Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a arătat mirat de faptul că ar trebui să dea vreo explicaţie referitoare la revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA la întâlnirea pe care o va avea joi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, argumentând că Parlamentul nu are de ce să dea explicaţii.

“Să dau eu explicaţii? Dar nu aş putea să fiu arestat pentru orice demers? Da de ce să dau explicaţii?”, a răspuns Dragnea, miercuri, la Parlament, întrebat dacă va da explicaţii, în întâlnirea de joi, cu privire la cererea de revocare a şefei DNA.

Potrivit lui Dragnea, oficialii europeni “nu pot aştepta de la Parlament” explicaţii pe astfel de teme.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a confirmat că se va întâlni joi cu oficialul CE.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, responsabil pentru mai buna legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizită oficială la Bucureşti joi, având prevăzute în program întâlniri la nivel înalt cu autorităţile române. Conform Reprezentanţei CE în România, oficialul european se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. De asemenea, conform aceleiaşi surse, Timmermans se va întâlni cu reprezentanţi ai sistemului judiciar din România şi cu membri ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

În cursul după amiezii de joi, oficialul european va susţine o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Frans Timmermans a declarat că aşteaptă ca autorităţile de la Bucureşti să îi ofere explicaţii cu privire la propunerea de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. ”Mă voi întâlni cu ea (procurorul şef) şi cu ministrul Justiţiei şi le voi asculta argumentele”, a spus prim-vicepreşedintele CE, într-o declaraţie pentru caleaeuropeana.ro, preluata de Agerpres.

 

16 COMMENTS

 1. Sa-i dau eu “explicatii” dlui Timmermans sa nu mai bata drumul (si câmpii) degeaba:

  CONSTITUTIA ROMANIEI

  Art. 1 – Statul român
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
  (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
  (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
  (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

  Alta intrebare.

  • Nu va suparati, cand s-a semnat acordul de aderare la UE, ati avut curiozitatea sa cititi din TUE si TFUE? Nu de alta, dar veti constata ca aderarea inseamna si reununtarea la cateva dintre atributele suveranitatii. Cat despre obraznicia acestui condamnat de instanta de judecata, e drept cu suspendare, ce ar mai fi de spus? PS Domnule RT nu mai e mult, iar demesurile dumneavoastra si ale A3 ne vor scoate cu mult succes din UE si ne vor indrepta spre Uniunea Euroasiatica, iar acum cand in SUA a intervenit politica tranzactionala, poate reusiti de ne scoateti si din NATO. Asa toti nedreptatitii instantelor de judecata, atentie, instante de judecata, nu ai procurorilor (procurorii doar inainteaza si sustin dosarele in instanta) vor putea sa-si faca mendrele, liberi, fericiti, demni si cu noi pe langa ei, e drept, mai rupti in fund. (Nu e nevoie sa publicati, dar din nou, nu suntem toti imbecili, desi asta e ce si-ar dori A3).

  • Ai putea sa fii arestat Dragnea, dar asta inseamna sa fii lider sa iti asumi lucruri si sa ai curaj sa le spui. Altfel nu esti decat un coabitac si un fricos. Daca tii mai mult la pielea ta decat la adevar si curaj nu ai ce sa cauti in fruntea unui partid. Dnul Tudorel Toader si-a asumat sa i se faca dosare sa fie arestat etc. A iest si a demascat toata aceasta mafie a DNAului si se lupta cu ea.
   Tudorel Toader presedinte al Romaniei!

  • Dar de ce atata disperare pe acesti comisari sovietici europeni cand vine vorba de justitie?
   De ce atat incrancenare sa o controleze ? Pentru prosti se cheama sa fie independenta…
   Chiar nu va pune pe ganduri?

   Desigur ei iubesc Romania si nu au niciun inters sa o controleze cu ajutorul procurorilor….

  • Citeste si articolele 148 si 149 din Constitutie privind tratatele internationale care spun clar “scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate” / Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării . Voi astia care mestecati Constitutia si va credeti suverani doar pt ca sunteti la conducere!

   Romania nu e singura pe tarla cum se crede PSD in Romania pe mosia lasata de la PCR!

 2. Tine-l bre incontinuare pana in 2035,mai pe scurt,sa fie scos cu picioarele inainte la 76 ani! Sa continuam cu presedintele sau administratorul unic al tarii! Ceausescu cum a rezistat din 19… pana in 1989 ? Se poate si cu asta,doar mentalitatea de manipulator,de mincinos,de escroc,de lacomie, de deposedat sau limitat drepturile omului,de anchete fara sa fii vinovat,de invinovatire fara vina, de numit in functii fara minima pregatire profesionala,de detinere de diplome fara invatatura,de chiulangit,de…orice doar spre rau! ia-l acasa si-l pune agatat ca pe tablou in cui,e moda cu tablouri pe pereti!

 3. Out off : de cateva saptamani, transmisia on-line pentru A3 e varza ! Se intrerupe la fiecare 2 minute, se “balbaie” invitatii, se gatuie, se reiau pasaje…
  Colegii de la tehnic mai exista, sau au plecat tot in vacante anticipate ?! Se incearca restrangerea publicului, enervarea ?
  In felul asta, tocmai ce-ati scapat d-un telespectator…
  (PS : Am incercat de pe doua calculatoare, de la locatii diferite – acelasi efect; prin urmare, aia cu “nu e bun netu'” nu prea tine ! Zic sa anticipez… Pana una-alta, merg spre alte televiziuni, care au transmisie inteligibila… Pacat, erau cateva emisiuni care meritau vazute. Dar si nervii proprii au o limita !)

 4. În România nu există stat paralel.
  Din păcate, întreaga clasă politică a acceptat un experiment venit din partea partenerilor externi.
  Acest experiment s-a bazat pe o idee nobilă: lupta împotriva corupției.
  Lipsa unui dialog rațional între demnitari a permis unor instituții de forță să facă apel la diverse artificii legislative (hotărăre CSAT, protocoale secrete, etc) pentru ca acest experiment să fie implementat.
  În ultimii 2 ani derapajele statului sunt evidente dar nimeni nu este dispus să-și asume acest eșec. Toți realizează efectele acestui experiment dar nimeni nu este dispus să prezinte opiniei publice adevărata realitate.
  Dl Dragnea și dl Tăriceanu trebuie să solicite dl Președinte declasificarea hotărării CSAT și denunțarea tuturor protocoalelor secrete.
  Actuala majoritate (PSD și ALDE) au câștigat alegerile de aprox 1,4 luni. Nu au modificat legile justiției. Art. de lege privind Codul penal declarate de CCR ca fiind neconstituționale stau în Parlament de cel puțin 2 ani.
  Actuala majoritate parlamentară PSD și ALDE au creat “n” comisii parlamentare? S-au oprit abuzurile? Nu.

 5. Nea Liviule, fii barbat. Nu sta cocosat.
  Bate-te pentru Romania si pentru ministrul “Cineva”, un om, pregatit de mare valoare a cabinetului Dancila.

 6. Asadar Blitzkrieg pe problemele justitiei in Romania cu Timmermans, actor principal.
  Adevarul este ca avem probleme cit caruta de mari si pare-se ca cineva a incercat sa se apuce de aceste probleme.
  Vom vedea daca se va reusi in ciuda obstructionismului presedintelui si a procurorilor fideli lui L.C.K. . Cind insa abordarea problemelor din justitia noastra se face si soseste de la Bruxelles, ei bine, abordarea se transforma in aceeasi retorica golita de continut, adica o cunoastere reala a problemelor ce agita justitia romaneasca.
  Eu am o lectura diversa care spune ca in UE este in curs o lupta crincena pentru bani, bani europeni. J.C. Junker doreste sa aiba un buget mai mare in perioada 2021-2027.
  Ghinionul a fost pierderea unui contributor bogat, UK.
  Bugetul UE a saracit dintr-o data cu 15 MLD ( UK) plus cheltuielile noi legate de paza frontierelor si migratie, inca vreo 10 MLD euro.
  Evident solutia pentru supravietuirea UE este deocamdata un buget redus caci acel 1% din bugetele combinate ale tarilor membre devine insuficient.
  Solutiile sosesc de la Oettinger : noi taxe europene precum cele pe emisiile de carbon si contributii majorate de la statele membre plus o taxa pe “plastic” cu rezultatul cresterii preturilor.
  Banii europeni vor fi oricum mai putini.
  Prioritatea este sustenabilitatea si competivitatea pentru tarile puternice. Germania , Olanda, Franta. Acest lucru insa inseamna pentru tarile mai putin dezvoltate din nou auesteritate.
  Fondurile nerambursabile se vor reduce, se vor inmulti inprumuturile pt. proiecte rigoros evaluate.
  Cine va decide si cit de impartial va fi in alocarea fondurilor nu se stie.
  De citeva vreme incoace se vorbea de introducerea criteriului statului de drept si al normelor democratice pentru a restringe astfel accesul la fondurile UE. Asadar bugetul UE folosit ca o arma. Niciun dialog pe picior de egalitate.
  Sosec doar sanctiuni :
  1 – de ordin politic precum anularea dreptului de vot in consiliul UE prevazuta in Tratatul Uniunii.
  2 – Santiuni Financiare gindite si exprimate de catre aceeasi: Germani, Francezi si Olandezi.
  Sanctiunea financiara este o conditionare fara precedent a accesului la fonduri europene pentru cine se face vinovat de nerespectarea regulilor si valorilor europene precum si independenta justitiei.
  In tratatele UE sunt 2 proceduri separate. una se refera la bugete, iar alta se refera la statul de drept. Nu e nicio legatura intre ele decit doar daca in maniera cea mai abjecta, folosesti tema independentei justitei drept arma de santaj; un santaj al tarilor vestice contra tarilor estice.
  Ce arma mai eficienta puteau inventa pentru docilizarea ” rudelor sarace din est” ?
  Asadar : Follow the money! –

Leave a Reply