Ministrul apărării din Germania, dezvăluiri îngrijorătoare despre Rusia.

Într-un interviu acordat canalului ARD TV, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că depozitele militare rusești sunt acum pline cu arme și muniții, iar Moscova produce mai multe arme și muniție decât are nevoie pentru războiul din Ucraina.

„Majoritatea sau o parte din ceea ce este produs nu mai merge pe front, ci ajunge în depozite”, a spus Pistorius.

În plus, el avertizează împotriva  asupra ambițiilor militare avute de Vladimir Putin.

„Ca persoană sceptică, aș spune în acest caz că o face pentru că are planuri sau le-ar putea avea”, a spus Pistorius.

El a fost întrebat dacă împărtășește temerile țărilor baltice că Rusia ar putea ataca teritoriul NATO în câțiva ani. Oficialul german a răspuns că nu are o „sferă de cristal”, care să prezică viitorul. „Dar ceea ce spun experții militari și specialiștii este că Rusia extinde producția de arme”, a spus el.

Potrivit ministrului german al apărării, întreaga alianță NATO va fi implicată în caz de escaladare.

“Într-un astfel de caz, ar trebui să ne putem apăra pentru a duce un război care ne va fi impus”, a adăugat el.

Generalul locotenent Carsten Breuer, inspectorul general al forțelor armate germane, prezice că Rusia ar putea fi pregătită să atace țările NATO în cinci până la opt ani, odată ce își va reumple forțele slăbite de războiul din Ucraina.

În ultimele săptămâni, o serie de state membre NATO din Europa au avertizat cu privire la riscul unei agresiuni militare din partea Rusiei în viitorul apropiat.

De exemplu, Boris Pistorius a vorbit și în ianuarie despre necesitatea ca Alianța să se pregătească pentru un atac rusesc asupra unei țări NATO în termen de 5 – 8 ani, scrie stiripesurse.ro

Leave a Reply