Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmă că după data de 15 mai, oamenii vor putea merge “la iarbă verde” sau la grătar în afara localităţii, cu respectarea regulilor de distanţare.

Şeful MAI a răspuns afirmativ unei astfel de întrebări, pe pagina sa de Facebook, miercuri seara, când intră în dialog cu prietenii virtuali.

De asemenea, Marcel Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere, pentru că se aşteaptă la o “responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor”.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mai spus, pe pagina sa de Facebook, că după data de 15 mai, românii nu mai au nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieşi din oraș sau din județ, autoritățile luând decizia de a nu impune o limită în zonele.

Vela explică faptul că ar fi fost dificil să impui restricții în zonele metropolitane, astfel că s-a decis ca oamenii să poată circula în aceste zone fără declarație pe propria răspundere.

“Vreau să vă spun că au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul, care este foarte legat de județul Ilfov, de exemplu. Adică sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mulți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici, dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului care ține din punct de vedere teritorial administrativ de județul Ilfov. Și atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, lucru care se întâlnește nu doar în București, ci și în Cluj, Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă urbană cunoscută ca și zonă metropolitană. Și în acest context am decis următorul lucru: puteți să mergeți, să părăsiți localitatea, fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ”, a clarificat ministrul de Interne, miercuri seara, răspunzând unor întrebări primite pe Facebook.

 

5 COMMENTS

  1. Relaxarea e de o saptamana pe strazile Romaniei,regulii ? Nu si pentru Romani ,masca ? Doar pe barba ,asa ca ne bazam doar pe noroc ca restul este hazard ! Virus ? Nu ….e Bill Gates ,5G , genocidul pensionarilor si al lui C.Lagarde UE e RAU si ne credem Suedia !

  2. Alba neagra cu masurile dupa 15 mai…
    Ludovique in loc sa nu mai dea vina pe CCR, instigand, ca sa si ascunda incompetenta de a emite un OUG ca lumea, mai bine s ar pune pe treaba si ar face un proiect de lege..

Leave a Reply