Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, vineri, în cadrul conferinţei de presă comune cu Viorica Dăncilă, că îşi doreşte ca, pe durata Preşedinţiei române, ”problemele şi intrigile interne să înceteze”. ”În momentul în care prezidezi Uniunea Europeană trebuie să uiţi, să pui între paranteze problemele de politică internă”, a declarat Juncker.

”Sunt a treia oară în România, de la începutul mandatului meu, şi aş vrea să înceteze problemele şi intrigile interne din România. În momentul în care prezidezi Uniunea Europeană trebuie să uiţi, să pui între paranteze problemele de politică internă şi doamna prim ministru mi-a confirmat că nu va fi umbrită preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de alte probleme”, a declarat Jean Claude Juncker, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria.

Acesta şi-a exprimat încederea în ”capacitatea doamnei prim-ministru de a dirija bine lucrările Consiliului”.

”Ştiu că ţine la idealurile, la ideile europene, deci, Viorica, am încredere în tine să faci ceea ce trebuie pentru ca Europa să poată progresa” a mai spus Juncker citat de Agerpres.

15 COMMENTS

 1. Mesajul transant este valabil pentru toti, mai cu seama Intaistatatorului din dealul Cotrocenilor. Acum in an electoral daca s-ar da jos din caleasca arogantei, a dusmaniei adversarului politic si ar fi un om printre oameni, un diplomat, de ce nu profesor, ceea ce si este, ar avea enorm de castigat, insa n-ai sa vezi.

  • Au mai spus de statul de drept si ingroparea amnistiei si gratierii. De ce antena3 nu vorbeste si de acest lucru? Nu vorbiti de victimele infractorilor adica de saracul popor roman furat de grupul infractional dragnea-udrea-tariceanu?

   • Care ba grup?Nu te uiti la iohannis cu atatea dosare albite dovedit de instanta prin fals si uz de fals?Anomaliile doxate in creierul mic functioneaza ca un format asamblat si livrat stupizilor?Hai taticu’ ca esti indoctrinat si chiar nu ma intereseaza sa te conving!Ramai in blegimea ta!Tariceanu si Dragnea vor fi bine ca sa va isterizeze pe voi!Pana acum completul de cinci a facut ravagii!Ba,astia cu legea!i

    • Tu esti postacu de serviciu care scoti pe gira ineptii ca poate, poate te-a crede vreun spalat pe creier pesedist?

     • Du-te planet,spui nimicuri,ineptie fapt dovedit de instanta prin hotarare judecatoreasca?Pana una alta ceilalti se judeca dar iohannis e confirmat infractor!Mars cu lozincile fara baze concrete!

     • Nu, tu esti rezistentul de serviciu cu creierul ras si spalat pe creier care incerci sa bagi fitile. Lasa “grupurile infractionale” daca nu vrei sa-ti aduc aminte pe care le treci cu vederea.

     • @Mircea,

      Conform art. 73 alin. 3 din Constitutia Romaniei, gratierea colectiva se dispune prin LEGE organica. In acest domeniu nu pot fi adoptate nici ordonante de catre Guvern, potrivit art. 115 Constitutie. Legea 546/2002 arata ca numai Ministerul Justitiei poate initia o LEGE de gratiere.

  • Sa traiti !

   A zis Sovietul Suprem ca trebuie sa fie liniste executam ordinul.

   Desigur ordinul e pentru dusmanii poporului UE.
   Cum sa fie liniste cand Iohannis nu semneaza ministrii , procurori, sef stat major etc???
   Liniste intru incalcarea constitutiei ?

   • Mai e un aspect, daca am intrat in hora trebuie sa jucam, numai ca rezistii astia, ori n-au ureche muzicala, ori n-au facut “armata”, ori sunt de-a dreptul tampiti.

 2. Lupta politica interna nu e la export,nu rezolvi nimic cu asta ,iubesc tradarea dar nu si tradataorii,nimanui nu-i plac,se plang ca jegurile la securitate pe timpuri,se foloseau de ei si ii aruncau la cos dupa ce ii storceau!E drept,o perioada aveau privilegii si croncaneau extaziati,cum e si acum,macovei,preda si acolitii au dat tonul,fiind procuror securist stie cum se face,se gudura prin cabinete europene dar tot la gunoi ajung,agata cativa naivi si atat!Romania e mereu pe pozitie,in Europa,de cand ne stim,harta e aceeasi de ani si ani si mereu daca nu ne bagau in seama tot au venit la noi,indifirent de situatia politica a vremurilor!Au nevoie de noi si nu suntem constienti de asta!Si NATO si UE!Si-au dat seama ca avem un potential strategic si economic cu resurse pe care multi le-au pierdut,dar ne subestimam,ne plecam si cersim,scuipam,param!Faptul ca i-am tratat ca pe niste “printi”cum a recunoscut Junker e modul nostru traditional de a ne primi oaspetii indiferent de gandurile cu care au venit!Se intorc inapoi dupa ce au simtit,e confirmat!

  • Si inca ceva,sa te iei de un copil emotionat care a dat tot ce a putut anilor ei cantand imnul e marsav,oricum ar fi cantat acceptam si nu-mi puneam problema ca a falsat!Daca face parte din Madrigal stie ce vrea!

 3. Un termen destul de scurt pentru incetarea acestor intrigi. Nu intrigile (harjonelile) politice sunt un pericol, consensul politicienilor in ale hotiei este adevaratul pericol. Amanarea amnistiei este mai mult o arma pentru reducerea concurentei in lupta pentru ciolan. Toti politicienii (inclusiv ficusul) isi doresc amnistia lor dar nu acum cand sunt cu ciolanul in buzunar.

  • Din pacate te joci cu oamenii,ii folosesti abuzezi de increderea lor si te dai zmeu,fac-totum!Pana nu intelegem ca trebuie sa iesim din starea asta promiscua in care ne-au bagat si nu cautam sa iesim din stadiul de hotie generalizata,din noi,din interior nu vom evolua,ne vom tarai!Nu se fura aici mai mult decat in alte state,tu iti faci munca cinstit,la fel si eu,marile tunuri scapa prin buzunarele bine protejate ale celor care strigau hotii,coruptii,ei indesandu-si in buzunar fiecare cent!Si cu amnistia s-a creat o isterie,nu vor sparge infractori feroce puscariile ci o clementa pentru acei oameni,oameni,nu se intelege asta,care vor o noua sansa,sau la noi bagati de portocala,oradea,stanciu si cati ies acum la iveala,ziua si procuroru’ e ceva uzitat in perioade in fiecare tara democrata!E mult prea serios si trebuie inteles de fiecare din noi,politicienii,politica se inclina dupa cum ii aranjeaza dar beneficiem si noi din ea!Ce vreau sa spun e ca n-am inventat roata,functioneaza demult dar suntem patimasi si postati la peluza,unii fara sa inteleaga ce cauta in viata lor!

 4. E pentru prima data in cei doi ani cand Dragnea si-a abandonat partidul la greu. Pentru ca evenimentul de la Ateneu a marcat inceperea unei perioade grele pentru PSD, n-a fost una festiva in care ne-am jucat cu europenii de-a valorile din fotbal. Dragnea n-a fost prezent pentru ca in situatii ca acestea nu stie ce sa faca, cum sa se prezinte, nu e cu legi ale justitiei care trebuie mutilate, nu e cu incredintari directe de contracte, nu e cu impartiri preferentiale de bani de la bugetul public, nu e cu CEX-uri in care sa-si extermine adversarii, nu e cu presa de luat la misto samd La asa ceva n-ar fi lipsit. E ceva in care Romania prin guvernul sau da un examen, cat o sa mai mearga si intoxicarea cu Johannis care-i bnlocheaza? Nu, prostia si incompetenta lor o face. Dragnea a inteles asta si n-a fost langa PSD atunci cand era nevoie. Probabil n-o sa fie nici in continuare, nu-l intereseaza, Romania sa mearga pe drumul ei, PSD pe drumul trasat de el. Doua lumi paralele in care “Statul Paralel” ramane o vorba goala, pretextul celor disperati.

Leave a Reply