Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat că nu îi va prelungi mandatul șefului Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Leș a explicat că documentele sunt deja pregătite, iar la 31 decembrie, la expirarea mandatului, Ciucă va fi înlocuit din funcție.

”Vreau să vă spun că nu voi prelungi mandatul. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă, pentru că știu care este capacitatea dumnealui (…) Mandatul șefului Statului Major se încheie în 31 decembrie, documentele sunt făcute și suntem pregătiți.”, a spus Gabriel Leș, in emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3.

Saptamana trecuta, am facut un apel la presedintele Iohannis, premierul Dancila si ministrul apararii Les sa prelungeasca un an mandatul sefului Statului Major al Apararii pentru a evita disputele politice in Armata in anul 2019.

https://radu-tudor.ro/apel-catre-ministrul-apararii-premier-si-presedinte/

Ministrul Les a luat decizia de nu propune prelungirea mandatului generalului Ciuca si, asa cum a spus chiar el in emisiune, a reusit sa ma dezamageasca prin aceasta hotarare.

 

13 COMMENTS

 1. @Radu Tudor – avand o pregatire foarte slaba, mai ales in domeniu Apararii, as dori sa stiu doua lucruri: 1) De ce credeti ca dl. Ciuca ar trebui sa ramana la conducerea Statului Major al Armatei? dat fiind faptul ca predecesorii sai au avut mandate cu termene asemanatoare ca durata, cu mici exceptii https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_%C8%99efilor_Statului_Major_General_al_Armatei_Rom%C3%A2ne si 2) Care e motivul real pentru care dl. Les vrea schimbarea asta. Adica ok, politic, dar de ce?

 2. Pai ce ati fi vrut, dupa ce au pus numai nulitati peste tot, ar fi fost prea strident sa lase un profesionist la armata. O sa puna tot o nulitate, un fel de Oprea.

 3. Altfel Dragnea ar vrea dar ministrul are ultimul cuvant :))) NATO n-ar trebui sa-si dea si ei un aviz la faza asta? Sa pui pe oricine intr-o pozitie in care sa aiba acces la informatii foarte importante ale NATO tu facand jocul Moscovei in restul zilei… Eu si intrebarile mele stupide, fara sens…

  • Chiar stupide si fara sens! Tu ai vrea de la NATO aviz si sa respiri? Sint pline cimitirele de oameni de neinlocuit! Ce v-a apucat, maica? De parca armata romana ar fi o adunatura de neispraviti, si daca pleaca Ciuca se darima sandramaua?!
   Treziti-va! Armata romana nu sta intr-un singur om!
   Faceti ca rezistentii aia inepti care urlau ca daca pleaca Kovesi se sfirseste anticoruptia vietii…

 4. Ce bine ar fi ca și la ”servicii” să fie un mandat ,să zicem,de 4 ani !.Explicație: când vine noul Preș,vine cu șleahta lui la servicii..aceștia pentru salariile mari avute,fac pe ”dreaqul în patru” pentru al menține încă 5 ani pe acest Preș(indiferent de porcăriile facute de acesta),pentru ași menține încă 5 ani locul căldut !.Apropo: atâta timp căt aceste ”servicii” mai sunt românești doar cu numele,nu am încredre în ele,nici cât intr o ceapă degerată !

 5. Probabil ministru nu se simte bine în compania persoanelor mai capabile decât el, asta nu că Ciucă ar fi grozav. La ce să te aștepți de la o persoană fără buze?! A fi grozav înseamnă a fi și apropiat de oameni, de subordonați. Dar tu, ca și comandant al armatei, permiți unui jurnalist mediocru și unei țațe să-ți băcălărească personalul ca având salarii și pensii nesimțite, pensii speciale și salarii speciale, denotă că ești un om care-și urmărește propriul interes, acela de preamărire, acela de a nu deranja a patra putere în stat (sâc) și că nu te interesează nimic altceva decât să fii bine văzut..

Leave a Reply