Moartea uriasului Mircea Albulescu m-a facut sa revin pe pagina Marshal Turism unde se regasesc marturiile marilor actori despre pelerinajul facut in Tara Sfanta. Am regasit si marturia marelui Albulescu. Un text la fel de bun ca omul care l-a scris.
Omul sfinteste locul!
Zicerea asta mai batrana decat mintea care a scornit-o pandeste devenirea omeneasca indiferent de limba sau semnele in care s-a chibzuit.
Da, fiecare treapta a devenirii noastre, mai mult sau mai putin constienti de ce ni se intampla, a dus in carca ei multimilenara targa asta de bucurie si necaz care ne poarta mainele zilelelor si noptilor noastre catre…mai maine.
Nu cred ca s-ar gasi un om intreg la minte care sa ma contrazica cu argumente hotaratoare in aceasta, pana la urma banala, asertiune general-acceptata.
Da, dar ce te faci daca mintea mea ostenita se da dea rostogolul si pune caii (ca sa nu zic boii) dinaintea carului si-mi fluiera superior intrebarea dulce-veninoasa care mi se agata de ureche, cercel de nesomn…“Da, dar unde gasim noi un om, nici mai om nici mai neom decat fiecare dintre noi, care sa ne poarte prin locuri omenesti descifrandu-ne dovezile calatoriei intru sfintenie ale Celui Dintai Statator al Crestinismului?”
Ei bine, bunii mei, eu si impreuna cu mine cativa colegi de scena (nu putini) l-am intalnit si…
Da! Ne-a calauzit. Ne-a descifrat taine greu de dibuit si…si mai greu de dumirit in pulberea auriu-sfiintita a tarii in care s-a nascut si a propovaduit Mantuitorul Iisus. Numele lui este Ion Antonescu.
Iar corabia cu care ne-a purtat pe cararile descoperirii radacinilor cele mai adanci ale devenirii sufletului nostru se numeste Marshal Turism.
Locurile pe unde ne-am purtat uimirea pe cararile Sfintei Cruci se numesc dintotdeauna spre mereul nostru nesfarsit… Muntele Tabor, Nazareth, Cana, Tiberias, Tabgha, Capernaum, Qumran, Marea Moarta…
Toate semanate printre cele trei mari – Marea Mediterana, Marea Galileii, Marea Moarta.
Sa dea Domnul amintire vesnica celor care au ctitorit locurile acele, sanatate si noi proiecte celui care ne-a calauzit iar noua, impreuna cu voi care cititi asta marturie a mea, sanatate si noroc sa va puteti bucura si voi de priceperea si prietenia generoasa a lui Ion Antonescu.
Mircea Albulescu

8 COMMENTS

 1. nu ştiu despre el decât că rămân multe în urma lui. întotdeauna securiştii vor arunca cu noroi în cei care au construit ceva,doar ptr ca să-şi acopere propria bârnă! acesta e şi motivul succesului jegului uman,traian băsescu,care a recunoscut că a fost securist,dar acest lucru e negat de toţi prostovanii care îl urmează şi susţin,dorul de tătuc fiind mult prea puternic ptr cei care s-au învăţat să gândească alţii ptr ei, respectarea ordinului devenind parte a vieţii lor. dar atunci cum i-am deosebi pe adevăraţii securişti de cei care s-au chinuit să supravieţuiască vertical!

  • Basescu nu a recunoscut ca a fost securist….a recunoscut ca a fost comunist. Mai lasa minciuna macar la priveghiul acesta important. Fi om atat iti cer!

   • Un basist cere unui om, sa fie om? Doamne…..Carmen, ti-a ramas caca-n coltu’ gurii,cum am zis.
    Fa’, tu nu ai dreptul sa vorbesti de un TITAN!
    D-nule Tudor,o intrebare.Cand valorile vor disparea,cu ce ramanem? Cu alde’fute vant Carmen? Cu tinerii frumosi si liberi? Cati din tinerii frumosi si liberi cunosc “Cursa”,”Mihai Viteazul”,”Dacii” si multe alte filme a maestrului Albulescu?

 2. Inca un mare actor a disparut dintre noi… Sunt oameni cu care am crescut, oameni care in copilarie erau eroii mei indiferent ce roluri interpretau. Nu pot sa uit filmul “Cursa” si multe altele la fel de interesante. Pacat de o generatie de actori care se duce si care nu isi gaseste inlocuitori de aceeasi talie. Odihneasca-se in pace… 🙁

 3. Ne pleaca actorii cei buni,ramanem singuri dar macar avem bucuria de-ai fi vazut triumfand pe scena!Dormi linistit, Maestre!

Leave a Reply