Pe pagina sa de Facebook (https://www.facebook.com/DrRaedArafat), Raed Arafat si-a postat mesajul in legatura cu atacul terorist de la Paris :

Raed-Arafat

Sunt profund întristat pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi la Paris.

Asasinarea jurnaliștilor și polițiștilor francezi este un atentat la cea mai importantă valoare europeană: dreptul de a gândi și a ne exprima liber.

Orice act de violență naște doar violență și intoleranță, iar violența nu poate niciodată să fie soluția în dispute sau divergențe.

Condoleanțele mele familiilor îndoliate și întregii națiuni franceze!

 

18 COMMENTS

 1. Să nu plece nicăieri, să stea în ţară, aici e unicul loc pentru a fi cît de cît în linişte şi pace. Mulţumim pentru că există acest român cu sînge demn!

  • Care roman, bre? E d’ala caruia mai devreme sau mai tarziu i se va nazari ca Sharia e cea mai buna si mai sfanta. In numele ‘sfintelor idealuri musulmane’ “Ioropa” va incepe sa taca tot mai mult politically correct. De ce nu pleaca ei inapoi la mama lor acasa? Si din Franta, si din Germania si din Romania si sa ne lase in crestinismul si prostia noastra? Am ajuns in Franta, SUA, Olanda etc sa spune “sarbatori de sezon fericite” (seasons greetings) ori alte tampenii ca sa nu jignim jingasele jiganii musulman talibane. Siktir!

   • @Nonewhoever: sictirul ţi se potriveşte încă. Sper să nu fii un român pîrît, mutilat în gîndire şi concepţii de viitor! Presupun că eşti nemulţumit de ceva ca oricare dintre noi, dar trebuie să ne respectăm cît de cît, să dovedim respectul reciproc, aşa e în codul bunelor maniere, trebuie să fim mai conservatori, nu? părerea mea.

 2. Daca se nastea “roman” nu era atat de “roman”.Noi,cei nascuti romani avem foarte mult de la acest “roman” care iubeste Romania mai mult ca noi.

 3. Atentie! Se roaga si aia la cineva de trei ori pe zi si tu te apuci sa faci caricaturi cu ala la care se roaga! Pai, ia apucati-va si faceti caricaturi cu Isus in Franta sau chiar in Romania si dupa aceea declarati ca revista respectiva este de satira si umor! Sa vedeti daca nu cumva biserica catolica franceza sau enoriasii din Romania, nu va iau la picioare si la alergat pe strada! Cam tot asa a inceput si primul razboi mondial! Sa fie oare de ceva, cumva?!

  • Aia se roagă chiar de 5 ori pe zi, dar nu numărul rugăciunilor e relevant!
   Creștinismul e o religie a tolerantei, dar e ușor să te pretinzi tolerant cu burdihanul plin, după ce sute de ani ai trecut lumea prin foc și sabie. E adevărat, nu noi am făcut asta, ci niște înaintași ai unora dintre noi. Dar nici asta nu e relevant. Relevant e că pacea e o stare de bine și că noi, creștini, musulmani și toți ceilalți, ar trebui să ne-o dorim. Cu atât mai mult cu cât pacea e invocată în saluturile tuturor. Pseudonimul meu nu e ales întâmplător, puteam foarte bine să-mi spun “Shalom Aleichem” sau “Salam Aleikum”. Se pare că pacea e o stare dorită de toată lumea, cată vreme când, de exemplu, doi musulmani se întâlnesc, își spun “Salam Aleikum” și nu “Allah u akbar”. Indiferent cum IL numim, cum IL invocăm, cum IL adorăm sau cum IL negăm, Dumnezeu e UNUL!

 4. Moment emoţionant în faţa Catedralei, unde locuiesc românii-medicii, mulţi din ai noştrii profesionişti,,fugăriţi din ţară” de politicile aiurite practicate de 25 de ani de zile!!!

 5. nu simt nici cea mai mica compasiune pentru toti ziaristii aia. Pentru politisti si altii, da.
  De ce? Evident, nu sunt islamist, extremist, etc dar trebuie sa respecti macar chestiile fundamentale ale celor diferiti de tine. Cum nu accept ca ungurii sa faca caca pe steagul Romaniei, accept ca si ei vor sa aiba un stegulet. Cum nu accept ca supercoruptii planeti sa ne dea lectii de ciste, accept ca hotia e regula in Romania. Cum nu accept sa fie prigoniti homosexualii, accept ca nu pot adopta, educa si creste un copil. Cum nu accept ca evreii sau tiganii sa fie discriminati, nu accept nici ca nu mai ai voie sa-i spui tiganului tigan ca il discriminezi. Extremistul acestui politically correct va duce intotdeauna la un raspuns la fel de extrem.
  Sper ca Franta – si restul – vor intelege ceva din povestea asta, desi ma indoiesc. Cita vreme nu respecta nimic la altii, degeaba issi cer respectul adesea prin lege. Asta nu e jurnalism, nu e libertate de extresie. Sau, daca e, atunci sa fie egala pentru toti.

  Nu vad care e deosebirea intre comandoul american care a intrat si l-a omorit pe Bin Laden si familia lui (femei, copii) si comandoul asta de jihadisti care i-au impuscat pe toti aia care-si batusera joc de tot ce aveau ei mai sfint ani de zile. Sunt la fel, niste criminali care din punctul lor de vedere se apara.

  Ma lasa rece toti, nu simpatizez cu dramoletele lor dupa cum nici cind isi luau slariul si dividendele dupa vinzarea “artei” lor nu eram prin preajma. Au cautat-o, au gasit-o. A bon entendeur, salut!

 6. Daca facem caricaturi cu Isus, se cheama ca suntem satiristi si umoristi? Aia n-aveau si ei cu ce sa faca caricaturi, cu Francois Hollande spre exemplu sau cu grupul Bilderberg! Sau cu aia din Legiunea Straina! S-au apucat sa faca cu probleme cu arabi, ca ii si stiau linistiti rau pe aia! Te si intrebi daca au facut-o cumva intentionat!

  P.S.: Bai nene, eu tot n-am inteles ce-au cautat francezii in Algeria in viata asta, si prin coloniile din Africa? Ce cauta si americanii acum prin tarile arabe, resurse si bogatii naturale sau nu imi dau eu seama?!

 7. Nu conteaza unde esti nascut,pe mapamond,principalul este sa fi om,restul este doar alegerea ta!

 8. Dl. Radu Tudor,

  Eu am inteles ca a fost atacata Europa! Sa fie un nou 11 septembrie cumva? Se stie ca dupa orice criza globala, urmeaza un al doi-trei-lea razboi mondial! Si primul razboi mondial tot din asa ceva a inceput! Deci, sa fie vorba despre vreo suveica? Pana la urma, marele caricaturist de la cotidianul ala de satira si omor, el ce problema, ce treaba avea el cu arabii, de ii satiriza?!

   • Daca fiecare ar face ceea ce gandeste, in lume ar fi un haos total. Si spre asta se pare ca ne indreptam.

    Nu exista motiv care sa justifice crima, indiferent de situatie. Insa daca e sa vorbim de libertati, libertatea fiecarui individ (fie el si jurnalist) nu se opreste in punctul in care lezeaza libertatea unui alt individ?

    Adica am libertatea de a gandi ca eu as arata mai bine la volanul masinii altuia, dar nu am libertatea de a lua acea masina, pentru ca i-as ingradi dreptul la proprietate. Am libertatea de a gandi ca religia altuia e stupida, dar nu am libertatea de a-mi exprima acest gand prin texte si caricaturi, pentru ca intru in conflict cu dreptul acelui om la libertatea convingerilor religioase.

    Asta cu libertatea presei functioneaza doar daca ne referim de jurnalisti de talia celor de la Antena3: nu fac afirmatii pe care nu le pot dovedi si nu ingradesc prin demersurile lor libertatea altor indivizi.

    In alta ordine de idei, e greu sa ai “Liberté, Égalité, Fraternité” atunci cand te crezi centrul universului si iti bati joc de toata lumea.

Leave a Reply