Premierul Mihai Tudose a afirmat marți că din 36 de bănci active în România 18 nu declară profit.

“Din 36 de bănci active o jumătate sunt super în regulă, o jumătate insistă că ele nu sunt în stare să facă profit, ceea ce eu nu cred. Avem 18 bănci care nu declară profit, care spun că s-au închis pe pierderi. S-a dus ANAF, a început să se ducă la ele, să vadă cum de le iese chestia asta. Suntem încă în control. Eu știu că sediul Crucii Roșii e la Geneva, numai ăia vin și fac apostolat, ajută copiii, ajută balena, e în regulă”, a declarat Tudose la TVR 1, citat de Agerpres.

El a adăugat că prin declarațiile sale nu a atacat băncile, pentru că acestea reprezintă un element foarte important în orice economie, dar nu înțelege cum de unele pot fi în regulă și altele nu.

“Mă întreb, mai timid sau nu, de ce la noi dobânda e cam de două ori mai mare decât tot ceea ce este împrejur? Întreb retoric, așa, deocamdată. Înțeleg că nu sunt filiale ale unor organizații neguvernamentale care vor să fie furnizori de bine, sunt niște agenți economici care vor să facă profit, dar hai să fim într-o situație în care să câștige și ei, să ne fie bine și nouă, nu numai lor și deloc nouă”, a spus premierul.

Întrebat de ce nu a făcut publice numele băncilor care se află în raportul ANPC, Tudose a răspuns că legea nu permite acest lucru.

“Așa spune legea, nu e voie să faci public. Nu sunt foarte de acord, am avut acea discuție cu dublu standard și recunosc că și eu bodogăneam când ANPC sau alt organism de control se duce într-un supermarket, vede un pui care a murit de mai multă vreme decât îi permitea religia și nu are voie să dea numele supermarketului sau al produsului. Am rugat pe colegii mei să facă cumva să putem da acest lucru, fiindcă una e o suspiciune și alta e când este evidența, adică ai un șobolan în raft și eu nu pot să spun unde e”, a arătat premierul.

14 COMMENTS

 1. Florin Citu a avut si are dreptate, se pregateste impozitarea bancilor. Radu Tudor ai spus ca nu te-a convins Florin Citu. Nu intelegi ce zice ?
  Supraimpozitatrea bancilor presupune credit mic, dobanzi mari,adica criza.
  Eu cred ca tu radu tudor doar pregatesti mediatic sa avem un nou dusmna al tarii,bancile. Dupa ciolos, soros si multinationalele, avem o noua tinta.
  Acest guvern este cocalar si incompetent. Radu Tudor zice ca nu. Ghiciti de ce.

  • Deja, incepand cu “se pregateste impozitarea bancilor”, ai dat dovada de muuuulta… “inteligenta”:)))
   Prietene, toate entitatile are obtin profit din activitati economice sunt impozitate, inclusiv “nonprofiturile”, pentru activitati economice. Tu stii despre ce scrii ?!?!
   Cat despre profit, daca prestatorul de servicii raporteaza pierdere, e cam caz de vizita a anaf-ului…d-alea cu “preturile de transfer” iti spun ceva, sau te pricepi limitat, doar “cu gura” !?!
   Auzi la el, “credit mic, dobanzi mari”… c-acum duduie creditarea, dau bancile la credite, de urla economia:))) Dau dobanzi de depozite de nu acopera nici un WC public, si cer, la creditare, de niste zeci de ori (intre sub 0,5 % la depozite, si peste 7 % la creditari, diferenta e cam ca intre un om inteligent, si unu’ de scrie, c-are tastaura, p-acilisea)
   Se trezeste tzatza in targ, si vorbeste la Luna…Fiscalitatea nu e fotbal, nu e nici politica, bre Alex.R; e drept, te suspectez de niste “hastag” d-ala partinitor fata de banci, dar, dupa cum spui vorbe, nu te suspectez sa ai legatura cu sectorul bancar : p-acolo sunt oameni inteligenti, altfel n-ar rezista in “lucru’ cu banii” !

 2. Un ins cu moaca de betiv,asa zice poporul, care minte ca nu detine un card bancar si astfel incalca legea care spune ca un venit de peste 10000 de lei este obligatoriu virat pe card bancar se ratoieste la comanda cu bancile

  • Vezi, fato, d-aia merge tara cum merge : ca le stiti voi pe toate !
   Ca sa ai, pe viitor, notiunile necesare : salariile sunt exceptate de la plata bancara, fato, indiferent de suma – ordonanta aia cu disciplina financiara, din 2015, are niste predeveri; citeste-le, inainte d-a te arata p-aici asa cum esti : ne… informata !
   PS : Una ca “danuta” poate fi viitor candidat la vreo sinecura : nu le stie, nu le potriveste. S-aiba parte, zic, un cenzorat, un consiliu de administratie, ceva – are pareri ferme, deci, se incadreaza:)))
   Sau, vorba lu’ Badea : isi iubea meseria, desi n-o cunostea !

 3. Pe vremuri exista o prevedere legala (niciodata respectata, e drept) : firmele care raportau pierdere 3 ani consecutivi intrau obligatoriu in control fiscal…
  E clar ca ce face premierul e populism ieftin; totusi, cand argumentele sunt “creste dobanda” (unde dracu’ sa mai creasca, e deja, raportata la inflatie, spre culmi ! si, in plus, la depozite, dobanda e real negativa…), cand se vine cu argument gen “decontarile numerar sunt limitate” (la un populism penibil se vine cu un argument tampit…), atunci inseamna ca s-a inteles nimic, spre deloc !
  Bine ca e netu’ ieftin, sa se poata exprima orice nevorbit, pe orice tema de n-o cunoaste nici tangential : cu aia ramane; gropile in care da nu se feresc singure !

Leave a Reply