Elementele Diviziei 101 Aeropurtate (Asalt Aerian) au început să sosească la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu din România pe 20 iunie, scrie army.mil

Cartierul general, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt aerian) și Echipa de luptă a Brigăzii a 2-a, vor sprijini misiunea Corpului V al Armatei SUA de a întări Flancul Estic al NATO și de a se angaja în exerciții multinaționale cu parteneri de pe întreg continentul european pentru a-i liniști pe aliați și a descuraja în continuare agresiunea Rusiei.
În total, aproximativ 4.700 de soldați din Divizia 101 Aeropurtată sunt programați să fie dislocați în locații din întreaga Europă.
„Unitățile Fort Campbell sunt întotdeauna pregătite să se desfășoare în întreaga lume cu un preaviz scurt pentru a efectua operațiuni de urgență în sprijinul obiectivelor noastre de securitate națională”, a spus Maj. Gen. JP McGee, Comandantul Diviziei 101 Aeropurtată.
Fiind una dintre forțele de răspuns de urgență ale armatei americane, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt aerian) are unități gata să fie desfășurate în întreaga lume cu un preaviz scurt pentru a desfășura o serie de operațiuni militare, de la asistență umanitară până la capacități de luptă.

„De la DDay – debarcarea aliata in Europa impotriva lui Hitler, 6 iunie 1944 – această divizie a răspuns în mod repetat la apelul națiunii în fiecare conflict major. Încă o dată, „Screaming Eagles” se îndreaptă spre Europa. Ei sunt gata să-și sprijine aliații pentru a păstra stabilitatea de lungă durată în Europa, continent pentru care predecesorii noștri au luptat și au murit pentru a o asigura”, a adăugat Generalul McGee.

 

Leave a Reply