Mircea Badea adresează pe blogul personal o întrebare perfect legitimă, după tragedia de vineri seara din București.

În condițiile în care statul nostru dezvoltă, în unele situații, obsesii pentru arestarea preventivă în numele siguranței sociale, oare patronul de la Colectiv de ce nu este reținut?

”Statul nostru de drept are secvente de incoerenta stridenta. Daca in anumite cazuri dezvolta ceea ce par a fi obsesii maladive intru arestare preventiva, in altele este pasnic si vegetal.
N-am inteles, si nici nu cred ca e ceva de inteles, de ce nu a fost retinut pentru cercetari patronul actului terorist Colectiv. Nu e pericol social? Au devenit procurorii retinuti in a retine?”, a scris Mircea Badea.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye To Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 se afă internate în spitalele din Capitală.

14 COMMENTS

 1. De ce? Pentru că nu se numesc Voiculescu şi nu dau cărţile pe faţă cînd e vorba de furat-hoţi-escroci-mincinoşi(băieţi buni ce pupă poala celor mituiţi en-gros în plic)! Pentru că doar unui singur om pot să-i confişte absolut toată munca din timpul vieţii! Pentru că se vrea amuţirea şi anihilarea voită şi cu bunăştiinţă a celor care încă mai avem ”tupeul” şi puterea de a dezvălui ceea ce s-a întîmplat în perioada pînă-n 1989 chiar şi după, fapt care deranjează enorm de tare! Încă sîntem destui care nu ştim să dăm mită, nu ştim ce înseamnă să dai mită şi ne încăpăţînăm să învăţăm lecţia: MITA LA ESCROCI!
  Scriam cu ceva timp în urmă că se vrea îngrăşarea şi încărcarea acestui pămînt românesc cu cadavre pentru a putea distanţa pînza freatică de suprafaţa pămîntului şi pentru rezistenţa la trecerea maşinăriilor armate de tonaj greu. Deja planul e pus în aplicare de ani de zile şi se văd perspectivele ”superbe”, nu?

 2. E de dreapta…nu se pune…deci, daca esti liberal…esti nevinovat pana se va pronunta o instanta si, daca mai ai si niste legaturi cu media (vezi aici PROTV) nici nu iti va fi publicata fotografia…

 3. Incendiul a fost premeditat!!! 1. Clubul a fost transformat mai intai intr-o bomba incendiara in conservare in momentul in care a fost capitonat cu buret fonic foarte inflamabil pe stalpii de sustinere si tavan. 2. Buretele din plafon a fost spalat cu 1 luna inaintea spectacolului cu o substanta inflamabila si ea. 3. Folosirea artificiilor tip tort de exterior montate chiar in dreptul stalpilor imbracati in burete foarte inflamabil aflati chiar in fata scenei tocmai ca prin aprinderea artificiilor scanteile sa prinda buretele in cauza care la randul sau sa aprinda buretele din plafon. 4. Liberul acces la spectacolul respectiv programat chiar in noaptea de Halloween pentru ca cati mai multi tineri iubitori de muzica rock sa fie prezenti in sala pentru a se crea busculada la iesirea in cazul unui incendiu tocmai ca cati mai multi tineri sa nu se poata salva prin singura iesire si aia mica de care dispunea localul. 5. Ora tarzie in noapte la care au fost aprinse artificiile care au cauzat incendiul tocmai ca fortele de interventie: Smurd, Pompieri si Salvare sa fie prinse pe picior gresit si sa nu poata acorda ajutorul necesar in primele minute ale carnagiului. Cine e regizat toate acest carnagiu? 1. Ori un satanist piroman aflat in cercul propietarilor clubului Colectiv pentru a aduce ofrande lui Satan. 2. Ori proprietarul principal al clubului este ciripitor SRI si a actionat la ordin de organe. Cu ata mai mult cu cat propietarul principal, proaspat absovent de arte plastice este deja patronul a 18 firme, are 2 localuri in Bucuresti care au ars amandoua, barul de pe Lipscani si clubul Colectiv si un bar la Vama Veche cu mult peste posibilitatile financiare ale unui tanar obisnuit, propietar care a fost scutit de controlele Fiscului si ale organelor statului abilitate in supervizarea functionarii localurilor publice. Daca ipoteza 2 este adevarata inseamna ca foarte multe localuri publice: cinematografe, sali de concerte si cinematografe din Bucuresti si din tara sunt si ele adevarate capcane sociale lasate special sa functioneze pentru a fi amorsate la momentul oportun ales de SRI. Cine nu crede in varianta a 2 sa se gandesca ca criminalii care au dat ordin si ucis peste 1100 de tineri in Dec. 89 se afla inca la butoane in institutiile de forta le statului si vor actiona in consecinta ori de cate ori se simt in primejdie de a-si pierde puterea. Asa ca acest incendiu poate sa fie legat foarte bine de punerea pe rol a dosarului Mineriadei din 13-15 Iunie 90 de catrea Parchetul General.

  • “Costin Mincu, unul din actionarii de la club Colectiv se afla la al treilea incendiu in localurile pe care le are in proprietate.

   In 2010 a ars din temelii club Goblin din Vama Veche. In 1014 , incendiul de la Club Elefant , din Centrul vechi, a dus si la o cercetare pentru omor in care a disparut un asociat.

   Mincu este actionar la alte 11 cluburi din Bucuresti si de pe Litoral.

   Costin MINCU a absolvit in 1998 Liceul MOISIL si a incercat sa devina inginer, figurand ca student la Politehnica din Bucuresti IN PERIOADA 1999-2001. A condus clubul EXPIRAT din Regie.”

  • Faptul ca patronul ar fi penelist sa fie legatura intre incendiul de acum si incendierile din 13 iunie 1990 care au determinat si venirea minerilor in 14 iunie,sau ce?

 4. Personal şi obiectiv, văd o problemă, spun eu, din tot ce se dă live şi online. Mare atenţie la declaraţiile medicilor şi a celorlalţi: ”TRATĂM TOTUL CU CE AVEM ŞI AVEM”, nu interpretaţi greşit mesajul!E o menţionare şi o strigare urlată cu subînţeles a acestor profesionişti care îşi apără locul de muncă ca profesionist, pentru toţi politicienii care îşi bat joc de absolut totul de 26 de ani de zile!!! E strict o problemă gravă!
  – Ce avem ca medicamente cercetate şi aprobate din industria cercetării româneşti???
  NIMIC! CERCETAREA E ZERO! SE VREA ÎNCHIS INSTITUTUL?
  DE CE? PENTRU CĂ SE IMPORTĂ TOTUL PRIN IMPUNERE ŞI PENTRU ÎNCERCARE!
  TRĂIM ÎN ERA ÎNCERCĂRILOR PE VIAŢA OMULUI ÎN SCOP DE AFACERI PE IMPORT!!! ESTE REALITATE!
  Îmi amitesc că au fost în ţară pe timpul comunismului destule cazuri care s-au vindecat doar cu tratament românesc!
  – UNDE E TRATAMENTUL MEDICAMENTOS ”FABRICAT ÎN ROMÂNIA”???
  Sau poate fabricat în România doar acţipildul lipit pe cutia cu tratament? de ce nu?
  ”se poate şi aşa”!!! pînă cînd???

 5. Cum ar putea patronul sa ingreuneze ancheta ? Ce putere are el asupra martorilor si anchetatorilor ca sa-i dai preventiv ? Poti sa-i dai control judiciar sa nu paraseasca localitatea sau sa-l arestezi 24 de ore cat timp da declaratii anchetatorilor.

 6. Eu zic ca sunt. Dar eu nu sunt pentru aplicarea acelei prezumtii de nevinovatie decat in fata judecatorului. Asa ca scuze, nu inteleg de ce sar in sus exact cei care cer aplicarea prezumtiei de nevinovatie. Na beleaua, patronii criminali nu au sentinta definitiva asa ca aparatorii aplicarii prezumtiei de nevinovatie pot fi fericiti. Se aplica in sfarsit principiul!

  • Da,tu esti ala cu prezumtia de vinovatie si pacatul original.Daca ar fi dupa mintea ta,tu esti in stare sa-ti dovedesti vreo nevinovatie? Si cum vine aia, in fata judecatorului ai prezumtie de nevinovatie iar in rest,pe strada, ai prezumtie de vinovatie pentru orice i se nazare vreunui vecin care, pe buna dreptate, nu-i place mutra ta ce ii pare ca aduce a infractor?

 7. Actionarii si organele in frunte cu Celebrul Primær Piedone , au incalcat deliberat celle mai elementare norme de autorizatie petru funcționarea in conditi minimale un club de noapte.
  Adresa Parchetului General este publică , asa ca indem pe cei menționați mai sus si cei “acoperiți de acte” (asa a declarat Piedone) sa dea’ cu subsemnatul.
  Primarul genocid este “acoperit de 29 de cadavre”

 8. Daca acesti tineri ar fi puternici,ar face o greva de 2-3 luni si n-ar calca in niciuna din bombele astea, ar iesi in strada cu miile sa ceara controlul lor la sange si dupa ce localul afiseaza dovada ca lucreaza in conditii optime si legale sa se duca la distractie, dar mi-e greu sa cred ca au multi tarie de caracter, in RO orice minune tine fix TREI ZILE

 9. Ce este ciudat în toată treaba asta este ca văd ca se încearcă sa se dea vina pe autoritățili implicate in interventie, cum ca au intervenit cu întârziere, coordonare haotica, etc. Culmea mulți zic ca au fost anunțați despre ceva ce avea sa se întâmple în club. Coroborat cu încercările isterice de a încerca căderea guvernului, cred ca s-a bazat ca autoritățile vor da greș și surpriza! Va cădea guvernul taman înaintea aplicării legii salarizării așa cum este cerut din exterior, noul guvern nu va găsii oportuna aceasta lege și ne vom menține statutul de sclavi și mana de lucru ieftina. Vom vedea dacă timpul va da dreptate acestei ipoteze.

 10. Eu zic că autoritățile judiciare ar face bine să-și miște cururile pentru ca nu cumva starea de șoc și empatie cu victimele să se transforme în furie…

Leave a Reply