Este evident pentru oricine ca deteriorarea situatiei din Grecia va avea si consecinte pentru Romania. Cat de grave vor fi acestea? Ministrul finantelor spune ca “suportabile”…

Autoritățile au luat în calcul riscul unui cost mai mare în ceea ce privește finanțarea României în piață, având în vedere situația din Grecia, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

“Nu are cum să nu ne facă să ne gândim, pe toți cei care sunt foarte aproape de Grecia. Toate instituțiile financiare sunt instituții care acționează în România în baza prevederilor legale din România. BNR, știm foarte bine, face o monitorizare strictă, evităm orice fel de risc pe această zonă. Singura chestiune care s-ar mai putea ridica este cea legată de partea de finanțare a României în piață, risc care a fost luat de noi în calcul”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că la nivelul ministerului au fost luate în calcul mai multe scenarii.

“Am calculat mai multe scenarii cu mai multe creșteri care ar putea să aibă loc în funcție de ceea ce se întâmplă în Grecia, cost care e, să spunem, unul suportabil”, a explicat Teodorovici.

 

2 COMMENTS

  1. Nu cred că e mai mare decît cel plătit pe timpul lui boc şi băsescu cu salariile tăiate şi impozitarea pensiilor.

    • Sincer sa fiu asa credeam si eu pana sa imi dea Ponta inca o smetie, comparabila cu cea numita pact de coabitare sau listele de alegatori din Dec 2012 cu acelasi numar de alegatori ca la contestatul referendum de suspendare din acelasi an, cu ultima lui postare pe facebook din oaza de liniste si odihna Istanbul adica cea in care lauda in mod voalat modul in care a rezolvat Romania criza economica intre 2009-2011 reusind sa treaca la crestere economica inca din 2012. Nu de alta dar scuze, sa spui ca ai obtinut crestere economica din 2012 (4 ani consecutivi dupa spusele lui Ponta inseamna 2012, 2013, 2014 si 2015 asta daca poti vorbi de un an care nu s-a incheiat si nu se referea cumva la 2011) inseamna ca masurile considerate de trista amintire de catre majoritatea romanilor sunt considerate bune acum de catre Ponta caci nu poti avea crestere economica in urma unor masuri luate in acelasi an. Influenta asupra economiei se vede in cel mai bun caz dupa 1 an.

Leave a Reply