Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer.

Mircea Ionescu Quintus implineste maine 100 de ani de viata si 80 de ani de liberalism.

El s-a înscris în PNL în anul 1936 şi a fost preşedintele acestui partid în perioada 1993-2001.

A luptat pe front in al 2 lea Razboi Mondial.

Deţinut politic în perioada comunistă, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la renaşterea partidului după 1989, fiind primul liberal care a ajuns în ministru după reinstaurarea democraţiei, în guvernul Stolojan (1991-1992).

 

9 COMMENTS

 1. Ba nene, respekt! Asta chiar a fost tare, sa mor eu! Pe langa ca a tinut 5000 pe capacul de canal, asta a prins si 50 de bucati pe un picior, cum se mai spune!

  Nu pot decat sa il felicit pentru ca pana la varsta asta a reusit sa se tina departe de cimitir!

  Bravo lui! Felicitari inca o data!

  P.S. Era sa dau o data cu masina peste el pe la Universitate, traversa pe trecerea de pietoni din P-ta Kogalniceanu. Avea un diplomat in mana si cand am calcat pedala ca sa-l vad mai bine a luat-o la fuga cu fuleu, alerga de zici ca era semnu’ intrebarii, parea decupat dintr-o caricatura! A avut o cumpana, l-am ratat la limita, mi-a zbarnait pe langa aripa!

  Sa fie norocos si fericit daca l-am scapat si sa ramana prietenu’ nostru care ne reprezinta genealogia! Sa dea o masa la restaurant cu peste 100 de persoane, cu sute de boxe si sa danseze gagicile de bucuria lu’ tata mare asta care n-a dat in catalepsie!

  Putini pamanteni prinde suta de ani!

  Respekt

  • … Am calcat pedala, l-am claxonat, am dat geamul jos si i-am strigat, “Moartea, bai Tutankamon…” bla-bla-bla. Asta se intampla acum ceva ani, cred ca ala avea vreo 92 de bucati, acum s-a mai fezandat si el iar eu nu mai fac de-astea ca m-am maturizat. M-am facut om serios, sa innebunesc.

   Halebrades

  • P.S. Trebuia sa-l decoreze si cu Crucea de lemn pe care sa i-o puna pe piept, alaturi de Steaua Romaniei confiscata de la Laszlo Tokes, ca banuiesc ca pe-aia i-au dat-o.

 2. mi-am amintit de informatiile care au circulat la inceputul anilor 2000 cand a fost acuzat de colaborare cu securitatea. de fapt nicioadata nu a infirmat acest lucru singura lui “consolare” a fost ca cei de la cnsas nu au dat verdict ca a facut “politie politica”. deci a turnat la secu cativa ani, asa cum singur a recunoscut, inclusiv pe colegul filatelist evreu ce sa mai zic de apropiati si colegii din baroul ploiesti, dar nu a facut “politie politica “!!!???? singura lui scuza e ca a fost arestat de doua ori, a mai fost si pe la canal vreo doi ani . “Am dat o multime de declaratii sub semnatura mea, fara sa deranjez pe nimeni, marturiseste seniorul liberal” interesant e ca am avut rude fosti detinuti politici, am cunoscut o serie de fosti detinuti politici si ce sa vezi ei au avut puterea sa refuze colaborarea cu secu, putere pe care singur recunoste miq ca nu a avut-o. mai era una tot pe la partidul asta basisto-penelisto-ciolanist care toata ziua dadea din gura, isi critica opozantii politici dar turna si aia la secu cu avant. ma refer la mona musca, alta “deontoloaga” de dreapta a fostului partid istoric cu care ne tot intoxica unii prin studiourrile tv. e ciudat ca aia de la “ciuma rosie” nu prea au fost informatori la secu, ca doar si pe la ei prin partid sunt o gramada de indivizi batrani.

Leave a Reply