Cu privire la informațiile apărute în presă, conform cărora România urmează să primească 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piața forței de muncă, Ministerul de Externe face următoarele precizări:

„La 17 aprilie 2019, ambasadorul României la Islamabad a avut o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză și dezvoltarea resurselor umane, cu rang de ministru, Sayed Zulfi Bukhari.Menționăm că este vorba de o primire de curtoazie în cadrul căreia au fost abordate o mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forță de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părții pakistaneze pentru regularizarea și eficientizarea exportului de forță de muncă și a respectării legislației relevante. Precizăm că discuțiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forță de muncă din Pakistan și nici a vreunui plan concret de acțiune în acest sens.În context, subliniem că, în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel național este de 20.000.

De asemenea, subliniem că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă și fidelă a discuțiilor.”, transmite MAE printr-un comunicat de presă.

4 COMMENTS

  1. Bai nene… nici fake news-urile nu mai sunt ce-au fost… parol!
    Insinte mai avea lumea creier sa gaeasca discutabile cifre de 5.000/10.000 de refugiati/forta de munca/whatever. Acu te uiti ca arsii in cap (destui cat sa creeze o istetie si discomfort celor ramasi zdraveni la cap) pun botu’ cand aud de juma de milion!
    Bine, cand ai vloggeri care pun poze la cum s-au trezit, cafea, rahat si bancheta din spate si au un milion de like-uri, normal ca nu mai si proprietatea numerelor:)

Leave a Reply