PNL va susţine luni după-amiază în Comisia Buget-Finanţe şi miercuri în plenul Parlamentului amendamentele la Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA de la 24% la 19%, aşa cum a anunţat premierul Victor Ponta, dacă măsura se dovedeşte sustenabilă, a declarat deputatul Gheorghe Ialomiţianu.

“Sunt o serie de amendamente la Codul Fiscal, şi acel amendament de reducere a TVA de la 24% la 19% începând cu 1 ianuarie 2016 depus de către PNL. După ce a fost finalizat, înainte de votul final (în Comisia Buget-Finanţe – n.r.), a fost trimis la Ministerul Finanţelor să fie discutat cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Am înţeles, din discuţiile cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe, că FMI şi CE nu sunt de acord cu reducerea TVA de la 1 ianuarie şi chiar au ameninţa că vor pleca, fără scrisoare de intenţie, aşa că acordul este în aer. Noi ne întâlnim azi la orele 14 să dăm votul final în comisie”, a afirmat luni Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Boc, fiind prezent la o conferinţă pe tema fondurilor europene.

“Noi, PNL, susţinem în continuare reducerea TVA, pentru că ne bazăm pe datele prezentate de către Guvern. Sigur că Ministerul de Finanţe ar trebui să ne spună sustenabilitatea, pentru că datele sunt la ei. Şi noi susţinem în continuare pentru că vedem că şi ministerul, şi premierul, reprezentanţi ai PSD spun că este sustenabilă”, a precizat deputatul.

El a menţionat că impactul bugetar pe întreg anul viitor pentru reducerea de la 24% la 20% este de 7,6 miliarde lei, iar pentru reducerea la 19%, impactul ajunge la peste 9 miliarde lei. La această sumă se va adăuga impactul bugetar de 4,5 miliarde lei pentru 2016 provenit din tăierea TVA la alimente, aplicată de la 1 iunie anul acesta.

6 COMMENTS

  1. “noi pnl…” sustine deputatul ialomiteanu???!!! la tv ii vad pe “penelistii” gheorghe tinel, andreea paul, raluca turcanu,mircea toader etc ce sa mai zic de co-presedintele penelist blaga? sa va traiasca si la mai multi basisti in randurile voastre. culmea nesimtirii o reprezinta acest ialomiteanu ministrul de finante care a dus tva de la 19 la 324% iar acum sustine reducerea pe care o face “nemernicul” de ponta! si ce sa vezi? pana si in capitala “marele ” partid penelist se uita cum ii depaseste pesedeul! oare nu inteleg penelistii ce lumea incepe sa inteleaga ce ei nu reprezinta nimic si pe nimeni? sunt doar niste pupincuristi ai noului basescu de la cotroceni. si din sondaje se vede ca a inceput si prabusirea in sondaje a sasului 6 case. se pare ca lumea vrea sa-si ia demnitatea inapoi dupa tampenia de la vot.

  2. politic poate ca e o atitudine surprinzatoare, dar aceea e o masura liberala. dorinta lui ponta e pur populista, politica, atata timp cat nu exista investitii suficiente in infrastructura, educatie, inavatamant. nu reprezinta o asumare a responsabilitatii.

    • vad ca tu si ialomiteanu va intelegeti perfect! aveti aceleasi argumente deci sunteti colegi de partid in “marele” penele?daca mai ziceai si tampenia ca poporul roman o duce mai rau ca pe vremea basitilor inseamna ca sunteti frati siamezi.

Leave a Reply