFA permite asa ceva. Reiese ca tot MAPN este proprietarul ceea ce UEFA interzice.

 6. Multa mizerie, orgolii, meschinarii, jigodisme, si multi, multi bani sunt la mijloc si pacat pentru singura echipa romaneasca de club care a intrat in galaxia fotbalului mondial.

Leave a Reply