Omul de afaceri Remus Truică a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, în care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, instigare la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

Remus Truică a fost chemat marți la sediul DIICOT, pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile.

La ieșirea de la audieri, Remus Truică a declarat că a avut un credit, “care a fost însă rezolvat”.

Avocatul său a cerut un termen pentru studierea dosarului, Truică urmând să fie audiat din nou la începutul lunii iunie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au pus sechestru asigurător pe averea lui Truică, respectiv conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov, până la concurența sumei de 35 milioane euro, prejudiciul reținut în sarcina acestuia.

Din primele cercetări rezultă că Remus Truică ar fi fost beneficiarul unor credite de zeci de milioane de euro luate de la o sucursală a BRD.

Creditele au fost luate fraudulos prin interpuși, persoane fizice sau firme, aflate sub controlul direct al lui Truică, banii fiind ulterior depuși în conturi din străinătate.

Aceste conturi erau controlate fie de Remus Truică, fie de șoferul său, Cristian Aparaschivei.

Săptămâna trecută, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sârbu și Sorin Roșca Stănescu, pentru înșelăciune și spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.

Prejudiciul reținut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de dolari, iar în cazul lui Sorin Roșca Stănescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.

Tot în acest dosar apare și numele Elenei Udrea, în legătură cu un credit de 3 milioane euro luat de la BRD, însă cauza a fost declinată la DNA.

 

6 COMMENTS

 1. Cu mult timp în urmă am scris de afacerile mînărite şi de furăciunile acestor foşti numiţi în funcţii, chiar şi aleşi, că moaca lor îi dă de gol. Să vedem care va finalitatea acestor hoţii şi hoţi din punct de vedere al legii aplicate: lucru bine făcut pînă la capăt(capătul cui şi cum le convine)

  • Ai scris la modul general si ce-i cu asta?Fa o lista si apoi sa te lauzi ca i-ai nimerit.De moaca lui 6k ce zici?

 2. “Omul de afaceri” – va rog nu mai folositi aceasta sintagma. Un om de afaceri adevarat si serios are in spate multi oameni angajati, se uita in jur si constata ca are cateva intreprinderi, produce si contribuie solid la economia tarii, etc.
  Asta si cei amintiti sunt niste smenari cu gulere albe, smenari ordinari.
  Oare cate smenarii facute bancilor stau sa fie date in fapt ?
  Cum de l-a luat dl. Nastase de-a dreapta lui ?

 3. Radu, am găsit în cutia poştală şi am văzut factorii poştali că distribuie un mic pliant. Cumva fac parte din ”asociaţia” poşta română sau sunt sponsorii poşta română, ori e o impunere de a distribui pliante prin factorii poştali? Am intrat pe site-ul lor şi funcţionează din 2004, din ce sursă financiară s-au format şi rezistă??? pe pliant scrie: ai nevoie de bani rapid? fă-ţi card de credit de la speed! creditul la nevoi se cunoaşte! numere de telefon…
  http://www.speedtransfer.ro/index.php
  Apropo de credite şi de ţepari, de un an de zile am o cartelă orange şi mă terorizează cu telefoane şi mesaje pentru datoria celor care au avut acest număr de telefon. de fiecare dată le-am spus că nu sunt persoana căutată şi îmi impune să caut persoana respectivă datoare! numerele de pe care mă sună: 0244338200 / 0268403204 / 0374110738 / 0737394538 /0310801167 / 0747895815 şi mesaje, cel puţin un mesaj pe lună, deşi le-am spus clar că nu sunt persoana căutată şi că pot fi făcute plîngeri la DNA pentru comportamentul hărţuitor adresat persoanei mele, ei tot insistă cu tupeu hărţuiala! Oare ce gaură financiară mai este şi aici???

  • Ce treaba are dna-ul cu hartuiala ta?Aia au treaba cu hartuiala lui Sova,Grebla,Androneasca,etc.Tu macar ai struti? Nu ai.Nici tu, nici aia de la banca.

 4. Ma uitam la Truica si are un comportament de print consort, miscari bine studiate si exersate.
  E un tip, nu ? Poate merita mai multa atentie.

Leave a Reply