Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri seara, la revenirea din Egipt, că au fost recuperaţi din Fâşia Gaza 129 de cetăţeni români şi că mai există o sută de solicitări din partea unor români care vor să vină în ţară împreună cu familiile.

Un prim grup de români şi membri de familie ai acestora – format din 93 de persoane – a fost evacuat marţi din Gaza în Egipt.

“Suntem în contact şi cu restul cetăţenilor români, prin oficiul de reprezentare de la Ramallah. Practic, în fiecare zi discutăm cu ei. În ultimele zile, şi mai ales după ce a început procesul de evacuare, am primit mai multe solicitări. Toate aceste solicitări sunt în curs de verificare, după care va trebui să transmitem aceste solicitări autorităţilor israeliene şi, respectiv, egiptene. Numai după acordul acestora putem să continuăm cu evacuarea. Dar în momentul actual toţi cei 260 care au cerut până acum câteva zile evacuarea se află pe liste, cu aprobările necesare şi în zilele următoare vom continua procedurile de evacuare”, a spus ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu.

Şeful Executivului şi ministrul de Externe au însoţit de la Cairo grupul de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply